Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    При пробата на място темп. стигна до малката бяла чертичка непосредствено преди червения сектор и ел. вентилатора не включи но някой се изказа, че работи само на клима. Нормално ли е?
    би трябвало да включва и като колата е много загряла... сузукито ми преди да му сменя виското по баирите бес клима качваше стрелката малко след стредата и тогава се включваше ел. вентилатор.
    LZ1RED

Коментар

Пробвах да атакувам един много стръмен баир с термостат ръчно постоянно отворен, като преди това изчаках близо половин час, за да загрее на място до 210 фар. градуса с ръчно блок. виско. Когато стрелката стигна близо до първата бяла черта след 210 звука на двг. се промени т.к. виското беше зацепило. Изгасих двг. и перката веднага спря да се върти. Задържах я с ръка по-трудно се държеше но все пак успявах. Поработи двг. около 5-10 мин но ел вентилатора не включи а темпер стигна до малката бяла чертичка преди черв. сектор.
      ?Има ли датчик, който да включва ел. вентилатора при прегряване без да е включен климатик.
      А и започна да чука някой клапан при прегрял двг. но може би е нормално не знам...
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

При пробата на място темп. стигна до малката бяла чертичка непосредствено преди червения сектор и ел. вентилатора не включи но някой се изказа, че работи само на клима. Нормално ли е?
        Колега сменяй тази вискомуфа,хич не се чуди.Аз три смених докато улуча правилната,според мен заводски тези муфи поне 1/2 неработят.След като сложих правилната,температурата не ми се е качила повече от 85 градуса !!! По рано температурата играеше,точно както ти го описваш.А перката на ел вентилатора се включва веднага след пускане на климатика или при достигане на 110 градуса без климатик.успех.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Да ама аз как да сменя 3 вискомуфи, като и за 1 не ми се дават пари, пък и кинекса пише, че карал цяла седмица с откачена перка и не е греел. Мисля да я сваля, за да видя при колко градуса реално зацепва. А не може ли по някакъв начин да се коригира тази температура на включване. А мерих с термометър температурата показа ми 92 гр., а антифриза, който бях капнал върху основата на горния маркуч кипеше. Така, че не знам и дали уреда показва вярно още.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Имаше един руски форум за Фероза май беше,в който описват как се 'ремонтират' виско муфи.Но в общи линии принципа е следният.При Ферозата е от две части,махат се болтовете и се долива масло по спомен диференциално.След като се сглоби муфата,се държи като почти постоянно зацепена.При джиповия модел обаче,е отлят целия корпус заедно,незнам как ще разбереш къде е казанчето за течността да пробиеш две дупки и да долееш,после да ги запечаташ.Цялата теория по въпроса на вискомуфата е,горе доло следната.Имаш гъсто масло в центъра,от температурата става по рядко и по канали влиза в периферията,като една биметална пластинка ги разширява каналите.,оттам инерционния момент я върти по силно.Ако имаш успех в разпробиването,сподели го.Аз по хамериканските сайтове,неможах да открия някой да е постигнал нещо на джипово виско,ма незначи че не е възможно.

Коментар

Благодаря за сега ще я сваля и ще я гледам умно.

Коментар

Смених виско муфата, но джипа не спря да загрява. Сложихме моята на друг джип и той не загрява, но на моя дори когато загрее не се "втвърдявя" вискомуфата. Радиатора го миха с пароструйка и спец. препарат уж за радиатори. Много гнас изтече, но ефект за загряването нямаше. Сега е ред да промия отвътре системата и да сменя антифриза.
                Очаквам Вашите идеи с какво да промия системата и какъв антифриз да сложа.
                Термостата още есента го тествах и работи и не е от него загряването, защото загрява и без него.
                Капачката на радиатора си е добре и не пропуска излишно течност в разшир. съд, и при най-загряло положение не кипи в разширителния съд.
                Очаквам Вашите идеи.

Коментар

Светльо смени си термостата 40 лева е минах по тоя път,уж работеше и моят,послушай ме

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                    Светльо смени си термостата 40 лева е минах по тоя път,уж работеше и моят,послушай ме
                    Аз миналото лято бях махнал термостата за 1 седмица и пак си грееше. Не е там проблема.

Коментар

Аз миналото лято бях махнал термостата за 1 седмица и пак си грееше. Не е там проблема.
                      а откъде знаеш с колко термостата е...? моя "чероки" е с два , а версията за арабските страни са с по 3 термостата
                      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                      Honda Shadow VLX 600 - 1999
                      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                      Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                        а откъде знаеш с колко термостата е...? моя "чероки" е с два , а версията за арабските страни са с по 3 термостата
                        Ами... не знам, сега чувам, че може да бъде с повече от един.
                        А къде биха седяли другите термостати?
                        Моят е 4.7W8 произведен 1999 г. и внесен от USA.

Коментар

Защо мислиш, че е загряла? След като не кипи а показва прегряла защо не провериш уреда за измерване Има вероятност да показва грешно. При мен пък показва много надолу, но аз го замерих и зная корекцията
                          Иначе причини за загряване много - но провери дали наистина загрява. Ако радиаторът е горещ а ПРОВЕРЕНОТО виско не втвърдява със сигурност не грее Още повече с изваден термостат...
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сигурен съм, че е загряла и прегряла, защото: 1 когато поставя вода върху металната тръба на изхода на двигателя за която е хванат горния маркуч за входа /топлата вода/ към радиатора, така поставената вода кипи здраво, и 2 винаги, дори и в най големия студ след като измина 4-5 км. стрелката на уреда стига почти до вертикалната чертичка 210 "F и така стои винаги, докато не й стане топло и тръгне да прегрява, а отоплението винаги си работи супер яко и 3 когато прегрее започва да губи мощност, не прекъсва, работи си равномерно, но се движа с по-здраво натиснат педал за газта.

Коментар

Провери водната помпа. Понякога има счупени или разядени перки или много голям луфт, между тях и направляващия апарат на помпата. Също така виж дали няма задръстени водопроводи. Препаратите за чистене на охл. система по бензиностанциите определено вършат работа.

Нормално е незатворена вода ,която слагаш отгоре да кипи при тази температура. Затова капачката е важна
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ами... не знам, сега чувам, че може да бъде с повече от един.
                                А къде биха седяли другите термостати?
                                Моят е 4.7W8 произведен 1999 г. и внесен от USA.
                                ами..да така е .. докато не почнах смяната на термостата на моя ретро-форд
                                оказа се че има една непосредственно до водната помпа и още един от рода междинно загряване нито големия , нито малкия кръг..ет таква простотия..а тези които са за арабските страни са с 3 , заради винаги високите температури...освен термо режимите на двигателя...сигурно и други са особенностите на тези партиди...?
                                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                                Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X