Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чистене на стъклата от дебел лед

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Това за пистолета за горещ въздух с батерии е интересна идея. Освен ако "батерия" не значи резервоар за газ или бензин.
    За най-голяма моя изненада имало такова чудо:

http://www.amazon.co.uk/BHG-360-Li-i.../dp/B0071NR6MY

Няма и 2300 лева. Срещу тази скромна сума получаваш 290W духалка с 15 мин. автономност на хартия. Не че ще размрази повече от ключалка и евентуално врата, ако не изгори лака с тая тясна дюза, но има.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
      Дааа, ситуацията не беше добра. И в Русе е все още тежко положението. Нямаше чак 1 см лед по стъклата но имаше достатъчно. След лапавицата в петък температурата падна рязко. До сутринта в събота ледът се вкорави добре. За 20 мин вебастото разтопи само долната половина на стъклото(ама и аз съм го вързал така, че да топли първо двигателя и чак тогава купето - на метан съм). Другата половина вече на запален двигател още 10 мин и включен нагревател на задното стъкло. Каквото беше останало, падна по пътя. Като се прибрах снощи, очистих всичко до сухо, напълних нафта за печката и тая сутрин, макар, че беше по-студено, просто съборих снега. После, където спра - почиствам.

Пробвал съм всички описани методи 20 и вече 30 г. Живял съм 15 г. насред делиормана. Най ми харесва вебастото. Без предварителна подготовка не става. И прогнозите за времето не са за тоя дето духа. И две найлонови торбички на огледалата. Комшиите винаги ми се смеят, докато не дойде време да си чистят огледалата.
      Това с найлоновите торби по огледалата е ценно!Благодаря!
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И една „тайна“ рецепта от мен, преди лягане. Ако все пак успея да почистя стъклата до степен на видимост за шофиране... Колкото и да ми неприятно, отскачам до близкия МОЛ-ец и там в подземният гараж се разтопява останалият лед. Докато пиеш една лимонада по кафенетата и вратите се отварят и стъклата се почистват почти сами. Защото иначе си мъкна бронята докато не се покачат температурите. Днеска от Варна ( -5 гр.) до Шумен (-10 гр.) и обратно се размразиха само 2/3 от страничните предни стъкла, а парното беше усилено. Дебелия слой лед си стои дори по капака на двигателя.
        п.с. Това рзбирасе може да стане във всяко по-топло помещение където влиза колата... за който си няма гараж де.
        Последно редактирано от lupus; 26-01-14, 23:20. Причина: пр. гр.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Това с найлоновите торби по огледалата е ценно!Благодаря!
          Вече трета година се каня да си оправя нагревателите на огледалата и все не стигам до тях. За шофьорското подготвих цяло огледало с всичко наред ама застудя и остана за напролет. Ама и да работеха нагревателите - пак щях да си слагам торбичките.
          Когато всяка сутрин палиш кола и нямаш гараж - без малко мисъл и малко усилия вечер, на сутринта .......
          Като се прибирам вечер в такива времена - примъкна багажите, постопля се и през това време купето като поизстине слизам обратно и с една гумена чистачка обирам замръзващия сняг по стъклата до сухо. После снегът само се пързаля по тях. И понеже вечер вдигам чистачките, имам и едно църкало с "ракия за гости" - сутрин като ги сваля, пръскам в основата и те лягат плътно на стъклото.
          А откак преди 20-тина години стоях на колене до колата и със залепнал език на ключалката - малко преди студовете ключалките са омазани с глицерин, както и гумените уплатнения на вратите. И всяка есен проверявам и сменям без колебание, ако ми се видят съмнителни, машинките за заключването на вратите.
          ОФБ ДБ X22SE
          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Духалка в купето върши чудеса,изпитано с уаз-а в казармата многократно,а как се спи в уазка....не е истина
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

има и сушоари на батерии, ама колко ще размразят....... духалката може и да върши работа, ама трябва да се влезе в колата, а аз вляза ли, парното си размразява за минути.... а духалка с дистанционно няма, до сега търсих.......... обаче пък попаднах на още една, неспоменавана до тук рецепта:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4cb146c547eebae553c727e8660215d3.jpg
Прегледи:1
Размер:67.5 КБ
ID:5558219

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1326501031-24896-0.jpg
Прегледи:1
Размер:17.3 КБ
ID:5558220
              Последно редактирано от IvanIvanovi; 27-01-14, 00:44.

