Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    В Германия, взимам газови бутилки да греем сградата с ракети, замръзват с един пръст лед но не спират да пускат газ, като свърши газта и да я грееш бутилката просто няма нищо вътре. При нас като ти свърши газта след разклащане или нагряване имаш още толкова.
    Това е принципна разлика, освен боклуците. В Германия и на север за отопление продават чист пропан. Той до -16° поддържа достатъчно налягане. Тука продават смес и от нея се изпарява първо пропанът, а после бутанът иска поне 1-2° за да излезе от казана. Боклуците отделно (има доста). Тук имаше една фирмичка която пълнеше бутилки с истинското, ама май се затри.

Коментар

Моята уредба си беше монтирана на автомобила като го купих. Това за помпите го четох по форумите и това ме накара да отворя и ревизирам газовата бутилка, като вътре не открих никакви боклуци. Според мен маслата и смолите са разтворени в газа и си изгарят в двигателя./При обикновените уредби остават в частта на изпарителя, където се изпарява газа. иначе съм приготвил 400лв за помпа. колата се движи идеално, като не се разбира кога е на газ кога на бензин. Не се усеща и превключването м/у двата режима. При мен впръскването на гориво се извършва от блока за управление на двигателя. Към момента съм много доволен от уредбата. Като и се случи нещо ще разберете.

Коментар

Благодаря за информацията, колега!

И аз съм много доволен до този момент от моята ГИ уредба с OBD контрол.
        Не усещам превключването и аз.

Интересно ми беше някой да изтъкне доводи защо е предпочел решението с течна фаза в българските условия.
        Щом е заварено положението - ясно.

Коментар

Замислил съм да монтирам на едната лодка газова уредба-инжекция. Двигателя е V6 4.3 май беше крайслер. С бутилки под седалките 2бр.
          Така че ще търся ГИ за шестцилиндров двигател. Приемам съвети и мнения.
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

И аз май ще трябва да правя такова нещо, пиши в раздела за лодки, то даже има такава тема там, но реално само празни приказки са там. То Тука и нафтата е друга, в Чехия ми сипаха нещо дето буса сутрин яко тресене гаснене с газ до дупка 800об, сипах местна нафта, не с еоправи, сипах бензинец малко явно почисти са мърка, до сега никога тоя бус не е работил на празен ход без никакво притрисане

Коментар

Само да вмъкна, че бензиновите инжектори се използват само при двигателите с директно впръскване на бензин. При останалите си има отделни дюзи, които подават течен пропан-бутан в колектора, като при обикновен газов инжекцион. Разликата е, че са монтирани направо към разпробития колектор, а не посредством гумени маркучи.

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                Замислил съм да монтирам на едната лодка газова уредба-инжекция. Двигателя е V6 4.3 май беше крайслер. С бутилки под седалките 2бр.
                Така че ще търся ГИ за шестцилиндров двигател. Приемам съвети и мнения.

НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!!

Пропан-бутановата смес е по-тежка от въздуха и пада на дъното. В лодката малко по малко ще се събира в най-ниската част, докато не каже "БУМ".
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!!

Пропан-бутановата смес е по-тежка от въздуха и пада на дъното. В лодката малко по малко ще се събира в най-ниската част, докато не каже "БУМ".
                  Ми тя лодката е отворена и проветрива, освен това има и вентилатори на двигателния отсек.
                  в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

То за АГУ на лодка има даже отделна тема. Там проблематиката не е как да газифицираш двигателя (това е просто), а как да зареждаш цялата пущиня с газ. Пристанищните бензиностанции наблягат на нафтата, някои имат и бензин, газ ще трябва да се носи на ръце и всеки път да се свързва (и херметизира).

Коментар

Търсих я таз тема, но нещо не я намирам.
                      А зареждането-ясно, с бутилки от газокар. Иначе американеца е много лаком, над 23 л/ч при нормално каране/икономично/4,3 V6 Mercruser

Коментар

То зависи от лодката, но ако има ремарке и се дърпа, а не седи само във водата, зареждането сигурно няма да е проблем.
                        Аз май към Романо се насочвам за газова.
                        Още не съм сигурен, но слушам добри неща, пък последната версия на компа си правел сам настройките в движение... та това много добре ми звучи.

Коментар

На вода е постоянно, без януари-април.

Коментар

Моята е на ремарке, ама с бутилки ще се направи, ако вобще се прави а не се мине към един прекрасен ТД двигател 4,3 може би е шевролетски двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              То зависи от лодката, но ако има ремарке и се дърпа, а не седи само във водата, зареждането сигурно няма да е проблем.
                              Аз май към Романо се насочвам за газова.
                              Още не съм сигурен, но слушам добри неща, пък последната версия на компа си правел сам настройките в движение... та това много добре ми звучи.
                              На евридейката съм с Романо. За година и половина даже филтри не съм сменял. Препоръча ми я колега от форума.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

A бре недейте да си играете с огъня с тия газови морски изпълнения!Тая лодка лятото под изгарящото слънце с тия бомби в нея !Баш там работата не е за икономия!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X