Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Wurth не мога да намеря никъде, предложиха ми на валволин такава добавка, дали ще свърши работа и дали няма да скапе нещо?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И аз мислех да сипвам добавка но ме страх.
      Иначе на Лики Моли добавките съм много доволен. Има ги в бензиностанциите на Петрол, ЛукОил и специализиран магазин на бул.Хр.Ботев м/у пл.Македония и петте кюшета.

Коментар

За съжаление и мен ме сполитяха злокобните пророчества за VM-моторите и снощи когато се пребирах към вкъши стрелката за температурата надмина 100 градуса което ме претисни и то много .
        След като изклучих климатика и и нормализирах работата на двигателя до 1900 оборота тампературата се върна малко под 100 градуса .Като се прибрах до счупих пласмасова та коруба на радиатора и установиш че перката на джипа не работи както прябва вискомуфата на перката при 100 градуса на двигателя си се върти съвсем свободно .Тогава се сетих че имам някакво превантивно охлаждане от някаква руска барака наи-вероятно от лада което го закачих до радиатора с което реших проблема със загряването и то нмого добре .След тестове които направих снощи в полите на родопа планина при максимално натоварване на двигателя и вклучен климатик стрелката на термометара не можа да надхвърли 90 градуса.Това решение е времено след като взех размерите на радиатора успанових че правантивно охлаждане от Аулди 80 2000кубика със два двускоросно вентилатора просто заспива.Ето и снимка на временото решение на проблема.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
          ... Решението се оказа три шишета прецеден винен оцет(и аз се засмях, като ми го казаха едни пичове химици, баща ми каза че идеята е чудесна, ама младост какво да правиш) в охладителната система примесен с вода ...
          Преди няколко години имах заведение в едно малко градче . Водата беше много варовита и по този начин си почиствах кафе машината . Има отличен ефект , но на автомобил не съм пробвал .
          Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

Коментар

Леле...лоша работа...
            аз на моя джип гледах същото : вискомуфата я списам в движение...но не можеше температурата да се качи по средата между 40 и 100 градуса.
            вече не ме и претеснява...ако стане нещо..сменям двигателя ...да де стига да е около БУргас )
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

( Решението се оказа три шишета прецеден винен оцет(и аз се засмях, като ми го казаха едни пичове химици, )
              Ето ви и моя опит с Народната медицина. След покачването на температутите по средата на Май и нуждата от използване на климатик започна прогресивно загряване а понякога изхвърляне на охлад. течност след загасяне на двигателя на на моя 3.1 Jeep Grand Cherokee TD. Смених дреболиите като капачка на разш. съд, термостат, прегледах перката на помпата, промих неколкократно с различни добавки но все тая. Тогава забелязах че температурата пада след овеличавахе на оборотите на място. Замерих с лазерен термометър темп. в различни точки по системата и се оказа че радиатора ми е мъртвец. 95 градуса в съединенията и казанчетата в периферията на радиатора и едва 40 - 50 град. в различни точки на питата. До тук добре. Реших обаче да опитам да почистя с химикал за почистване на котлен камък с мисълта че по зле от това не може да стане. Обаче стана. Препарата смъкна котления камък и всички други мръсотии там вътре, но наруши целостта на тръбичките в питата и смеси маслото на трансмисията с това, което налях за да чистя системата. (Водния радиатор има вградена секция за охлаждане на трансмисионното масло). Сещате се, че падна голямо промиване, смяна на филтри и тн. Иначе съм чувал за оцет, сурватка и др., но помислете преди да опитате. Ефекта сигурно зависи от състоянието на радиатора, съединенията и др.

Коментар

причината за загряването на един автомобил...това са много фактори събрани накуп...при всеки автомобил е индивидуално...ето един много интересен пример: наскоро оправяхме едно БМВ 525 тдс. при всички части които бяха за смяна по охлаждащата система , пак си загряваше и проблема ставаше по сериозен...мислехме че не обесвъздушена...но не може и да се обезвъздуши...водата не циркулира..наново разглобяване на половината двигател... докато не се оказа че турбинката на водната помпа е виновникът : самата турбинка е от някаква си пластмаса , след 6-7 годишно въртене на горещо , лопатките и се отчупват...и няма кои да върти водата из двигателя и т.н.
                така че.. трябва да се вникне в самият проблем.. от какво е причинено...и не маловажно..как да се отстрани правилно...а не да се търси калпазански метод за оправяне...и да се молим да не стане пак така и да гледаме нервно към таблото за температурата

Влади

Коментар

Единствения джип на който се слага този двигател(BMW-2.5тд) е Рендж Ровър,
                  и помпата с пластмасовата перка се сменя на 100 000км ако не искаш да те остави на пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Единствения джип на който се слага този двигател(BMW-2.5тд) е Рендж Ровър,
                    и помпата с пластмасовата перка се сменя на 100 000км ако не искаш да те остави на пътя.
                    именно но идеята ми беше да се разбере от какво се получава даден проблем и как да се отстрани правилно имаики предвид скъпите ни возила (откъм части) ))

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                      именно но идеята ми беше да се разбере от какво се получава даден проблем и как да се отстрани правилно имаики предвид скъпите ни возила (откъм части) ))
                      И аз съм се сблъсквал с проблема. Ако обаче наистина трябва да разбереш как се стига до него трябва да знаеш за явлението кавитация и, което е по-интересно - как се стига до него в конкретния случай!
                      Защото при други условия на същата турбинка и няма нищо след двойно повече километри...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        И аз съм се сблъсквал с проблема. Ако обаче наистина трябва да разбереш как се стига до него трябва да знаеш за явлението кавитация и, което е по-интересно - как се стига до него в конкретния случай!
                        Защото при други условия на същата турбинка и няма нищо след двойно повече километри...
                        именно но не го обясних правилно и задълбочено

Влади

Коментар

Аз знам и съм ползвал оцет за почистване на охладителна система пълна с мнооого ръжда и варовик, но не мисля че бих карал с оцет...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Аз знам и съм ползвал оцет за почистване на охладителна система пълна с мнооого ръжда и варовик, но не мисля че бих карал с оцет...
                            )) защото иначе ще ти трябва нов радиатор или друго което ще замине достатъчно бързо от оцетната киселина ))

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X