Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Я да видя защо ми загрява колата!!!!????

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
    Затова остави фронтерата на мира . Ако не влиза в червеното, всичко е ОК.
    Ти ги остави тези митове и легенди.... като не влиза в червеното си е ок нищо че това са 110 градуса и главата прилича на спагети болонезе.
    no signature no problems

Коментар

Само се опитах да успокоя човека, че е добре стрелката да му мърда вместо да се гаври с него

Иначе си прав... Коригирам се. Ако доближава 100-те градуса не е на добре.

Коментар

Първоначално публикуван от geko Преглед на мнение
        Само се опитах да успокоя човека, че е добре стрелката да му мърда вместо да се гаври с него

Иначе си прав... Коригирам се. Ако доближава 100-те градуса не е на добре.
        Да за това си прав.! иначе 100 градуса е нормалната работна температура на Фронтерата ( 2.0 бензин ) но пък е много близка до не нормалната иначе стрелката е доста "бърза" показва в кратък диапазон точната температура.
        no signature no problems

Коментар

Добре де а може ли наличната електрическа перка да се управлява ръчно с прекъсвач отделно от датчика или ще се прецака нещо?

Коментар

Ако така продължавате ще изтрия целия топик
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Що бе? обсъждаме движението на стрелката на температурата? нали за температури си говорим кво като не е за Jeep
              no signature no problems

Коментар

Бе много фронтересто говорите...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  Бе много фронтересто говорите...
                  ОК! Ш'те говорим само ДЖИПАРЕСТО...
                  Та за джипа може перката да се вкл. с ключе и на почти всички коли и на джипките също... Трябва да се направи следното: извеждат се с допълнителни кабелчета изводите на датчика, който включва ел. перката и се връзват към ключе. Полезно е това да се включва особено преди да се влезе в дълбок сняг, тъй като при липса на добро обдухване снега прави ледена кора, която спира притока на въздух и затруднява охлаждането, а също и преди големи натоварвания. В много случаи тези датчици не включват навреме или изобщо някои път забравят да включат поради окисление или нагар на контактите. В диагностиката на някои сервизи е включена и проверка на колко градуса вкл. ел. перка.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вече го почнах джипа, за да видя защо загрява.
                    1 Виско муфата била сменяна точно преди да го купя, но проверката е висша форма на доверие... Някой руснак май го беше казал пръв.
                    При студен двг., когато завъртя перката с ръка има малка инерция -прави 2-3 оборота. Хванах перката с ръка и запалих двг. след около 10-15 мин. темп. бе 210 градуса фар. и продължи да се повишава. Първоначално вискомуфата намали своето съпротивление и даже при работещ двг. завъртах перката в обратна посока на въртене на двг.
                    Когато стигна първата по-дебела бяла черта на уреда за темп. след 210, виското започна да стяга, но не много. Пуснах го перката създаде голям вятър и характерен шум.
                    Изгасих двг. перката спря почти веднага да се върти. Но пак се въртеше лесно обаче вече нямаше инерция. Запалих пак двг. и темп беше стигнала до следващата тънка бяла чертичка преди черв. сектор на уреда. Перката работеше, но може би нейните обороти закъсняваха малко в сравнение с двг. когато го форсирам. Двгигателя започна бавно да охлажда. Мерих температурата с външен контактен термометър бях го топнал в болчето на изходящия /горния/ маркуч показа 92 гр. целзиеви, но като капна вода или антифриз там кипиши здраво.
                    ?Работи ли добре виско-муфата???
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На мойто 4.7 виското е твърдо дори сутрин като паля когато колата е студена. Перката се върти с усилие. Като я врътна няма грам инерция и спира веднага.
                      Не съм я пробвал като загрее.
                      Знам ли.
                      Може мойта да е развалена на обратно.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                        Вече го почнах джипа, за да видя защо загрява.
                        1 Виско муфата била сменяна точно преди да го купя, но проверката е висша форма на доверие... Някой руснак май го беше казал пръв.
                        При студен двг., когато завъртя перката с ръка има малка инерция -прави 2-3 оборота. Хванах перката с ръка и запалих двг. след около 10-15 мин. темп. бе 210 градуса фар. и продължи да се повишава. Първоначално вискомуфата намали своето съпротивление и даже при работещ двг. завъртах перката в обратна посока на въртене на двг.
                        Когато стигна първата по-дебела бяла черта на уреда за темп. след 210, виското започна да стяга, но не много. Пуснах го перката създаде голям вятър и характерен шум.
                        Изгасих двг. перката спря почти веднага да се върти. Но пак се въртеше лесно обаче вече нямаше инерция. Запалих пак двг. и темп беше стигнала до следващата тънка бяла чертичка преди черв. сектор на уреда. Перката работеше, но може би нейните обороти закъсняваха малко в сравнение с двг. когато го форсирам. Двгигателя започна бавно да охлажда. Мерих температурата с външен контактен термометър бях го топнал в болчето на изходящия /горния/ маркуч показа 92 гр. целзиеви, но като капна вода или антифриз там кипиши здраво.
                        ?Работи ли добре виско-муфата???
                        Сега се сетих.
                        Миналата година, по това време, след Банско.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1%EA%EE&page=5

свалих перката за да разбера от нея ли трака.
                        От нея тракаше обаче карах една седмица без перка и не загряваше повече от средата. Карах както градско така и извънградско.

Коментар

Значи като и без перка не загрява да търся нещо друго?!?
                          погледнах линка .... завиждам искренно...

Коментар

Що не я свалиш за проба.
                            Внимавай повече с темпа и гледай дали електрическата се включва.

Коментар

При пробата на място темп. стигна до малката бяла чертичка непосредствено преди червения сектор и ел. вентилатора не включи но някой се изказа, че работи само на клима. Нормално ли е?

Коментар

Не знам кога работи ел. вен. но не е нормално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X