Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: газова уредба за Jeep Grand Cherokee

Помпата да се изключва - зле за инжекторите, да не се изключва - зле за помпата, особено ако водачът няма здрави навици за наличност на поне половин резервоар бензин.

Палене и гасене на бензин не спасява много - на мръсотийките им трябва време за да ги отмие бензинът, затова си намисли ден от седмицата за бензин. Или ден от месеца, ама гледай да не го пропускаш.

Коментар

То на гранда така или иначе бензина не минава през рейката, ако не работят инжекторите.

Въобще... Има инжектори има и проблем
      WJ 4.7 Limited
      0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
        То на гранда така или иначе бензина не минава през рейката, ако не работят инжекторите.
        Така е по-гадно, но пак по-добре е да има бензин под налягане, отколкото суха рейка пълна с утайки. Пък и все нещо преминава - инжекторите нямат претенции за херметичност, на няколко минути се процежда по капчица.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Така е по-гадно, но пак по-добре е да има бензин под налягане, отколкото суха рейка пълна с утайки. Пък и все нещо преминава - инжекторите нямат претенции за херметичност, на няколко минути се процежда по капчица.
          Затова ми се иска да няма бензинови инжектори.

Сложих течна фаза.. Някои неща не ми харесват, та сега съм свалил газовите инжектори ( трябва да сменя калибраторите с по-големи ). На студено няма смисъл да обогатява сместа. (трябва да се излъжат темп. датчици)
          И най-добре ще е ако се сложат газовите на място на бензиновите и да се пусне бензин през тях. ( трябва да се провери какво налягане на бензина е нужно, за да мине същото количестви бензин през газовите, както и да се вдигне с още една помпа евентуално )
          Последно редактирано от Dany_iv; 12-06-13, 12:38.
          WJ 4.7 Limited
          0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
            трябва да се провери какво налягане на бензина е нужно, за да мине същото количестви бензин през газовите
            Лесен отговор - налягането ще е малко по-високо от това на течната газ, минаваща през същите инжектори. Бензинът е съвсем малко по-тежък и по-вискозен. Ама разликата не е голяма и можеш да ползваш същите регулатори.

Размечтахме се нещо.

Коментар

Което си е доста голямо налягане... Но пък би било хубава да се направи...
              WJ 4.7 Limited
              0889 70 70 42

Коментар

Здравейте .Притежавам два джипа гранд чероки.единият е 5,9 другият е 4,7 Овърленд и двата са с ГИ Фобос.минал съм доста километри с 5,9 на газ и съм много доволен .На 4,7 го сложих на скоро но също съм доволен разход 13до 23 ,като на бензин.разлика във вървенето няма.ГИ ми ги слагаедин мой добър приятел ,който се занимава само с това.Имам също така и БМВ 320 което е с ГИ Фобос с него съм минал над 150 000 км. без никакви проблеми.Само профилактика,чистене на филтри и смянап на мембрани на изпаритела.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi314283 Преглед на мнение
                  Здравейте .Притежавам два джипа гранд чероки.единият е 5,9 другият е 4,7 Овърленд и двата са с ГИ Фобос.минал съм доста километри с 5,9 на газ и съм много доволен .На 4,7 го сложих на скоро но също съм доволен разход 13до 23 ,като на бензин.разлика във вървенето няма.ГИ ми ги слагаедин мой добър приятел ,който се занимава само с това.Имам също така и БМВ 320 което е с ГИ Фобос с него съм минал над 150 000 км. без никакви проблеми.Само профилактика,чистене на филтри и смянап на мембрани на изпаритела.
                  Ти си един щастлив човек, аз също имам Фобос на едната си кола, работи безупречно вече пета година, незнам защо е нужно човек да се вкарва в разни скъпи филми с неясен край, сигурно никога няма да разбера кому е нужно, едно простичко и работещо нещо като газовият инжекцион, да се осложни до безумие без гаранция че въобще е възможно да бъде ползвано, явно някой хора имат излишно свободно време и купища излишни пари ???
                  TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Е ако все пак Романото се самопрограмира постоянно сякаш е оптимален вариант, не? Реално остава да се монтира грамотно и караш... Така де, може и да бъркам...

Коментар

Нещо не разбрах какво му е на газовия инжекцион. Аз закупих такъв от Energy GAS само преди година и сега се радвам на висока производителност за има няма 900 лева. Става дума за джип БМВ бензинов двигател ...

Коментар

А мойто ловато ми дава 25,4 градско при няколко засечки вече.Ама изобщо не карам спокойно.И си го ръчкам и си изпреварвам между светофарите и си правя кефа.Демек не се старая да карам икономично.А като ходих до Априлци за Вас лъжа за мен истина ми даде 12,5 газ.Ама са клатих със 100 до там.
                        Ай наздраве!
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                        0888854582
                        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                          А мойто ловато ми дава 25,4 градско при няколко засечки вече.Ама изобщо не карам спокойно.И си го ръчкам и си изпреварвам между светофарите и си правя кефа.Демек не се старая да карам икономично.А като ходих до Априлци за Вас лъжа за мен истина ми даде 12,5 газ.Ама са клатих със 100 до там.
                          Ай наздраве!
                          Действително по компа на автомобила, при тези условия и при мен дава подобни резултати. При последните засичания 3-4 пъти установих, че данните от дисплея се разминават от реално получените, като са завишени с около 1 литър. Показва ми че средния разход за около 300км е 17,4 а по налятото гориво и километража, излиза 16,5. На газ.
                          П.С. Забравих, че има и малко бензин сутрин за подгряване! Значи май всичко е точно...........
                          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Аааа изобщо не гледам компа!Само пьлно пьлно.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                            0888854582
                            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Здравейте колеги от скоро карам 4.7 WJ с газов инжекцйон Тартарини и се чудех защо когато карам на газ подхарчва и бензин , отне ми време да разбера че когато работи на празен ход е на бензин и при 1000 оборота минава на гсз , разбрах го като откачих газовите дюзи на празен ход при индикация на копчето за работа на газ . Дали е програмиран така или нещо друг става някои може ли да даде мнедйе.....

Коментар

- Привет колеги !!! И аз от скоро съм с 4.7 WJ - и търся къде да му сложа читава газова, казаха ми, че има изпарители по 400 коня и не е нужно да се слагат 2 изпарителя ( двоен разход по облсужване, не може да им се нивелира налягането като хората ) , на друго място казват сложи два изпарителя не било проблем, не е трудно нивелирането и общо взето доста противоречиви мнения ... тааааа малко идеи - при кой, каква марка - ясно е че цената ще е 2000 лв+, но поне да е читаво !!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X