Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чистене на стъклата от дебел лед

Воинишките дажби МРЕ се затоплят с нещо подобно - торбичка с нещо вътре и наливаш малко вода.
    Я кучето да каже .
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не заблуждавай хората. Смесваш поне три истории в една и нещастният метал с нищо не ти е виновен.
      Че метала не е виновен - така си е... Виновни са използващите го
      Ама чак пък да заблуждавам хората - не си прав...
      Първото с Натрия съм го правил лично...
      А за радиоизотопните генератори (със стронций) - конкретния случай с откраднатия и използван за отопление радиоизотопен генератор е през 2002г в Грузия ... И не е единствен...

Мислил съм си дали една ЗИПО печка поставена на таблото ще успее да спука стъклото или ще има положителен ефект ако се остави в студено време през нощта да грее в автомобила?
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Воинишките дажби МРЕ се затоплят с нещо подобно - торбичка с нещо вътре и наливаш малко вода.
        Я кучето да каже .
        Вече написах - негасена вар.

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Мислил съм си дали една ЗИПО печка поставена на таблото ще успее да спука стъклото или ще има положителен ефект ако се остави в студено време през нощта да грее в автомобила?
        Чак пък да оставиш горяща печка - била тя и Зипо - на таблото, не ми се връзва.

Коментар

Ясене, ти ходил ли си в казармата?

Коментар

не, трябва ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              не, трябва ли?
              ами...

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                Според мен не би трябвало да е проблем за стъклата, ако дебел лед се полее с топла (не вряла) вода. Самия лед ще предпази стъклото . Топлата вода топейки леда вече няма да е топла достигайки повърхността на стъклото и няма да може да причини рязко температурно разширение. Аз не смея да си докажа теорията , но колегата ми, който явно не чете този форум ,тръгвайки си от работа, смело налива гореща вода от чешмата в бутилка от минерална вода , после излива върху стъклата ,разбутва леда пали и заминава .
                Това е истината,баща ми цял живот го правеше,а сега и аз.Върши работа и при дебел лед и при тънък скреж,но не се поливат директно стъклата а водата се излива бавно на края над стъклото.Температурата на водата е гореща ,но дотолкова,че да може да се пипа с ръка.

Коментар

Това се зарежда с 12 или 20 мл. бензин или да речем 15 грама. Това са 250kkал или 0,3kWh за период от 12 часа. Колата даже няма и да го усети. /дано не съм объркал някой порядък в сметките/

Коментар

Имаше някакъв вариант с железен прах и въглен така се правят загряващи торбички за транспорт на рибки зимъска.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                      Това се зарежда с 12 или 20 мл. бензин или да речем 15 грама. Това са 250kkал или 0,3kWh за период от 12 часа. Колата даже няма и да го усети. /дано не съм объркал някой порядък в сметките/
                      Имах предвид, че затопления въздух (пък бил той и +1С) ще циркулира точно по предното стъкло когато печката е на таблото и няма да позволи да замръзне (навярно в локален участък - полоса над печката).
                      Въобще нямам предвид да очаквам да затопли купето
                      Ясене - навярно бих я оставил запалената печка в колата - все пак е предвидена да стои в джоба или в ръкавицата - не нагрява прекалено
                      Досега съм я оставял така и вкъщи - просто гори прекалено продължително и понякога се връщаш вкъщи, а тя продължава да топли - хвърляш я някъде пък тя ще си угасне след няколко часа...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Някъде тука се търкаляше едно клипче за отопление на автомобилно купе със свещ - не вощеница, а обикновена парафинена свещ..
                        Така че, Жоро, има идея в това, обаче все пак зависи и от таблото - щото ако му омекнат пластмасариите... кофти е..

Ама не бих пробвал, де

Коментар

...Обаче като ученици си правехме експерименти....
                          Тооооо, като ученици ръсехме и бертолетова сол по коридора, ама тогава акълът ни беше повечко от акъла на някои хора тук.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Някъде тука се търкаляше едно клипче за отопление на автомобилно купе със свещ - не вощеница, а обикновена парафинена свещ..
                            Така че, Жоро, има идея в това, обаче все пак зависи и от таблото - щото ако му омекнат пластмасариите... кофти е..

Ама не бих пробвал, де
                            Нагрява се до около 50С (през чорапчето), а на таблото съм мерил температура и над 88С лятото... Така, че едва ли ще има проблем с прегряване. А и може да се постави на каквато и да е поставка - наистина не е мощен уред...
                            Повече ме притеснява неравномерното нагряване на стъклото.... Освен ако му се сложи нещо във вида на ветрило да разпределя топлия въздух по-равномерно по цялото стъкло

Тропчо, да не се обиждаме - ние бертолетова сол не сме ръсели по коридора (другите дивотии ни стигаха )

Коментар

Коментар

Ами ако туриш зипото да си бачка цяла нощ на сигурно място в купето, може да не се налага да чистиш лед въобще.
                                Прочее, ако имаш някаква огнеупорна поставка - ще е почти безопасно, дори в пъти повече безопасно, отколкото свещта..

Тропчо, ти да не си учил в ТЕТ-а, бре? - там правеха такива мизерии, мизираблите електрически...
                                При нас - в механото - такива неща - неееее - нивгиш!!!!

За параходчето в окото знаеш, нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X