Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    ... То принципно газаджиите работят на късмет, принципа им на настройка е 6/49 2ро теглене. ако стане стане, ако не пак докато се налучка. не знам да има газаджия да настройва при натоварен двигател ...
    Ми не знам за принципното, ама газовия инжекцион ми го настройват все в движение, при различни режими на работа на двигателя. И, да чукна на дърво, проблеми с разхода и вървенето нямам.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И то 2 бр даже Ако беше без АГУ определено по-добре, за сега остана плочката да не е сменена днес ще я сменям и нея Не знам до колко могат да монтират и ГИ майсторите обаче, за обикновена на голям двигател не могат определено

Коментар

Колеги , не си играите така да слагате обикновено газово на инжекционен двигател и после да викате много гори , гърми и трещи. За това е измислен газовия инжекцион , не защото на някои инженер му е хрумнало само да види как ли ще се държи инжекциония двигател с газова инжекция

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Значи така..... Аз знам каква е ситуацията при Ради. Аз съм имал и карал съм две коли, коите са били със същия мотор като неговия джип и с концептуално същите газови уредби . Без проблеми които той бори в момента.... Също така имал съм осмак с газов инжекцион - също безпроблемен....

А въпроса с кадърните майстори, разбира се е много актуален. Затова аз плащам за РЕЗУЛТАТ и не се свеня да си искам обратно парите, ако резултата не ме задоволява....
          На приятел му изгориха компютъра от грамотност при монтиране на ГИ, аз пък вече 50 000км си карам на газ без забележка само я обслужвам на 10к.
          Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
            Аз сложих на 5.2 мотора обикновена газ и за момента, да чукам на дърво, нямам нито една забележка. Изпарителят е BRC 140kw. Върви много добре, ни помен от гърмежи, прекъсвания, гаснене и т.н. Има си същата динамика в ниските обороти, а като скорост 170км/ч не бяха проблем. За сега разход, засечен чрез делене на литри/изминати километри - 19извънградско (при 95км/ч на темпомат), 30градско. Това при първите 500км, след това отидох да я регулират както ми бяха заръчали (нарочно са я сложили 'на мах' в началото за да се разработи), и сега ще засичам след 'икономичната' настройка. Мойта идеална цел гони разход 15/25. Ако стане - стане, ако не и така ще карам. Всичко останало е 6.
            Колега до колото разбирам нямаш Ламда контрол и всичко си е стандартно с обикновенни врътки. Гледам че си от София ако може да кажеш каде са я слагали защото и аз съм с обикновенна и правихме настройка на комтютър ама като я настроят да не е прекалено много газта в ниските не му достига във високите а когато е ок на високите пък почва да мирише от всякаде на ниските.
            Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
              Баш такъв БРЦ никой не можа да настрои, мота ми се из гаража Друго много дето ми харесва е: Ходи покарай 1 бутилка и ако има проблем ела пак :@ пи..ти майчина бе скапаняк, 1 бутилка ми е 100лв като я изгоря с разход 50/100 ква ни е икономията и после пак да дойда до еди къде си , да чакам 2 часа и т.н. То принципно газаджиите работят на късмет, принципа им на настройка е 6/49 2ро теглене. ако стане стане, ако не пак докато се налучка. не знам да има газаджия да настройва при натоварен двигател. дай газ 3000об аа супер я настроих, е кво си настройл бе тъпак, на 3000об съм подал 2% педала, на 3000об в движение съм на 80% Каквото ти направи газаджия и алармаджия , цяло село да се събере не може да ти причини Определено ако бях купил черока без АГУ и с ламбда сонда и други нещица унищожени от газаджиите, да си го карах на бензин щях да съм поне 500лв спестил без ядовете и времето да броя.
              Същия проблем го имах и аз настоихме я на компютър уж добре защото в по-горния ми пост казах за големия диапазон на консумация тръгнах какво да ти кажа все едно не е моята джипка остави това че не варви ама от 30 се качи на 45 разхода мн се чудя за такъв ламда контрол ама нз дали има ефект, а не ми се слага ГИ защото го карам за кратки разтояния и трябва все на бензин да съм си

Коментар

Като ви чета, излиза че ГИ трябва да се слага само във фирмен сервиз на ЛандиРенцо за 2 бона и отгоре и пак няма гаранция. Все пак самите те дават 50 000 км гаранция, ако това значи нещо?
                От друга страна при 10000 км годишни се избиват тия пари, смятах го за моя Гранд.
                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                  Като ви чета, излиза че ГИ трябва да се слага само във фирмен сервиз на ЛандиРенцо за 2 бона и отгоре и пак няма гаранция. Все пак самите те дават 50 000 км гаранция, ако това значи нещо?
                  От друга страна при 10000 км годишни се избиват тия пари, смятах го за моя Гранд.
                  Аз си имам вече желязна концепция за АГУ - или слагаш сам (и колата на газ върви по-добре от на бензин), или караш на бензин и отдалече заобикаляш газ-работилниците.