Коментар

Да не земеш да люснеш кофата с гореща вода върху стъклото (както един комшия), че става нещо като имплозия и ядовете после са по-големи...
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  Решението е вебасто с дистанционно. Като се събудя, натискам копчето (паркингът ми е на около 600 м, като има училище между него и балкона), измивам с, обличам се и като стигна до колата, паля, пускам чистачките и тръгвам под звуците на всички стържещи и на затоплен салон...
                  Радвам се, че си с печка Вебасто, колега, че и с дистанционно, и че можа да се похвалиш-не, че беше полезно за някой
                  Ще те питам, като се развали, а щом е Вебасто задължително, ще се развали-тогава ще се върнеш на тази тема, за да четеш какво са написали хората по питането.
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    Радвам се, че си с печка Вебасто, колега, че и с дистанционно, и че можа да се похвалиш-не, че беше полезно за някой
                    Ще те питам, като се развали, а щом е Вебасто задължително, ще се развали-тогава ще се върнеш на тази тема, за да четеш какво са написали хората по питането.
                    Колега, имам си работещо вебасто (въпреки клетвата ти), доволен съм от него и се хваля в отговор на темата за чистенето на леда. Не знам дали е полезно за някой, но доста хора си монтираха такава печка допълнително. Вярно, не ми е полезен поста колкото твоя, но благодаря, че ми отвори очите какво да направя, след като ми се развали вебастото!
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Леда си е гадна работа. По добре е да си ползва Вебастото докато се развали, от колкото да се чуди сутрин от къде да започва. Аз като имам въздушен Ебершпахер да не мислиш че съм много добре. Щото стои от 2 години в един кашон в мазата.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ясене, при следващата такава прогноза за поледица си слагам един конвектор 500W вътре и сутринта го пускам половин час по рано. Как не съм се сетил, и без това се чудя какво да го правя и ми се мотае из къщи. По добре трябва да е от духалката, по безопасно ми се струва някак си. Във всеки случай ще го пробвам на джипа първо. Иначе аз се борих със 10мм лед тази сутрин. Влизането в колата е най-трудната част. После само топленето помага. За съжаление е глупав ВАГ дизел и няма стопляне...
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Айде и мойте 5 стинки! Когато нямах вебасто и бях студентче имах трабант! И там размразяването ставаше с подръчни матеряли (каквото има из колата). Винаги се намираше дезодорант на спрей и запалка. Полуава се нещо като фламбиране! Който ме е рзбрал какво имам предвид ще се справи. Който не по -добре да не пробва!

Коментар

Пичове, внимавайте с експериментите с отоплителни уреди, особено с пистолети за горещ въздух и горелки. Подобно концентрирано излъчване чупи стъкла по-добре от удар с чук. За оватяне на вратата бива, ама по стъклата ... не е препоръчително.
                            До 3-4мм лед просто поливам на няколко пъти със зимна течност за чистачки. Сваля го за няма и минута, пробвано до към -15. На по-дебел слой или на по-свиреп студ не съм имал възможност да пробвам - едно, че ми се случва рядко, друго че все е било на места, на които единствената течност за чистачки е в казанчето, а то е някъде дълбоко под леда
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              при следващата такава прогноза за поледица си слагам един конвектор 500W вътре
                              Конвекторът има недостатъка че нагрява главно покрива. Не че ще го повреди с тия 500 вата, ама докато стигне топлината до прозорците ще си почакаш. А духалката загрява всичко равномерно. И 500 вата малко ми се струват за целта (но несъмнено са добро начало).

Вземи си духалка - 15 лева са и е много кеф да гледаш как енергийната мафия работи за тебе срещу няма и 30 стотинки. Пък ако си и хитър да си заложиш печката и кабела от вечерта и сутринта само да пъхнеш щепсела в контакта както си на топло вкъщи, ще предизвикаш експлозия от завист.

Хитрина: прекарай кабела на печката през кормилото. Така няма опасност някой заплес да потегли преди да го е изключил. Има такива заплеси, не ме питай откъде знам.

Коментар

В края на миналия век имах опел кадет дизел.При минус един градус го развявах като сватбарска кърпичка из квартала,докато запали.Та му спретнах един бързовар от нагревател за кафе машина.Монтирах го на долния маркуч на радиатора иии...кеф.Сутрин ставам,забождам го в контакта и докато се обръсна е готов.Пали като лятото,че и парно има.После направих същото и на старото ивеко.Сегашното още пали за сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X