Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Защо не я метнеш гумата отгоре, на багажник например ще е по-прибрано и няма да пречи на видимостта назад, иначе моята резервна за София не я влача с мен, имам спрей и компресор, карам само с нови гуми и никога не съм пукал гума, извън София винаги я вземам, опасността идва ако някъде срежа гума от тежък удар и спрея не помага.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Моята съм я изправил в багажника и съм я вързал с ластик за облегалката за главата на пътника на задна дясна седалка.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Темата пак улете - във връзка за газова бутилка, резервната гума на стойка отзад си е едно от възможните решения, стига да се намери силова задна броня на човешка цена.
        Някой пък си изхвърлят резервоара и на негово място монтират газова бутилка, не мисля че е много разумно - IMHO
        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
          Темата пак улете - във връзка за газова бутилка, резервната гума на стойка отзад си е едно от възможните решения, стига да се намери силова задна броня на човешка цена.
          Някой пък си изхвърлят резервоара и на негово място монтират газова бутилка, не мисля че е много разумно - IMHO
          Все пак газовият инжекцион си пали на бензин. Така че пълното елиминиране на щатния резервоар едва ли е добро решение.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Здравейте.

Освен ако инжекциона не си пали на газ (например течна фаза)

И все пак си трябва малък резервоар за бензин (ако се повреди газовата).

Резервната гума от зад е неудобство, особено ако колата се ползва и за пазаруване.

Поздрави
            WJ 4.7 Limited
            0889 70 70 42

Коментар

Поправете ме ако греша, но мисля че при рязко подаване на газ ГИ може да превключи автоматично на бензин?

0885372997 - Дани

Коментар

Прав си - има, моята е такава, но реших да не ползвам тая опция. Това е примерно за изпреварване - над еди колко си оборота да върне на бензин за повече мощност.

Коментар

Aко е зле настроена и губи мощтност във високите... при по-силен двигател, опбикновенно турбото създава подобни проблеми с налягането и пада дебита... може и от кофти дюзи... Има автономни системи, проблем е само одгряването на изпарителя при минусови температури, но и това се лекува...

Коментар

Поправете ме ако греша, но мисля че при рязко подаване на газ ГИ може да превключи автоматично на бензин?
                    При ниско налягане на газта превключва на бензин.
                    При настройка може да подава бензин и газ заедно при определени условия.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Бензинов резервоар трябва да си има и то не много малък, защото това не са малолитражни двигатели.
                      Всичко се случва, а да разчиташ на два резервоара и два вида гориво в планината си е предимство.
                      На мен ми се е случавало да се кача в сняг в планината и температурата да падне до (-20) и газовата отказва да храни във високите обороти и минава автоматично на бензин. Не можеше да карам на ниски обороти, защото снегът беше над 50см и джипът вървеше само на пълна газ. Тогава си карах на бензин, ами ако нямах?

Изгарял съм 90% от капацитета на 80-литровата ми бутилка с газ, само за един преход и то с 4.0литровия мотор. Газстанция така и не срещнах. Представям си един гранд V8 колко по-рано ще зажаднее....

Аварийно може да се пали директно на газ. При монтажа на газовата трябва обезателно да попитате майсторите как точно е при съответния модел. При мен трябва да се махне бушонът на бензиновата помпа и да се върти на стартер повече от 13 секунди. Не съм го пробвал още.

Аз не бих си махнал резервоара, нито бих сложил по-малък най вече, заради резервното гориво, което мъкна с мен. Винаги съм спокоен, че има достатъчно и дори да мръкне, закъсам и т.н. ще имам гориво.
                      Ако джипът няма да се кара в планината, гореизброеното няма особено значение.
                      Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                      0888/00-55-37

Коментар

Напротив, аз карам само в София и винаги пълня бензин и газ догоре, защото съм брал ядове с ражда в резервоара и неискам да се повтори този филм, ако няма кослород няма и ръжда, затова пълня догоре.

Газовия инжекцион небива да преминава на бензин при пълно натоварване, ако го прави има проблем, при някой коли като например по-нови и основно японски след 2005 г., и при определени модели ГИ е възможно да се подаде определен процент бензин във високите обороти, целта е да се охладят клапаните и леглата им които могат да прегорят от високата температура, само че това става неусетно за водача, а при някой модели ГИ над определени обороти е възможно да се настроят да преминава изцяло на бензин, например над 5000 е на бензин а под 5000 сама се връша на газ , целта е същата, да се спасят клапаните и леглата им, това също е неусетно за водача.

Например в Германия само така сервизите се спасяват от дела, които собствениците на повредени коли могат да заведат срещу сервиза, омаслителите за клапани въпреки че са сертифицирани се оспорват в съда, а преминаването на бензин във високите обороти се признава за успешна превенция на изгорени клапани.
                        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Благодаря. Резервоара на Гранд WJ не е ли пласмасов?

0885372997 - Дани

Коментар

Благодаря. Резервоара на Гранд WJ не е ли пласмасов?
                            Пластмасов е.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Вярно ли е пластмасов, аз от канала го погледнах и ми се видя като желязо, беше мръсен и под металния кожух не съм го идентифицирал правилно, и пак има предимства пълния резервоар, тежестта въжху задния мост не му дава да танцува, аз съм с раздатка 247 и си е почти като чисто задно предаване, като олекне отзад е осезаемо по-връткав особено на сняг, масата на 75 литра бензин плюс 80 литра газ, самата газова бутилка също е тежичка, грубо около 130-140 кила са допълнителни спрямо негазифициран джип с полу празен резервоар, като 1.7 литра газ го смятам за 1 килограм.
                              Последно редактирано от TOYO; 08-02-13, 06:31.

Коментар

Желязото е защитната скара, а резервара е пласмасов и е поогънат около леглото за резервната гума.
                                Много неоптимизирано са разположени. Ако някой си поиграе, може да ги съчетае и трите. За резервар, гума и бутилка ставаше въпрос...
                                WJ 4.7 Limited
                                0889 70 70 42

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X