Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Кията днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Кията днес?

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
    Стрелката не мръдна въобще, или държи нормална температура?
    Държи нормална температура.
    Кия Спортидж 2000тди
    Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Стрелката не мръдна въобще, или държи нормална температура?
      Държи нормална температура.Към колегата Yancho,каквото реши georgipetkov това все пак е негова.
      Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Анев Преглед на мнение
        Държи нормална температура.Към колегата Yancho,каквото реши georgipetkov това все пак е негова.
        Нямам нужда от перката, може да я разхождате из форума. Нямам идея дали са еднакви на бензина и дизела.
        Може да се пуснат няколко снимки, и ще стане ясно. А може някой да има информация. Ще разберем.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Перката е свободна,ако на някой му трябва да свирка.
          Кия Спортидж 2000тди

Коментар

Ако някой има гадно скърцане понякога от багажника(в частност петата врата), решението на проблема било доста лесно ама
            Оказа се че е достатъчно да се премести П-образната скоба 1-2мм навътре за да затвори по-плътно вратата и готово.
            Споменавам, ако някой друг има подобен проблем и е пробвал с някви силиконови и тефлонови спрейове!

Коментар

Сега ако някой каже и как да се справим с гадна вибрация в таблото отпред по средата някъде над касетофона ... Появява се при около 2-3000 об/мин По някога я няма със седмици,
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от I_N_M Преглед на мнение
                Ако някой има гадно скърцане понякога от багажника(в частност петата врата), решението на проблема било доста лесно ама
                Оказа се че е достатъчно да се премести П-образната скоба 1-2мм навътре за да затвори по-плътно вратата и готово.
                Споменавам, ако някой друг има подобен проблем и е пробвал с някви силиконови и тефлонови спрейове!
                Много често и при мен се получава, много е гадно наистина,дразнещо е. След доста мъки си мислех ,че съм отстранил проблема, но уви ,всеки път когато бутна резервната гума(с удар се затваря), багажната врата се разхлабва.Обърнах каршилъка(така да се каже П-образна скоба),което се държи на два болта, известно време беше добре, сега пак същата. Ако някой има идеи наистина ще е от полза.

Коментар

На стойката за резервната гума има тампон, който опира в тампона на вратата.При мен скърцането беше от там. Гумения тампон на рез. гума може да се регулира, натегнах го да опира плътно до вратата при затворено положение. Нямам скърцане от тогава, проблема е, че резервната гума се затваря с удар.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                    Колеги какво ще кажете и ние да си имаме такава тема както в другите под форуми? Така всеки който направи нещо по жипката ще може да го сподели в тази тема и така няма да има толкова много теми и ако някой се интересува от някаква информация тя ще е по концентрирана.
                    Ако прецените че нямаме нужда от такава тема то тя може да бъде изтрита.

Aбе това да не е Москвич

Коментар

Колеги, някой може ли да ми каже какво е това електромоторче, което се намира между акумулатора и фара на Киа Соренто 2,5 дизел? Към него отиват захранващи кабели и нищо не излиза от там?!? Не е свърано с нищо, така че не е за регулиране на фаровете... май?!? п.с. При подаване на контакт завърта за момент и спира!

Коментар

Първоначално публикуван от Beco Преглед на мнение
                        Aбе това да не е Москвич
                        В смисъл?
                        08888 седем шест 888

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                          В смисъл?
                          Вероятно колегата има предвид това,че КИА произвеждат доста модели и варианти.

Коментар

Темата замря. Ще драсна няколко реда да я посъбудя.
                            От както съм си купил Кията имах подозрения, че тече масло от задния диференциал, само там имаше за доливане като я купих.
                            През последните няколко месеца се забеляза от къде е и миналата седмица го оправиха. Течеше много слабо и все отлагах - за 2 дни се събираха няколко капки под колата.
                            Течеше откъм кардана - оказа се някаква втулка или нещо подобно, не е и семеринг, майстора не можа да му измисли точно име. 24лв. ново по каталог за модела.
                            Сложих от правилното масло - motul 75w140, макар да не ми хареса цената. LSD-то сякаш е поизносено, защото успява да се завърти колелото когато другото е земята, макар и доста трудно. Не знам дали маслото влияе, тъй като при пробата беше без масло.

Днес я пробвах при по-висока скорост как се държи. До 120 е комфортната скорост, до 140 става ама не е работа за продължително каране.
                            След 140 не стои много зле на пътя, но си е опасна. Пробвах я до 160 по GPS и съм много приятно изненадат от поведението на двигателя, имаше доста трафик по магистралата и прецених, че няма смисъл от повече, макар да ги направи с лекота. Някой по-празноглав може и 200 да и направи.

П.П. Накрая разхода ме изненада приятно. С доста раздаване на газ - под 11/100 газ. Ако се кара леко ще падне под 9/100 предполагам.
                            Последно редактирано от Иван Жоров; 12-07-15, 20:05.
                            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Темата замря. Ще драсна няколко реда да я посъбудя.
                              От както съм си купил Кията имах подозрения, че тече масло от задния диференциал, само там имаше за доливане като я купих.
                              През последните няколко месеца се забеляза от къде е и миналата седмица го оправиха. Течеше много слабо и все отлагах - за 2 дни се събираха няколко капки под колата.
                              Течеше откъм кардана - оказа се някаква втулка или нещо подобно, не е и семеринг, майстора не можа да му измисли точно име. 24лв. ново по каталог за модела.
                              Сложих от правилното масло - motul 75w140, макар да не ми хареса цената. LSD-то сякаш е поизносено, защото с успява да се завърти колелото когато другото е земята, макар и доста трудно. Не знам дали маслото влияе, тъй като при пробата беше без малсло.

Днес я пробвах при по-висока скорост как се държи. До 120 е комфортната скорост, до 140 става ама не е работа за продължително каране.
                              След 140 не стои много зле на пътя, но си е опасна. Пробвах я до 160 по GPS и съм много приятно изненадат от поведението на двигателя, имаше доста трафик по магистралата и прецених, че няма смисъл от повече, макар да ги направи с лекота. Някой по-празноглав може и 200 да и направи.

П.П. Накрая разхода ме изненада приятно. С доста раздаване на газ - под 11/100 газ. Ако се кара леко ще падне под 9/100 предполагам.
                              Ако те разбирам правилно и е сменена разпорната втулка(старата ако е разбита,пиньона мърда и тече през семеринга),то е много вероятно да ревнеш след някой и друг ден...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                Ако те разбирам правилно и е сменена разпорната втулка(старата ако е разбита,пиньона мърда и тече през семеринга),то е много вероятно да ревнеш след някой и друг ден...
                                Май да. Пиньона не мърда изобщо, гумената част е била разложена за 20год. служба.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X