Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си имам ГРАНД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз си имам ГРАНД

Искам да се похваля с новата си придобивка, Гранд с 5.2 мотор. Страхотен червен красавец, от състоянието му съдя, че е каран предимно по асфалт. Искам да ви разкажа за мъките по регистрацията знам, че си има отделна тема и там ще копирам част от писанията ми. Гранда го видях съвсем случайно в представителството на хюндай в люлин и след един подробен преглед на техническото му състояние го спазарихме капарирах и след 2 дни го грабнах. Сделката я направихме в представителството с техен нотариус, платих на тяхната каса… колата е с ямболска регистрация и и била оставена от техен, клиент, който си взел нова. След двудневното киснене на прословутата опашка на КАТ влезнах вътре и се почна едно гледане, търкане с парцалчета, чесане на тикви… вин номерът ми не отговарял на техните каталози. Контролната цифра била различна и видиш ли ще задържаме автомобила. Направо пребледнях почна се едно въртене на телефони свързах се с представителството на хюндай от там ме увериха, че бившият собственик е техен дилър за района и колата била абсолютно редовна. Следва едно ходене до главното управление на КАТ и там 4 човека експерти триха чоплеха и мазаха по вина, след което решиха, че не е пренабиван но за всеки случай и ренген. Най на края в КАТ мирясаха и го регистрираха.
    Следва цялостна подмяна на окачването, спирачките, всички консумативи на двиг. Веригата на раздатката и почистване и пълнене на климатроника
    Ще се радвам на вашето мнение, какво окачване да си взема 3” или 2” лифт, като колата ще я карам предимно по асвалт и черни пътища... и полиританови втулки те така или иначе са за смяна…
    Дайте мнения за газов инжекцион. Сузикито ми е с BRC и вече 51000 км. Няма проблеми но за 8 цилиндъра цената е убииствена...
    Със сигурност ще имам още 10000 въпроса, надявам се да не стана досаден
    LZ1RED

До: И аз си имам ГРАНД

Eйййййй, още един грандоман! Честито и със здраве да си го караш.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Айде честито от мен! Със здраве да си го караш! За лифта до 2" не трябва да подменяш нищо по носачите и щангите, 3" вече подменяш повечето неща при положение че печелиш много малко като височина още. Пък да ти кажа 2" са си вече натълно достатъчно за целите за които ще го ползваш - проверено е многократно За газовия инжекцион вече си говорихме с теб, знаеш го мястото и цените. Аз на твое място не бих сменял втулките с полиуретанови, просто бих сложил оригинални американски, които се славят с това че издържат по 100 хиляди
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Eйййййй, още един грандоман! Честито и със здраве да си го караш.
        нечовешки яко е да караш джип с двигател от камьон

Дима за окачването... гранда се клати много дразнещо така или иначе трябва да се сменят носачите, а за пружините как да разбера дали са уморени или не ?, те китовете точно това включват само и амове... така че най-добре направо кит... знам ли а за втулките полиритановите са на цена малко по скъпи от оригиналните...
        LZ1RED

Коментар

За клатенето сам знаеш - лекува се с амортисьори и смяна на стабилизиращата щанга, или се свиква и почва да ти харесва
          Кит на 3" който да включва само пружини и амортесьори не съм виждал, винаги се сменят и носачите, защото окъсяват и кастера отива по дяволите и освен това се сменя точката на закрепване на реактиваната щанга, или пък се сменя с телескопична такава, допълнително мсички маркучета и тн, а понякога и хебела на кормилната кутия. Пита се, за какво ти е целия въртел като няма да го правиш триална машина и 2" ти стигат отвсакъде. А спестените пари от разликата между 2" и 3" които хич не са малко ще ги вложиш в хубави защити на агрегатите отдолу и още нужни за Гранда нещица.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ай честито.
            3" е максималния лифт които можеш да направиш с подложки.
            Като изпълнение разлика между 2" и 3" няма. 32" гуми ще влезнат с леко изрязване на броните. Колкото високи подложки слагаш над пружините толкова високи подложки трябва да сложиш и под демпферните тампони щото иначе ще изкривиш моста при някои скок.
            Трябва да удължиш и амортисьорите с толкова колкото е лифта за да не намалиш хода на окачването.
            Реактивните щанги не се режат.!!! До 3" се разпробиват дупките на ексцентрик.
            Носачи хебел и преден кардан при лифт на ZJ се сменят над 4.5"
            Ето малко картинки.
            http://www.jeepforum.com/forum/showthread.php?t=247028
            Ако ще правиш подложки поръчаи и за мен че тия полиритановите от И-бей са пълен смях.
            Направи си регистрация в ПейПал ако нямаш. Ще имаш нужда.
            Последно редактирано от kinex; 23-06-07, 17:12.

Коментар

Честито и от мен .Пожелавам ти много километри и много да те радва.
              B+

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Ай честито.
                3" е максималния лифт които можеш да направиш с подложки.
                Като изпълнение разлика между 2" и 3" няма. 32" гуми ще влезнат с леко изрязване на броните. Колкото високи подложки слагаш над пружините толкова високи подложки трябва да сложиш и под демпферните тампони щото иначе ще изкривиш моста при някои скок.
                Трябва да удължиш и амортисьорите с толкова колкото е лифта за да не намалиш хода на окачването.
                Реактивните щанги не се режат.!!! До 3" се разпробиват дупките на ексцентрик.
                Носачи хебел и преден кардан при лифт на ZJ се сменят над 4.5"
                Ето малко картинки.
                http://www.jeepforum.com/forum/showthread.php?t=247028
                Ако ще правиш подложки поръчаи и за мен че тия полиритановите от И-бей са пълен смях.
                Направи си регистрация в ПейПал ако нямаш. Ще имаш нужда.
                Пламене, интересувал ли си се при 3" как се регулира кастера със стандартните носачи

Коментар

Честито и от мен. Дано да си купил това, което ти харесва. Пожелавам ти много беэаварийни километри, а останалото - подробности.
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Предния мост се премества леко напред от ексцентричните болтове на долните носачи. Това се прави защото предния кардан идва ДЪЛАГ.
                    http://www.ironrockoffroad.com/Merch...egory_Code=PFZ

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Предния мост се премества леко напред от ексцентричните болтове на долните носачи. Това се прави защото предния кардан идва ДЪЛАГ.
                      http://www.ironrockoffroad.com/Merch...egory_Code=PFZ
                      Премества се докрай при 2" а при 3" какво правиш?

Коментар

Този които съм показал е доста по голям от 3".
                        Хората карат 4.5" без да сменят носачи. Носачи се сменят защото заводските не са достатъчно здрави за идиотски изпълнения.
                        Тук има доста отзиви за китовете на IRO самоче са на английски.
                        http://www.jeepforum.com/forum/forum...sprune=10&f=13

Коментар

Ти и 5" можеш да направиш, само дето волана може и да го оставиш вкъщи - спира да е волан на лек автомобил а се превръща в нещо пожелателно... Стига пуска луноходи, Дидо ще си вози детенце с това и ще го кара ежедневно, ти като искаш си се заигравай с твоя

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Ти и 5" можеш да направиш, само дето волана може и да го оставиш вкъщи - спира да е волан на лек автомобил а се превръща в нещо пожелателно... Стига пуска луноходи, Дидо ще си вози детенце с това и ще го кара ежедневно, ти като искаш си се заигравай с твоя
                            Какви луноходи. За 2"-3" говорим. А ти стига си чел тия руски форуми Вземи пий малко вода от извора.

Коментар

Говорим за 2" 3" вече е друга губерния
                              Да не съм го пробвал да не знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X