Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Относно релето на електрическата перка, виж това: http://www.offroad-bulgaria.com/show...63#post2157463

За да стигнеш до него имаш два варианта:
    • 1. Махаш цялата предна броня.
      2. Изрязваш долапче в пластмасата под пасажерския фар.

Аз избрах 2.
    А релето май го взех от РокАуто навремето...

Успех!

Коментар

Мдаааа...и аз ще избера втория вариант, да режа пластмасата. В един форум пише, че се намира под фара от страната на пътника.....а аз съм с дясно управление......та да не се окаже под левия фар а не десния......а за РокАуто, вече писах на ЖороЦСКА.
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

Мдаааа...и аз ще избера втория вариант, да режа пластмасата.
        Защо ще съсипваш колата. Бронията са сваля за 10мин.

Коментар

Не съм я съсипал - отворих прорез - 4х4см и релето е на показ. С махане на фара, мога да го звалям и махам когато си поискам. Някъде из форума четох, че дори така се охлажда по добре, а и често се сменя, (не че е консуматив) - пише го и по чуждите форуми. Кинекс беше писал, че се е пробвал да го ремонтира - ще пробвам и аз при специалист, докато ЖороЦСКА ми достави от РокАуто. Когато купих колата вентилатора работеше - в това съм сигурен, сега не ще. Разбрах че има 15А предпазител в купето - но не знам кой е - ако някой знае да пише. Другия 40А до акумулатора го проверих - изправен е.
          Някой пробвал ли е да монтира "цк" ключе и да включва вентилатора ръчно при шофиране - заслужава ли си тая интервенция или не се препоръчва - защото на мен ми се врътка тая идея в главата, но все още се въздържам да я направя???
          Ще помоля колегите за мнения по въпроса???
          O8867З7I78

Коментар

Благодаря на ЖороЦСКА - достави ми модула за управление на ел. вентилатор. Смених го и вентилатора работи, но установявам, че честите повреди в него се дължат на неправилното му място където е поставен. Там няма вентилация. Модула загрява - аз ще му залепя оребрено алуминиево радиаторче, за отвеждане на топлината. Но изгори ли пак - ще има "цк" ключе...
            O8867З7I78

Коментар

Здравейте,
              следващите проблеми с които се заемам са два и ще Ви помоля за компетентно мнение по въпросите!
              1. Не работи круиза. Предпазители изправни. Натискам горния бутон вляво (on-off) и на таблото светва надписа - круиз... След това при висока и задържана скорост, натискам долния бутон(set) - отпускам педала на газта....и нищо. Къде и какво да търся - питам защото по моя край няма кой сервиз да ми помогне. Четох тук във форума но не мога да се ориентирам дори от къде да започна!
              2. Климатичната инсталация губи фреон - до 300 грама и спира. Къде е възможния пропуск - в смисъл, интересното е, че не губи цялото количество фреон, а само споменатите около 300 грама и задържа останалите 400гр. Има сервизи покрай мен разбиращи и ще ходя при някой от тях да търсим пропуски, но от тук какво бихте ме посъветвали, къде е най вероятното място за пропуски, струва ми се че ще трябва да разпилея цялото моторно отделение и таблото???
              O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                Здравейте,
                следващите проблеми с които се заемам са два и ще Ви помоля за компетентно мнение по въпросите!
                1. Не работи круиза. Предпазители изправни. Натискам горния бутон вляво (on-off) и на таблото светва надписа - круиз... След това при висока и задържана скорост, натискам долния бутон(set) - отпускам педала на газта....и нищо. Къде и какво да търся - питам защото по моя край няма кой сервиз да ми помогне. Четох тук във форума но не мога да се ориентирам дори от къде да започна!
                Това не е сложно и аз го минах тоя път. Проследяваш пътя на вакуума, най често се пукат гумените маркучета около вакуумпомпата под десния фар, при теб трябва да е ляв. Най лесно откачаш отнякъде например от дросела и надуваш дори с уста и се заслушваш откъде изпуска....... ако не се справяш звънни. 0878 петО35ОО
                ПС за фреона-най често е вътрешния радиатор, или осапуняваш всички връзки и гледаш за мехурчета, обикновенно изгниват и при рязката смяна на температура стават нещо като шупли и на двата радиатора!
                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

За круиза провери и жилото. При мен се беше счупила пластмасовата ябълка.
                  99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                  It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                    За круиза провери и жилото. При мен се беше счупила пластмасовата ябълка.
                    +1
                    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Благодаря за напътствията . Маркучите за вакума, при мен сигурно са под левия фар. Като махах десния фар и изрязах пластмасата, там е само модула за ел. перката, който сменях наскоро. Тоя вакум не е ли свързан с двата тампона отгоре на капака на двигателя?
                      Но за кое жило, говорите, да търся - нямам представа.....
                      O8867З7I78

Коментар

Звънни де! Да не си пишем романи.

Коментар

На дросела има две жила, едното за педала на гаста, другото за круиза. Свали капака за въздух и ще ги видиш.
                          99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                          It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Здравейте, трябва да сменям накрайници на кормилната щанга - горната. С дясен волан съм и разглеждам снимката по долу:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wj-steering.jpg
Прегледи:1
Размер:130.6 КБ
ID:5507179
                            Гледайки номерата на накрайниците под №10 и №11 и описанията по долу разбирам че за RHD и LHD, накрайниците са същите, само че обърнати обратно. Всъщност №11 се различава - даже и цените са различни за лява и дясна дирекция.
                            Моля ако някой разбира, да ми каже дали не греша! А долната щанга няма различия в накрайниците за ляв и десен волан според мен!

Име:St1.jpg
Размер:74.3 КБ
ID:5507183
                            Последно редактирано от Savador; 02-08-13, 14:08.
                            O8867З7I78

Коментар

От преди един час, съм горд собственик на нова водна помпа, нов термостат, нов радиатор, нова капачка и червен антифриз..... Надявам се вече да нямам проблеми с загряване над 100те градуса. Още не съм я издирал на дълго да видя как е. Сложихи ново виско, ама старото ми е по - добро от новото.
                              Сваления радиатор, незнам доколко има запушвания, все пак работи до сега - ако някой му трябва, да пише на ЛС, да излезе една вечеря поне....

Име:R1.jpg
Размер:219.5 КБ
ID:5509541Натиснете снимката за да я уголемите

Име:R2.jpg
Размер:239.7 КБ
ID:5509542
                              Последно редактирано от Savador; 08-08-13, 14:13.
                              O8867З7I78

Коментар

Здравейте, отдавна не бях писал в темата. Имам малък проблем с огледалото на шофьора - при мен е дясно. Не работи реотана. Разглеждам ето тази схема:

Име:mirror.jpg
Размер:115.9 КБ
ID:5551759
                                конектора в средата, който е за шофьорското огледало е 12 way. На схемата ако превеждам правилно 1-ва позиция е плюса на нагревателя а позиция 5, трябва да е минуса. Не съм сигурен в тези конектори има ли минусови изводи или се ползва корпуса на автомобила. Ще разглобя огледалото да видя какво мога да открия и евентуално да го поправя - ако някой е имал същия проблем, нека да даде съвет, какво трябва да се направи???
                                O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X