Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Здравейте, дойде ред и на дифовете. Маслото което трябва да купя е това нали:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Прегледи:1
Размер:16.4 КБ
ID:5457001
    Имам следните въпроси:
    1. Дали го продават някъде под 34-35 лв. с ДДС за литър, ако трябва на ЛС да не правим реклама тук на някой магазинна верига? Това е цената горе долу която излиза в нета за един два магазина.
    2. Дифовете ми т.е задния дали има ЛСД и пречи ли да сложа от това масло ако нямат! Със QUADRA-TRAC ІІ съм, раздатката е NV247, но тук чета че има и варианти на тая конфигурация да имам ЛСД в дифа.
    3. Трябва ли ми гарнитура за капаците или мога да ги залепя?
    Последно редактирано от Savador; 25-02-13, 13:21.
    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
    O8867З7I78

Коментар

Това е масло за ЛСД, но няма проблеми да го наливаш и в отворен диф.
      Не ти трябва гарнитура, само силикон.
      Това обаче е старо масло. То е заместено с
      Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140

Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

В английските варианти по принцип няма блокируеми диференциали. Ако искаш прати ми WIN да ти проверя окомплектовката.
        GRAND CHEROKEE 4.7
        Добромир Добрев
        O898633718

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Това е масло за ЛСД, но няма проблеми да го наливаш и в отворен диф.
          Не ти трябва гарнитура, само силикон.
          Това обаче е старо масло. То е заместено с
          Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140
          Стана ми интересно - какво значи старо масло. В сайта на официалния представител за Кастрол продават точно старото, а нямат новото масло. Старо означава че не се произвежда вече или нещо друго?
          Интересува ме - възможно ли е да попадна на фалшиво бутилирано някъде си!
          Някой би ли ми препоръчал от къде да го поръчам - ако трябва на ЛС да не правим реклама, незнам редно ли ли е !!! Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140, го откривам в доста сайтове, на различни цени (от 28 до 42 лв), цената не е важна, все пак ме притеснява факта да не си налея в диференциалите някоя боза...
          O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
            ...какво значи старо масло. В сайта на официалния представител за Кастрол продават точно старото, а нямат новото масло. Старо означава че не се произвежда вече ...
            Да, не се произвежда вече. Не, че старото е лошо...
            На официалния сайт на Мотобул не е обновена страницата или просто имат залежали количества. Обади им се по телефона и ги питай конкретно.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Имам въпрос относно виско перки за моя Гранд. Правих опит с вестник да я спра при студено и топло състояние - ама все не става. Прави вестника на конфетки. При спрян двигател се движи на ръка - какво би следвало да значи това.
              Правих проверката поради факта че завчера с 4 човека по баирите на с. Арбанаси двигателя загря, като стрелката на таблото премина средната черта - или показанието беше малко над 100 гр.С. Иначе в града ненатоварена или в престой стрелката не мърда от 98градуса.
              Един колега тук ми предлага виско перка, която му се намира излишна но има разлика с тази която е монтирана на колата ми. Ето снимки на двете. Ако някой знае да каже взаимозаменяеми ли са.

Име:01.JPG
Размер:28.0 КБ
ID:5457459Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02.jpg
Размер:19.6 КБ
ID:5457460
              и двете пише че са за Гранд 4.0л 6i (1999-2004), но все пак имат известна разлика!
              O8867З7I78

Коментар

... Правих проверката поради факта че завчера с 4 човека по баирите на с. Арбанаси двигателя загря, като стрелката на таблото премина средната черта - или показанието беше малко над 100 гр.С. ...
                Електрическият вентилатор работи ли?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Пред тази перка има един вентилатор. Той работи
                  Но мисля че е за климатика. Друг не виждам...ако за него питаш да работи. Какво друго може да е причина за това загряване-все пак зима е и да вдигна 102-103 градуса не ми хареса???
                  O8867З7I78

Коментар

Пред тази перка има един вентилатор. Той работи
                    Но мисля че е за климатика. Друг не виждам...ако за него питаш да работи. Какво друго може да е причина за това загряване-все пак зима е и да вдигна 102-103 градуса не ми хареса???
                    Не е за климатика електрическия вентилатор. При мен най-често се включва лятото при бавно каране в задръстване, когато другата перка не може да осигури достатъчен дебит.
                    Интересното е било да провериш виското как работи когато ти е загрял.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи Чаво, (може да те наричам така нали, на мен Сава - за краткост) проверих следното:
                      1. При загрят двигател и двете перки въртят. Тая с виското кърти вестници.... По едно време предната спря да върти, явно се поохлади и тя изключи!
                      2. При студен двигател обаче се чудя защо тая с виското пак кърти вестници. Мислех, че като я подпра с вестник няма да тръгне! Предната перка на студен двигател не върти.
                      3. Направи ми впечатление че маркучите са меки, в смисъл в системата няма налягане - всъщност незнам колко трябва да се втърдяват при загрят двигател?
                      4. Важно е да подчертая че колата загрява доста бързо - две три кръстовища и съм на 98 градуса.

И да кажа пак - на градско може цял ден да съм по улиците - държи 98 градуса и не мърда . Но в продължително натоварване по баирите, а те тука из Търновско са навсякъде, малко позагря над 100те. това ме замисли? Възможно ли е термостата да оставя в някакво полуотворено положение!
                      O8867З7I78

Коментар

... в смисъл в системата няма налягане ...
                        Пробва ли да смениш капачката на радиатора?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да щях да питам за тая капачка, направди ми впечатление - тя е клапанна нали против високо налягане.... завърта се на четвърт оборот - разхлабва но не мога да я извадя. не ми се дърпа по силно да не счупя нещо!!!
                          Трябва да може да се вади нали - ако е така дърпам здраво и ще я сменя!!!
                          O8867З7I78

Коментар

Вади се капачката и не би трябвало да е необходимо насилие.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Да добре, благодаря за съветите! Май ще открием проблема! Утре ще сменям маслото на диференциалите, та ще и видя сметката и на тая капачка....
                              А да попитам - все пак това е система под налягане а разширителния съд , няма клапан, затваря се с едно пластмасово капаче - там не връща ли налягане....да не би след него да има възвратен клапан някакъв

П.П. - Отворих капачката. Трябвало да натисна и малко надолу за отваряне. Гумата вътре е добре. Пружината нормално, без забележки. Не мисля че тук имам проблем.
                              Но сега гледам разширителния съд. От него излиза малката тръбичка която влиза при тази капачка с отвор над клапана - вижда се на снимката. Чудя се тази система по какъв начин си набавя антифриз при недостиг от тая тръбичка - трябва да се отвори клапана ли...не мога да го разбера???

Име:01032013.jpg
Размер:149.0 КБ
ID:5457591
                              Последно редактирано от Savador; 01-03-13, 11:13.
                              O8867З7I78

Коментар

На много места из форума четох, че само задния диф няма пробка за източване и се отваря капака. Оказа се при мен, че и двата дифа нямат пробки за източване а само за наливане. Макар че си купих две кутийки силиконова паста DIRKO 036.066 за залепване на капаците, предпочетохме да източим маслото отвътре и да не отварям капаците. Силикона ми стои, ако на някой му трябва...!!!
                                Нямаха табелки или надписи да прочета какви точно модели са дифовете...
                                O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X