Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

да ама в нашия край свестни сервизи за климатици и авто и станционарни НЯЯЯМААА!!! Вземати много пари и често.
    Разбирам, че е така, но веднъж отвори ли се системата ставаш клиент на майсторите гешефтари, докато не ти писне и да караш вече без климатик. А точно климатика сам не мога да си херметизирам, обезвъздуша, подсуша и заредя.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Тази тема бесхе май дискутирана и стана 10 страници.
      Ти трябвало от капачката да започнеш.
      Но аз щте си кажа пак за термостата, пък кинекс може да добави за кифличките.
      А дисем сигурно ще предложи кашонче.
      Еййй....е....хме и м...та на темата пак.
      CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
      http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
      http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

капачката и клапанчето са добре ще почна от термостата.
        Аз просто казах, че явно на грандовете това им е една от болните теми и че моят още не му е дошло времето да го разхвърлям и че като го сторя ще пиша в ТАЗИ тема.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ако се разходиш из другите марки ще видиш че това не е проблем само на ГрандЧерокитата а на всички джипове и особено на тези с климатик.

Чел съм доста по темата в американските форуми и единодушното мнение е че е нормално при високо натоварване стрелката на температурата да подминава средата но до първото деление.
          Под високо натоварване се разбира градско с клима, теглене и оффроуд

За бензиновите 4.0 5.2 5.9 и 4.7 говоря.
          Дизелови 2.5 и 3.1 в Америка не съм чул да има.
          Ако загрява повече от първото деление след средата вече може да се търси проблем по охладителната система.
          Добре е антифриза да е синтетичен.
          А иначе за двигателя не е опасна температура в белия сектор до 125градуса стига да не е изтекла водата.

Мойто 4.7 също подминава средата в градът на климатик но до сега не е стигало до първата чертичка след средата.
          Миналата година стрелката стоеше по средата като залепена.
          Сигурно и аз ще го разчовъркам но за другото лято.
          Очаквам да изкарам доста кал от радиаторите.

Страното е че до сега никога не съм чувал да се включва електрическата перка.
          Един единствен път само се включи защото намокрих датчика за температура на акумулатора.
          Ама така се включи че фучеше дори като оставя джипа на паркинг. Вечерта се наложи да я изключа от буксата. Няма спиране.

Някой знае ли кога се включва ел перката.

Стана въпрос за радиатора на климатика. До колкото знам във всеки сервиз с машина за пълнене на фреон могат да изпразнят системата, да свалят радиатора за почистване и после да върнат фреона обратно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            нормално при високо натоварване стрелката на температурата да подминава средата но до първото деление.
            Под високо натоварване се разбира градско с клима, теглене и оффроуд. За бензиновите 4.0 5.2 5.9 и 4.7 говоря. А иначе за двигателя не е опасна температура в белия сектор до 125градуса стига да не е изтекла водата.
            Мерси за инфото
            аз днес се шашнах малко, с включен климатик и в зверско задръстване стрелката се качи на 2 мм. преди 100-те, но след като тръгнах пак слезна до малката чертичка...
            LZ1RED

Коментар

Значи аз съм някакъв феномен - при мен седи като залепена около милиметър преди вертикалното деление ~100с. Даже на връщане от морето го натиснах здраво по най-дългия баир по магистралата с 150-170 и нищо... И това в най-зверската жега.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Значи аз съм някакъв феномен - при мен седи като залепена около милиметър преди вертикалното деление ~100с. Даже на връщане от морето го натиснах здраво по най-дългия баир по магистралата с 150-170 и нищо... И това в най-зверската жега.
                Да не ти е блокирала стрелката там.
                no signature no problems

Коментар

Знам че не е по темата но не се сдържам, на жена ми полото при каквито и условия да е не мърда над средната чертичка на скалата без значение задръстване нагорнища и т.н. а на фронтерата се еб.....а. Та и аз ще се залавям. А между другото да питам възможно ли е ел. перката която имам в момента освен от датчика да се управлява и ръчно с прекъсвач или трябва отделна перка.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                    Знам че не е по темата но не се сдържам, на жена ми полото при каквито и условия да е не мърда над средната чертичка на скалата без значение задръстване нагорнища и т.н. а на фронтерата се еб.....а. Та и аз ще се залавям. А между другото да питам възможно ли е ел. перката която имам в момента освен от датчика да се управлява и ръчно с прекъсвач или трябва отделна перка.
                    На повечето съвременни фолксвагени стрелката е направена да не мъра от средата когато температурата е в някакъв приемлив диапазон - т.е. изобщо не мери точно. Стига до там, заковава се и независимо дали двигателят е на 80 или на 110 градуса не мърда. Така е направено фабрично, за да не се шашкат шофьорите (и най-вече - шофьорките). Затова остави фронтерата на мира . Ако не влиза в червеното, всичко е ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
                      На повечето съвременни фолксвагени стрелката е направена да не мъра от средата когато температурата е в някакъв приемлив диапазон - т.е. изобщо не мери точно. Стига до там, заковава се и независимо дали двигателят е на 80 или на 110 градуса не мърда. Така е направено фабрично, за да не се шашкат шофьорите (и най-вече - шофьорките).
                      супер... значи като мръдне на горе и имаш 10 сек. да се шашнеш а двиг. така или иначе след 10-те сек. е за ремонт...
                      Нали политиката на производителите вече е да печелят от резервни части
                      тия от V.A.G. трябва някой да ги осъди
                      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от angelov Преглед на мнение
                        Става от Лада!!!
                        И кардана ми преправиха с Уазков.....

След време да не се наложи и двигателя да сменяш с Уазков .
                        B+

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          не бих казал. на тиджея беше по същия начин - никога не подминаваше 100 градуса, стоеше там като залепена no matter what
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            хихи фреона се изхабява.... страшна глупост.
                            по скоро неправилно изразяване. нормално е всяка АС система да губи около 10 - 15 % фреон на година, просто все още няма начин за абсолютно уплътняване. системите могат да работят обикновено с до 40% по малко фреон, с по лошо качество на работа разбира се. затова ежегодната ревизия на АС е препоръчителна
                            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Не са само VAS (VAG) групата !!!

Всички съвременни автомобили показват каквото им е програмирано .... даже и името на любимия ... може да изписват !!
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                                супер... значи като мръдне на горе и имаш 10 сек. да се шашнеш а двиг. така или иначе след 10-те сек. е за ремонт...
                                Нали политиката на производителите вече е да печелят от резервни части
                                тия от V.A.G. трябва някой да ги осъди
                                За жалост точно такава е ситуацията. На моя Пасат (дето още се продава) е същото. Стрелката е като залепена по средата, докато двигателят подло си прави каквото иска с температурата и хич не му пука. Колата най-безочливо лъже

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X