Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
    Благодаря. Резервоара на Гранд WJ не е ли пласмасов?
    Моят е метален! Сигурен съм, защото е ударен при връщане назад и сега е вдлъбнат, ако беше пластмасов, трябваше да се е спукал. А по въпроса за бутилките - мисля, че има вариант да се монтира стойка за резервната гума до задно ляво стъкло, както е при грандовете до 1998г. и да се монтира тороидална бутилка, но за мен при този разход, бутилка по-малка от 80-90 л. е нерентабилно и води до десен мигач при вся

Коментар

И пластмасовите резервоари се огъват и не се връщат в повечето случай, като броните. Ако ли не това е единствения с метален. А слагат пластмасови защото са по-леки и по-евтини.......
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Първоначално публикуван от ittpro Преглед на мнение
        Моят е метален! Сигурен съм, защото е ударен при връщане назад и сега е вдлъбнат, ако беше пластмасов, трябваше да се е спукал. А по въпроса за бутилките - мисля, че има вариант да се монтира стойка за резервната гума до задно ляво стъкло, както е при грандовете до 1998г. и да се монтира тороидална бутилка, но за мен при този разход, бутилка по-малка от 80-90 л. е нерентабилно и води до десен мигач при вся
        50 л. на мястото на рез. гума ми осигурява 250 км извън града, а газстанции има много. Аз ако не бързам ужасно много на всеки 2 часа преход си правя кратка почивка, 5-минутка, така че не е проблем да презаредя.
        Мой познат от години си кара фронтера с малка газова бутилка и редовно си слага газ за 10-15 лв. Питал съм го защо не сложи по-голяма. Отговори ми, че така или иначе повече от 15-20 лв за гориво няма да даде и голямата бутилка само ще му заема място.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колега ittpro, сигурен ли си че говориш за резервоара а не за защитата под него.
          И аз не съм чувал за WJ с метален резервоар.
          WJ 4.7 Limited
          0889 70 70 42

Коментар

Резервоарът е пластмасов, под него има метална защита (щитНатиснете снимката за да я уголемите

Име:ewj_14.jpg
Прегледи:1
Размер:102.8 КБ
ID:5455867).
            YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
            XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
            WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
            KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Искаше ми се да споделя нещо любопитно, малко да обогатиме темата, принципно всеки газаджия ще ви каже че е невъзможно пълначката да бъде монтирана при капачката за бензина, да ама моята е точно там, явно може при повече желание, днес щракнах няколко снимки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0278.jpg
Размер:119.6 КБ
ID:5457969Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0279.jpg
Размер:104.3 КБ
ID:5457970Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0280.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5457971Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0277.jpg
Размер:108.4 КБ
ID:5457968
              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Присъединявам се и аз към TOYO. Моята е по абсолютно същия начин и аз много се зарадвах на това решение по обясними причини.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

И аз исках така ама моята капачка за резервара е по друг вид , как ли не го вартяхме и все не ставаше и се отказахме. Тоест накрая стана ама много сложно трябваше да развия капачката на резервара да навия накраиника да зареда да го развия и пак да си завия капачката на резервара , като се има напредвид че е с ключ

Коментар

Прави сте!! Ламарина има някаква, предпазна, резервоара е пластмасов, специално го качих на канал за това!!

Коментар

Моята пълначка също е до тази на бензина, но от дясната и страна.

Там имаше повече място.
                      WJ 4.7 Limited
                      0889 70 70 42

Коментар

Аз днес оставих 4 литровия WJ за монтаж на ГИ с OBD.
                        55 литров тороид на мястото на резервната гума.
                        Изричното ми желание бе пълненето да се изведе до капачката на резервоара.

Утре ще видя какво се е получило с тоя БиГАЗ...

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          50 л. на мястото на рез. гума ми осигурява 250 км извън града, а газстанции има много. Аз ако не бързам ужасно много на всеки 2 часа преход си правя кратка почивка, 5-минутка, така че не е проблем да презаредя.
                          Мой познат от години си кара фронтера с малка газова бутилка и редовно си слага газ за 10-15 лв. Питал съм го защо не сложи по-голяма. Отговори ми, че така или иначе повече от 15-20 лв за гориво няма да даде и голямата бутилка само ще му заема място.
                          Е 20/100 извънградски разход ли ти дава??
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Да споделя и аз.
                            Гранд 2000г 4.0 сс Газова уредба течна фаза. Бутилка на местото на резервната гума, зареждането е изкарано под капачката за бензина.
                            Преминава на газ 20сек след запалване независомо от темп. на двигателя. Управлението е от блока за управление на автомобила/ не се настройва нищо допълнително/. Разход при нормално каране градско 17-18/100 извънградско 14-15/100

Коментар

Незнам какъв е този напън пълначката да е непременно при бензиновата вратичка, аз например ако трябваше да избирам бих си я сложил на планката за теглене, само че ще изполозвам двукомпонентна зареждачка, захваната на една Г-образна планка, и леко навътре да не се вижда толкова натрапчиво, като се сложи малката капачица отгоре изобщо не се забелязва. Предимството е че не се дупчат ламарините около бензиновата гърловина, става много симпатично, завиваш си дългия накрайник (15 сантиметров) и си зареждаш, на другата ми кола е точно така, много ми харесва, пръснал съм го в черно отвсякъде, много по-здраво е, и изобщо не се забелязва.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                                Да споделя и аз.
                                Гранд 2000г 4.0 сс Газова уредба течна фаза.
                                Колега,
                                би ли споделил с нас защо предпочете уредба с течна фаза?
                                Някаква база за сравнение на такава кола, с такъв двигател между ГИ с ОBD и течна фаза?
                                Ако имаш желание - сподели порядъци (поне) на цената...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X