Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на Фероза върху лебедка и други аксесоари.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Монтаж на Фероза върху лебедка и други аксесоари.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Жоре, направи си място за вдигане с джек, монтирано на плочата на лебедката, отдолу. Примерно квадратен профил с нужните размери. Отпред все едно каква броня ще правиш, за да я направиш такава, че да можеш да я напъваш с джек, трябва да стане много, ама много тежка, което на ферозата няма да се отрази добре. И аз мислех някакви яки и тежки варианти, но стигнах до извода че ще направят повече бели, отколкото ще има ползи от тях. За момента още се колебая дали да "подпра" оригиналната броня с допълнителна конструкция отзад, или да правя тотално нова.

Друг вариант е да вдигаш за роговете - да завираш джека в предния им край.

А на оная броня от тъмната снимка, може ли някой да направи по-добра снимка. Черпя бира.

Понеже и аз ще правя накякво творение, та събирам идеи.
    Мда, ще помисля още по въпроса за бронята.
    О899 2б2 1З2

Коментар

Аз съм с оригиналната броня и вдигам моята за булбара. Той естествено не е оригиналния, а е от здрава стоманена тръба и хванат здраво за шасито с болтове. Има си подходящи за тази цел места .

Естествено, ако ще се слага лебедка, нейната плоча ще е най-доброто място за вдигане с джек и други няма да са необходими.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

евала за труда и ентусиазма ,
        вие сте царе
        мисляси че ако се захванете можете да направите собствена конструкция и защо не БГ офроуд машина та дори и купето да е от стъклопласт ,
        за съжаление аз лично се отказах да си купя фероза след прочитане на раздела (иначе много ми харесваше )

Коментар

А на оная броня от тъмната снимка, може ли някой да направи по-добра снимка. Черпя бира.
          Това успях да иакарам. Дано е от полза.
          Прикачени файлове
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от ozidi Преглед на мнение
            за съжаление аз лично се отказах да си купя фероза след прочитане на раздела (иначе много ми харесваше )
            И какво по-точно те притеснява? Щото алтернативите са Vitara или Samuraj, ама едното се троши повече, а другото, поне за мен, е извън класацията, заради никаквите двигатели, и теснотията вътре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И какво по-точно те притеснява? Щото алтернативите са Vitara или Samuraj, ама едното се троши повече, а другото, поне за мен, е извън класацията, заради никаквите двигатели, и теснотията вътре.
              Ръждата много ме притеснява , нямам възможност като колегата за такива интервенции, свалям му шапка за труда и упоритоста (извинявам се за спама на тази така хубава тема )

Коментар

Ръждата много ме притеснява...
                Всички коли ръждясват. Ферозата в никакъв случай не е еталон за ръжделивост.

Коментар

Ръждата много ме притеснява , нямам възможност като колегата за такива интервенции, свалям му шапка за труда и упоритоста (извинявам се за спама на тази така хубава тема )
                  На мойта не съм правил никакви "интервенции", а пък ръжда няма. освен леко повърхностна по шасито, където съм го олюпил по разходките.

Търси си италианска, и проблем няма да имаш. Като я купиш - едно хубаво изчистване на шасито отвътре, доколкото е възможно, и напръскване с Teкtil, или нещо от сорта.

А още по-хубавото е че след година, две, три... ще можеш да я продадеш на кажи-речи същата цена.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моята е от Италия и след като я качихме на канал в сервиз,майстора я гледа отдолу и каза,че е като нова.

Коментар

ок (галавата ми казва не -то ръжди то много годинки ,но сърцето тръпне за D A I H A T S U F E R O Z A)
                      вчера гледах отгоре отгоре две ферози в Русе
                      и двете имат дребни забележки по купето
                      другата седмица ще потърся някой съфорумец от русе с фероза да помогне за по обстоен оглед, ако се намери добре ако ли не то жена и кола ......... се избират по сърце пък после ще се мисли
                      iiiopo извинявай пак за спама

Коментар

Предната броня е готова.
                        Дизайна е изцяло на Евлоги. Мойта глава нищо не можа да роди, но неговия проект се получи много добре.

Ето макета:

Използвахме 2 мм ламарина. По съвет на Спарки се отказах да е яка, а максимално лека.

Импровизиран абкант за сгъвките:

Оставихме отвори за джака точно под плочата за лебедката.

Последно редактирано от iiiopo; 29-03-09, 19:20.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Супер се е получило! Около халогените ще слагаш ли нещо, че така ще събират всичката кал
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Супер се е получило! Около халогените ще слагаш ли нещо, че така ще събират всичката кал
                            Прав си. Но за сега ще ги оставя така.
                            Все пак са плътно затворена кутия.
                            Но по нататък може да измисля нещо.
                            Искам колкото се може по бързо да приключа и да я изкарам от бокса. И такива подробности ще ги оставя за по нататъшна занимавка.
                            Последно редактирано от iiiopo; 29-03-09, 19:11.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Браво Жоро! Страхотно се е получило! Комплименти!
                              Така е като БТР отпред!
                              Аз лично бих и добавил две удължения отстрани , за да закрият долния ръб на калника , но това е лично мое виждане.Но така също изглежда супер. Виж снимката:

А мигачите къде мислиш да ги слагаш?
                              Прикачени файлове
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Абе първоначално го мислих така, аме нещо не се получи добре.
                                Мигачите ще са под фаровете на престилката, тънки от голф2.
                                тия дни ще ги монтирам.
                                А габаритире са в самите фарове, тах съм ги сменил с такива от Застава Юго, че мойте бяха с ръждясали рефлектори.
                                О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X