Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Пробва ли го? Ако има резултат дай ми името! Джипа ми спря да загрява, ама не е лошо да го лъсна!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      днес ходих в Бриколаж, но не можах да се ориентирам за кой спрей говориш имаше един, специално за климатици..... за премахване на миризма, пише че се пръска на някакъв изпарител и беше 12 лв................. не го взех, защото не бях сигурен, че е необходимия за целта. огледах всички спрейове..... най-подходящ ми се видя един, на който пишеше универсална почистваща пяна..... за петна и мизерии..... беше 5 лв. и нещо........ ще пробвам с него да видя дали почиства
      Колега този от 12 лева не става.той е за унищожаване на гъбичките в климатиците,които се развиват над 23-26 градуса и миришат кофти,същият ефект се постига като свалиш работната температура на 17-18 градуса за 24 часа,те измират сами.Шпреят за почистване,който става за радиаторите е 5 лева и се каза Bref Universal Power.
      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

само като допълнение: стандартна процедура при tune up на американските автомобили е замяната на термостата и капачката на радиатора на всеки две години. капачката е консуматив. винаги в работата при оплаквания за прегряване първо се сменят тези две неща.
        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
          само като допълнение: стандартна процедура при tune up на американските автомобили е замяната на термостата и капачката на радиатора на всеки две години. капачката е консуматив. винаги в работата при оплаквания за прегряване първо се сменят тези две неща.
          +1. Даже съм виждал американски коли на които термостата се сменя без нужда от инструмент - просто се отвива на ръка една капачка като за разширителен съд например, отдолу се вижда термостата, изхвърляш го, слагаш следващия и завиваш с ръчичка. Мите, на Олдсмобила не беше ли същото?
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

да, на старите 2.0, 2.5, 2,8 на GM. на олдса също беше така.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Явно при грандовете проблема с прегряването е често срещан. Хубава тема беше подхванал Ангелов, но го отрязахте.
              Причините са много и най различни/за прегряването/, а резултата един. Имат го всичките видове и бензинови и дизели. Аз имам същия проблем при висока външна температура с вкл. климатик и теглене на ремарке и моят грее. Още не съм го подхванал и не знам откъде е проблема, но като го почна ще пиша в тази тема.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Явно при грандовете проблема с прегряването е често срещан. Хубава тема беше подхванал Ангелов, но го отрязахте.
                Причините са много и най различни/за прегряването/, а резултата един. Имат го всичките видове и бензинови и дизели. Аз имам същия проблем при висока външна температура с вкл. климатик и теглене на ремарке и моят грее. Още не съм го подхванал и не знам откъде е проблема, но като го почна ще пиша в тази тема.
                Почни от тук

Ще видиш че ще има поразителен ефект, на брат ми на гранда стрелката с температурата падна с 1 скала след почистването на системата и 3-те радиатора, сега не мърда дори с включен климатик на пълна ръчка по баира.
                no signature no problems

Коментар

Да радиаторите уж са били мити отвън без да се демонтират на автомивка и била сменена виско муфата в някакъв сервиз в Сф, където уж поддържали колите на US посолство...
                  Да ама аз нямам координати на сервиза да питам за историята на джипа ми. Външно изглеждат чисти няма забити в тях насекоми, сравнявах ги с джипа на мой приятел, който ме нави да си купя моя. А за виското му взели 350 лв. на бившия собственик. Но не знам колко верно мери датчика на таблото, до колко отваря термостата, а и водната помпа доколко работи.
                  Но всичко по реда си.
                  Или както старите казват "БЪРЗАЙ БАВНО!"
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Той и този изглеждаше чист отвън но като свалихме другите и се показа това което виждаш.
                    no signature no problems

Коментар

А трябва ли да се разкача кондензатора на климатика, че е мямам вяра на наш'те хладилни техници/те са обяснявали на мой позната, който аз им пратих, че фреона се изхабявал, и трябвало редовно да се дозарежда, че автомобила, като остареел както горял масло, така и фреон/ и не ми се занимава с тях.

Коментар

хихи фреона се изхабява.... страшна глупост.
                        За съжаление трябва да разкачиш масления радиатор ако имаш такъв, после този за климатика ( тръбите се свалят със специални клещи които ги имат хлад. техниците ) и после големия радиатор.

А съвсем подробно може да ти опише брат ми redair
                        no signature no problems

Коментар

Да значи вероятността да остана с нефункциониращ климатик е голяма. Не ми харесва по-добре да не го пускам колкото и да е тъпо. Има маслен радиатор но разкачането не е проблем. Като ходя до някой град ще си купя 1 спрей от мосю Бриколаж срещу такава мръсотия /по-горе някой бе споменал/, за да видя какво ще изтече.

Коментар

нищо няма да направиш само със спрея ! трябва да си се разкача ако искаш да има ефект.
                            no signature no problems

Коментар

Сигурно си прав, ама заради климатика това ще го оставя като абсолютно краен вариант.

Коментар

В всеки един сервиз за автоклиматици могат да надуят системата със въздух и да се разбере дали изпуска. Отделно като ти заредят фреон може да се сложи оцветител, и да се види откъде точно изпуска. Промиването на радиаторите според мен е задължително. Преди да промия моите, стрелката на температурата в задръстванията стоеше 2 мм. над 100 градуса. Сега с пуснат климатик се вдига най-много до малкото деление преди 100 С.
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X