Гаранциите са хубаво нещо - но ако времето ти не струва пари.

Коментар

Значи излиза, че правилно съм разбрал - тези, които не можем да си сложим сами ГИ (не АГУ) да си караме на бензин?
                    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                      Значи излиза, че правилно съм разбрал - тези, които не можем да си сложим сами ГИ (не АГУ) да си караме на бензин?
                      Не знам, човеко. Сигурно някъде има свестни газаджии - хем грамотни, хем старателни, хем добронамерени. Не съм попадал на тях, а и доста други хора не са. Само легенди съм чувал, а добре газифицирани машини - една от 20. Ако имаш тази една (или другите 3-4 от 20-те, които са приемливи) - добре. Но какво да правят другите 15 човека?

Дали ще е ГИ или смесителна уредба - по същество е еднакво. Но ако не знаеш какво правиш, не се стараеш или не искаш да го правиш, малко е вероятно то да стане.

Коментар

Аз монтирах ГИ на Черока преди година и мога да кажа,че съм доволен,може би съм един от изключенията
                        и поради тази причина,че много хора са недоволни от "майстори" винаги съм препоръчвал сервиза,в който ми монтираха моят ГИ.
                        Пък и нали за това е форум-решиш да правиш нещо,поинтересуваш се,поразпиташ,прочетеш споделеното........
                        P.S Става въпрос за София
                        Cherokee WJ 4.0L- NP242
                        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Ясене прав си на 1000%. единствения напредък до сега поне да върви черока не да лапа е след като се мотахме в гаража и Илян се захвана с АГУто. Лично аз не съм срещнал газаджия да му пука и да се опитва да ти оправи колата. АГУ не знам кой и къде може да монтира, какво като е фримения сервиз и те олупат 2000лв? В гаражите са тия дето са понаучили нещо от големите сервизи и са отворили свои, в големите са тия дето от оня ден се учат Мое лично мнение е че БРЦ 140кв става за кола до 2000кубика, за 4 литров няма по никакъв начин как да даде дебит. При високи обороти за да върви се надува всичко до дупка, тогава на ниски става мазало и лапа 40-50/100 и въпреки това не върви. ГИ като ти монтират дюзите на 50см, че е по-лесно и къде отиде финната настройка и т.н?

Коментар

На мен на колата ми сложиха както казах ГИ и нямам никакви ядове тя е 6 цилиндъра на няколко приятела сложиха всички с 4 цилиндрови и все някакви ядове им дават. Четох из интернет и се натъкнах на едно момче от септември дето слага АГУ-та и специално смага ламда контроли на обикновенните за да може оптимално да регулира горивото и много се зарибих да сложа ама ми каза че хубавите ламда контроли са скъп към 200-300 лв а което разбрах от нета е че на много малко места могат да ги настроят като хората и в много от пътите дига разхода и спира вървежа ????!!!! Не гоня някой неземен разход още повече че и горивото ни е на доста ниско ниво (изследвано е 95 отговаря за 93,2) но мисля че с обикновенна газова при нормално каране може да се свали на отколо 24л/100км говориме за 5,2 V8 и Димата ми каза един път че приблизително там върви

Коментар

Ламбда контролът се слага за да работи правилно катализаторът. Той обикновено повишава разхода и намалява максималната мощност - това и на бензиновите уредби, и на газовите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ламбда контролът се слага за да работи правилно катализаторът. Той обикновено повишава разхода и намалява максималната мощност - това и на бензиновите уредби, и на газовите.
                                Мисля че говориме за различни неща Ламда контролът представлява мини компютър + подобие на стъпково моторче който се свързва с ламда сондата и черпи информация от нея т.е. кокото е по-бедна сместа отваря повече и го храни повече и в другия вариант затваря когато е богата сместа. А отделно има емулатори които лъжат компютъра за да не дава грешка и да не свети чека.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X