Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Кията днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Кията днес?

На Ксантията ми имах проблем със светенето на стоповете за мъгла и лампичката за тях на таблото. Когато включех фаровете, светваше и тя.
    Оказа се леко прекъсната жичка в кабелния сноп за задния капак. Наставих я и сега всичко е наред. Няма много логика, но...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от наско 84 Преглед на мнение
      Добър ден колеги аз днес сменях преден диференциал,че взе много да стърже на желязо,300 лв. преден диф.+кардан и 120 смяна и 30 лв.масло след смяната всичко си дойде на мястото.но имам друг проблем постоянно ми светят стоповете за мъгла и нагревателя за предното стъкло,взех други копчета смених ги но проблема си остана.проверих бушоните здрави са,някои ако има инфо.да пише благодаря предварително.колата е кия соренто 2.5 140кс. 2005 автомат
      Ще метна едно око на схемите и ще пиша после. Проблема едва ли е фрапиращ. Най-вероятно прещипан кабел или корозирали букси.
      Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
      Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

За съжаление нямам ел. схемите на конкретния модел. Като съвет - прегледайте буксите на стоповете. Почистете добре контактите им.

За предното стъкло - ако подгрева е с букси в отсега на чистачките, съвсем възможно е да са корозирали и това да е причината на проблема.
        Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
        Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Здравейте колеги, някои да подскаже за маслото на скоростната кутия на спортидж 2006 бензин ръчна, в тубата гледах киорав клип няма, в мануали два броя дет изрових никво инфо от къде как се точи и как се налива, само тва че събира 2,1 75/80 и толкоз. Някои да е сменял да ме осветли преди да легна други ден под колата да ги търся на око
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
            Здравейте колеги, някои да подскаже за маслото на скоростната кутия на спортидж 2006 бензин ръчна, в тубата гледах киорав клип няма, в мануали два броя дет изрових никво инфо от къде как се точи и как се налива, само тва че събира 2,1 75/80 и толкоз. Някои да е сменял да ме осветли преди да легна други ден под колата да ги търся на око
            Не лягай под колата! Потърси поне канал.

Коментар

Колата е достатъчно висока, на салона лягах под нея, нямам и намерения да лягам под кола на крикове Та въпроса остава, къде са пробките. Абе я чакай да видя аз за туксон

Коментар

Достатъчно, видях на туксона, нямам повече въпроси за сега

Коментар

Ето и новия въпрос, по разните ръководства пише масло за кутията 75/90 в ауто дата пък дават 75/85, пуснах в тубата един момък вика слагаме в колата 75/85 вместо препоръчаното 75/90, лошото е че не каза що Та сега и аз се чудя, макар че тва 75/85 е доста трудно за намиране особено ако предпочиташ някоя марка И в една коресика книжка също дават 75/85. http://prntscr.com/jwg1zk

Коментар

75W85 не е трудно за намиране, а е по-скъпо.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Не бих се вталявал толкова. Моята е с 90.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Не бих се вталявал толкова. Моята е с 90.
                        Твойта може, но колегата е с тая като Туксона, която си е асфалтова и, според мен, е по-добре да се ползват висок клас тънки масла, каквито в случая са и по предписание.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Така, да докладвам въпреки че колата не е моя. Започнахме от задни сп апарати щото затягаха яко, накладките бяха нипартс направо заварени за леглата си с никъв шанс да се движат, едва ги изкарах, следва почистване на пластините и леглата, нови накладки на брембо с нова спирачна течност на цялата система, брембото също влизаха малко трудно в леглата и за да съм сигурен че няма да псоелдват съдбата на нипартс-а леко ги пилнах да седят по свободни, малко медна грес на леглата на накладките и със спирачките толкова. Дисковете ги измерих само заден дясен е крив с 0.10мм ама за сега ще кара така. Масло в диферинциала Кастрол Аксле 80/90 ГЛ5, масло в кутията Кастрол 75/90 точно 2 кила, Засилихме се на раздатката ама греда, не може да развием пробката за нивото, добре че съобразих та не развих първо пробката за изтакане хаха Ще я пробваме на канал да я развием че ще има повече място за напъване на земята не успях. Масло в двигателя 5/30 кастрол еидж титаниум лонг лиф с маслен въздушен и поленов филтър, свещи. Ангренажен комплект на ИНА въпреки че колата иамше доста фактури от които едната от 11 месец 2017 за смяна на ангренажен комплект и от тогава е изминала само 4 х км очаквах като сваля капака да видя чисто нов ремък но уви явно и в италия лъжат много, взели са парите на човека или пък тои ги е взел и не е сменено нищо, защото обтяжната ролка се клатеше като на дърт дядо мъдурите, ремъка пък видимо от вътре беше ок, но от вън дори надписи не личаха. За сравнение моя ремък от хондата на 60к и 8 г си беше с все надписи. както и да е, сменихме ремъка с ролките, доста елементарен е за смяна направо кефи Смяна на антифриз с ИГАТ АN13 пак лонг лаиф, смяна течност в хидравликата и май туи беше На първо четене като за кола от италия доста подържана, от никъде не източих лошо масло или течност с изключение на спирачната която беше много зле. Остават следните проблеми, когато на 2ра или 3 та ускоряваш от ниски обороти с повече газ се усеща едно лекто тресене или биене в колата, още незнаем от какво е, имам го и на хондата същото и там незнам от кво е Остава проблема с развиване пробката на раздатката, ще се пробва на канал, ако не стане и се прецака гнездото ще кара с тва масло до де е кола, и без тва това не е възел дето да съсипе маслото, а и като знам че собственика кара по 5к на година само по асфалт ще векува Общо взето това е за колата

Коментар

От темата "Подарявам" ще се преместя тук,да не развалям хубавата тема.
                            Получих си релетата,сега имам няколко въпроса.Мисля да сложа две релета за фаровете,
                            едно за дълги и едно за къси светлини.+ще взема директно от акумулатора,но там ще трябва и
                            предпазители.Колко ампера трябва да са,при положение че релетата са 25А?
                            За перката на климатика реле 40А,и пак същият въпрос.Колко ампера предпазител?
                            Предпазителите ги слагам м/у + на акум. и релето,ако бъркам някъде казвайте.
                            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                            Киа спортаж2000тди 98г
                            Ауди А3 1.9ТДИ
                            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Не бъркаш, не разбрах на всеки фар ли ще има реле или едно за двата, ако е за всеки фар отделно 15а стига на фар бушонче, ако е за двата общо може да сложиш един 30А.и 20 да е пак няма дерт стига схемата да не е като светнеш дълги и късите да останат включени, тогава 30А задължително. За вентилатора пак може една 30ка

Коментар

На късите едно реле,и на дългите друго реле.
                                Благодаря!
                                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                                Киа спортаж2000тди 98г
                                Ауди А3 1.9ТДИ
                                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X