Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ-Клатене, амове....решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ-Клатене, амове....решение

А нещо положително?

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
      А нещо положително?
      Правят "возията" по-стегната, намаляват люлеенето и клатенето, по-трайни са, но... тракат... поне една, понякога две години. После омекват или се подбиват и не тракат... но сигурно това показва, че е дошло време за смяната им. По някакви причини всички "афтър-маркет" тампони и втулки са полиуретанови. Гумени - само от "Mopar".
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Преди години имах Опел Аскона Б с доста омекнали пружини,тогава сложих черни тампони от гума,по три броя на пружина които имаха улей по средата за закрепнане към пружината.Положителното беше,че визията на колата се подобри,но започна да вози като каруца и след време дори счупих едната пружина след като возих 4 човека.Лично мое мнение,че джиповете ни клатят ,защото все някъде по окачването има нещо нередно.При мен вече почти всичко нередно е отстранено,остава в събота да сменя тампоните на А-рамото и ако тогава спре да люлее значи съм прав,ако ли не значи няма надежда....��
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
        Subaru Forester 2.0 d 2010
        Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Jeep клатят заради ходовете на окачването. За сметка на това не ти смъкват бъбреците, нито ти вадят пломбите от зъбите.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Jeep клатят заради ходовете на окачването. За сметка на това не ти смъкват бъбреците, нито ти вадят пломбите от зъбите.
            Не е верно! Виж началото. Просто са уморени.....
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
              Преди години имах Опел Аскона Б с доста омекнали пружини,тогава сложих черни тампони от гума,по три броя на пружина които имаха улей по средата за закрепнане към пружината.Положителното беше,че визията на колата се подобри,но започна да вози като каруца и след време дори счупих едната пружина след като возих 4 човека.Лично мое мнение,че джиповете ни клатят ,защото все някъде по окачването има нещо нередно.При мен вече почти всичко нередно е отстранено,остава в събота да сменя тампоните на А-рамото и ако тогава спре да люлее значи съм прав,ако ли не значи няма надежда....��
              Тампоните на А-рамото са вече сменени,май бяха оригиналнити и бяха скъсани и двата,шарнира беше здрав.След смяната има промяна ,но не е това което очаквах.Подобрението е около 20-30%..Само амортисьори не съм сменял , но засега мисля ,че са добре.
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
              Subaru Forester 2.0 d 2010
              Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Каквото и да сменяте по джиповете, няма ли правилните амортисьори, ще клати(или каруца) !
                Eвгени Филчев
                Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                  Не е верно! Виж началото. Просто са уморени.....
                  Какво не е вЕрно ? На "Лендкрузер" или "Патрол" не си ли се качвал ? Те са лепнали за земята, не мърдат в завоЙте ?
                  Ето това е отговорът:
                  Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                  Каквото и да сменяте по джиповете, няма ли правилните амортисьори, ще клати(или каруца) !

Коментар

И кои са правилните амортисьори.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                      И кои са правилните амортисьори.
                      Новите!!!
                      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Какво не е вЕрно ? На "Лендкрузер" или "Патрол" не си ли се качвал ? Те са лепнали за земята, не мърдат в завоЙте ?
                        Ето това е отговорът:
                        Имал съм ЛК, преди ти да си се качвал на такъв и за това си позволявам да давам съвет. Ако прочетеш темата от начало ще ти стане ясно за какво говоря. и не сравнявай ябълки с километри, моля.

Коментар

Някои, губят години време, за да разберат, колко грешат !
                          Eвгени Филчев
                          Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                            Имал съм ЛК, преди ти да си се качвал на такъв и за това си позволявам да давам съвет. Ако прочетеш темата от начало ще ти стане ясно за какво говоря. и не сравнявай ябълки с километри, моля.
                            40-ка ли ? Понеже ти явно не си четеш собствената тема, коНстаНтирах, че това е коментирано още през юли миналата година. Успех и повече течности, за по-лесно изкарване на бъбречните камъни

Коментар

Абе Вие тези джипки само по пътищата ли ги карате, че слагате такива амове? При мен проблема с клатенето е решен! Моят WJ не клати и смея да твърдя, че има прекрасна возия, особено със 100 "през нивата"! Съвсем скоро смятам да пусна тема с разрешаването на проблемите по WJ, които не са малко и в никакъв случай не се решават с оригинални тампони и амове на Монро и подобни (лично мнение)!

Коментар

navyto обясни моля, не ни дръж в неведение. 100 през нивата е добре.
                                O888 749-O86
                                C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                                NC 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X