Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам ГРАНД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз си имам ГРАНД

Не съм се замислял...
    Аз и сега карам автоматик по неволя, но ръчна никога не съм дърпал все бързам и като спирам и слизам от автомобила, а и като се качвам и потеглямл Исъщо паля и тръгвам веднага не изчаквам не знам дали и е много вредно но пусти навици...
    А по въпроса за обслужване на диференциали, раздатка, и скоростна кутия някои ще ме упъти ли?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Благодаря за милото пожелание на redair, за сега джипа само го оглеждам и още не знам какво трябва да му правя...
      Знам само че е със сменено масло на двг. кастрол синтетика преди 2000 мили. Не знамкакво да правя с раздатката QUADRA DRIVE /МИСЛЯ, ЧЕ ПРАВИЛНО ГО НАПИСАХ, АКО НЕ ТО ИЗВИНЕТЕ МЕ/ и скоростната кутия, както и диференциалите.
      Забелязах, че предните гуми леко са търкали в предната част на подкалниците и може би предницата е увиснала леко.
      Преди да го взема джипа минах през стенд за цялостна диагностика в сервиза на Мегатрон, а от там казаха само суперлативи с изкл. на ръчната, на при автоматик тя не ме интересува. Моля всички знаещи за съвети към мен, като новобранец, тъй като до сега съм имал само FIAT PANDA 4X4.
      Предварително Ви БЛАГОДАРЯ!
      Ръчната я оправяш задължително, разбрахме се вече, а за скорости, раздатка и дифове само оригинални масла от Балкан Стар!!! Единственно компромис може да се направи ако си с обикновенни дифове за тях, но щом си с Куадра Драйв нямаш избор - само маслата които са дадени в сървис мънюала, демек само от Балкан Стар.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря, за инфото. Наблизо няма Балканстар, но ще се разходя...
        А ако може и малко инфо за газовия инжекцион цени и къде да намеря специалист просто за консулт. Автомобила ми върви много, но и гори много.
        Пример градско-Софийско нежно през уйкенда - 22/100
        Извънградско 100-120km/h - 13.2/100
        Това са моите първи впечатления, сега съм напълнил отново резервоара и през уикенда отново ще тествам.
        А ръчната държи и на най стръмния наклон на положение N на скоростния лост и не изтърва, но просто от Мегатрон така са написали на чек листа. Мисля че ми е достатъчно.
        Преди 20 години за Москвича се казваше, че може и да лови ръчната и да не греят барабаните, но не и по едно и също време. Все пак когато закарам Джипа ще проверят и ръчната.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

13.2 на извънградско при тази скорост е напълно приемливо, аз някъде бях видял нещо от порядъка на 18 и се притесних. Иначе ако много лесно сваля на долна предавка, от най-малкото пипане на газта трябва да се регулира жилцето на кикдауна малко и всичко ще се оправи.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

а кутията има ли жило, не се ли управлява от компютър, а педала за газта не е ли сдвоени потенциометри?
            Поне на другите ми коли е било така.
            Та какво трябва да направя?
            Звънях сега на Дарс ауто/представител на Балканстар за Бургас, но никои не го вдига...

Коментар

А 18/100 ми дава сега извън града с преходи от10-20 км и промеждутъци от 1-2часа и до следващея ден. Просто, като си ходя на работа. Може би е голям разхода за първоначалното запускане и загряване на двг.

Коментар

Определено на предишния модел е с жило, даже със две жила. Обаче на 4.7 да каже Пламен. Само че той ще ти каже че е нормално да включва на по-долната предавка от полъх на вятъра, щот малко състезател си пада.

Коментар

Така включва защото е пет степена. Между втора и трета има полвинка. Като е на трета и дадеш леко газ веднага пада на полвинката. Като натиснеш някъде до средата направо пада на втора и свирят гумите. Като пък отпуснеш леко газта веднага минава една на горе. Абе по плавно трябва с педала на газта. Без резки движения.

Коментар

Аз си мисля, че кутията ми е четири степенна. Много плавно превключва и почти не мога да хвана скоросттите. Все едно, че е CVT на ATV-то. Но превключва и при най малкия натиск и двг. се форсира.

Коментар

За този малък разход само мечтая, но дори и когато съм на автопилот скоростната кутия сама сменя скоростите на сравнително равен пътен участъкл
                      При лекия ми автомобил не е така не сменя скорости дори и на най големия наклон.
                      Автомобила е проверен за двата броя ламбда сонди, и изгорели газове. Възд. Филтър е сменян преди 2400 мили.
                      И въпрос към Kinex какво да направя за да сваля разхода?
                      Това за лекото гъделичкане на педала не дава необходимия резултат.

Коментар

Кинекс нали ти каза че е нормално скоростната кутия да се държи така (за мен не е нормално да е толкова нервна, това не е Корвет), иначе принципите за икономично каране на всички автомобили са еднакви и общовалидни. Освен това газовата много помага на джоба...
                        Иначе всичко което те интересува можеш да прочетеш тук:
                        http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/index.htm

Коментар

Колега, да не караш на спортен режим?
                          LZ1PER

Коментар

Там няма такива дивотии. Караш леко, сменя на ниски обороти, натискаш - сменя на по-високи, газ до ламарината - изцежда оборотомера

Коментар

Не знам какво можеш да направиш за разхода.
                              Може би е по добре да се концентрираш върху прихода.
                              Иначе теоритично можеш спокойно да му махнеш 20% от мощноста за да е по икономичен. В тази насока има много простотйи. Пробвал съм ги и съм ги описал в темата за другото ГЧ. Обаче сега не съм сигурен дали разхода е паднал заради магнитчета, въртелешки и тем подобни глупости, или защото бензиновата помпа е умирала и не е можела да пълни гориво както трябва. Като сменя помпата като нищо може разхода да се увеличи. В интерес на истината при четири литровото винаги ме е притеснявало повече вървенето от колкото разхода. Малко умряло куче е.
                              Каквото и да правиш според мен градския разход под 16 не можеш да го свалиш. Мен лично извън градския и така ме устроива. Два литра(12) в сравнение с печките(10) не е много.
                              Ако много те притеснява разхода по добре помисли за газова уредба.

Автоматика по нанагорнища както са по магистралата на автопилот превключва.
                              Преди да търсиш проблем в автомата му смени маслото с Мопар АТФ+4.

Коментар

Подкрепям с двете ръце!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X