Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    мама му стара - извинявай, че съм те подвел....
    Няма проблем. То и аз не се бях сетил докато не видях бутилката с огромен надпис Silicone Oil. И се сетих за първата двойка по полупроводници в училище и силиконовите транзистори
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

На английски силикон=силиций.

...но е вярно че всеки си пише и чете както му е удобно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...но е вярно че всеки си пише и чете както му е удобно.
        Все пак и силикон и силиций се използват в българският и рядко се обръща внимание на правилната употреба.

Събрах виското в максимално отворено положение. Монтирах я, още малко ще литне. Сега остава да измъдря от някъде здрава биметална пружина за да я оправя напълно.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Преди доста време когато бях войник ,края на 80те,се налагаше да се топи някаква грес-за да се превърне в трансмисионно масло и се слагаше в един трактор влекач.Та нещо такова не може ли да ти свърши работа?
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
            Преди доста време когато бях войник ,края на 80те,се налагаше да се топи някаква грес-за да се превърне в трансмисионно масло и се слагаше в един трактор влекач.Та нещо такова не може ли да ти свърши работа?
            При този тип вискомуфи се търси точно обратното. Греста е гъста докато е студена, после се стапя и става течна. Във виското идеята е да предава минимално усилие към перката при студен двигател и максимално при топъл. По-удачно би било да се използва субстанция, която се сгъстява при нагряване и се втечнява при охлаждане. Използва се силицево масло, защото му дават много широк температурен диапазон, в който запазва вискозитета си. Това е критичният параметър за да работи съединителя.

В случаят се използва гъсто масло и яко тероия на флуидите. И на мен не ми е съвсем ясно, точно как работи по научно му. Има едно колело, което работи като помпа. Това е задната камера. Бута флуида към предната камера. Между двете има преграда. При перката на Фероата при затворена преграда усилието е минимално. При отворена преграда е максимално. В разделите на други марки във форума открих и информация за съединители с обратна логика така да се каже - при отворена преграда не предава усилие, при затворена предава.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              При този тип вискомуфи се търси точно обратното. Греста е гъста докато е студена, после се стапя и става течна. Във виското идеята е да предава минимално усилие към перката при студен двигател и максимално при топъл. По-удачно би било да се използва субстанция, която се сгъстява при нагряване и се втечнява при охлаждане. Използва се силицево масло, защото му дават много широк температурен диапазон, в който запазва вискозитета си. Това е критичният параметър за да работи съединителя.

В случаят се използва гъсто масло и яко тероия на флуидите. И на мен не ми е съвсем ясно, точно как работи по научно му. Има едно колело, което работи като помпа. Това е задната камера. Бута флуида към предната камера. Между двете има преграда. При перката на Фероата при затворена преграда усилието е минимално. При отворена преграда е максимално. В разделите на други марки във форума открих и информация за съединители с обратна логика така да се каже - при отворена преграда не предава усилие, при затворена предава.
              Не разчитай на източници из мрежата. Това им е тъмна индия.

Общо взето има 2 постановки - едната като твойта, а другата е с масло с променлив вискозитет - втвърдява се от температурата - там няма и клапанче даже, ама такова не съм виждал.

А това дали при отворено, или при заторено зависи от конкретната конструкция. Може клапана да отваря "пряк път" за маслото, и да го отклонява от плочите - тогава ефекта ще е точно тоя - при отворен клапан ще е стегната най-малко.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може клапана да отваря "пряк път" за маслото, и да го отклонява от плочите - тогава ефекта ще е точно тоя - при отворен клапан ще е стегната най-малко.
                Точно за това беше ми обяснявал Асен-Децки. Първоначално мислехме, че така работи и виското на Ферозата. Но после гледайки снимки и с малко разсъждения се стигна до истината. При моятето виско отворен клапан е максимално зацепване.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  При моятето виско отворен клапан е максимално зацепване.
                  То това си го пише и в сервизното ръководство.

Коментар

То това си го пише и в сервизното ръководство.
                    Е да, но кой да се сети да чете...
                    Сега като го каза, се сетих на кой ред го пише.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Днес тествах модифицираното виско. Красота и изящество. Надявам се, гледки като прикачената да са само спомен
                      Прикачени файлове
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Поздравления, и дано всичко е наред. Вече ще си имаме и собствен опит по въпроса "ремонт на виско".

А последно, с какво го напълни, и откъде намери биметална спирала?

Коментар

Поздравления, и дано всичко е наред. Вече ще си имаме и собствен опит по въпроса "ремонт на виско".

А последно, с какво го напълни, и откъде намери биметална спирала?
                          Биметалната спирала я махнах най-безотговорно. В момента клапата е отворена напълно постоянно. Загрява малко по-бавно и е малко по-шумна, но пълно щастие няма. Напълних го с течна силицева смазка за лазерни принтери. Като резултат се получава междинен вариант на напълно зацепена муфа - хем духа много, хем не е твърдо зацепена. Целта ми беше да запазя максилано предимствата на флуидният съединител пред трърдото зацепване.

Все пак ремонт е дост силно казано. Поради скапана пружина не успях да възстановя напълно функцийте на виското.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Като гледам добре се справяш явно имаш време и знания да се занимаваш, но аз нямам тази възможност а си я харесвам Ферозата Ф300 1990,
                            знам че сигурно много пъти е обсъждано тук но аз така и не намерих някой да препоръчва читав сервиз в който да познават модела добре.

Ако може да препоръчате вие благодаря предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X