Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чистене на стъклата от дебел лед

Кажи сега и от коя гадна верига е.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е как от коя, от най-евтината и мизерната разбира се! Дето строи магазините си все най-близо до гетата! Името и прилича на културното наименование на мъжки полов орган ама без "с" накрая! Ако те затруднявам , да ти го напиша на лични, че да не ревнат че реклама правя?
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Вдянах. Благодаря! В Бургас няма такова устройство.
        Последно редактирано от Джамбазов; 28-01-14, 09:20.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И е добре оборудваните с ръчни хъбове да не правят моята грешка, а да превключат на 4х4 преди да почне да се заледява, че после има да се дупят... ;-)
          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Може и да си закъснял! Моя го купувах миналата зима като купих колата още! Та дали пък не беше лятото края, бах ти забравил съм вече!
            Пак там има и течност за чистачки воняща на оцет непоносимо - щото стана дума и за оцет по-горе! Аз веднъж само се прецаках да сложа, е не ми понася на обонянието!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Според мен не би трябвало да е проблем за стъклата, ако дебел лед се полее с топла (не вряла) вода. Самия лед ще предпази стъклото . Топлата вода топейки леда вече няма да е топла достигайки повърхността на стъклото и няма да може да причини рязко температурно разширение. Аз не смея да си докажа теорията , но колегата ми, който явно не чете този форум ,тръгвайки си от работа, смело налива гореща вода от чешмата в бутилка от минерална вода , после излива върху стъклата ,разбутва леда пали и заминава .

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                Според мен не би трябвало да е проблем за стъклата, ако дебел лед се полее с топла (не вряла) вода. Самия лед ще предпази стъклото . Топлата вода топейки леда вече няма да е топла достигайки повърхността на стъклото и няма да може да причини рязко температурно разширение. Аз не смея да си докажа теорията , но колегата ми, който явно не чете този форум ,тръгвайки си от работа, смело налива гореща вода от чешмата в бутилка от минерална вода , после излива върху стъклата ,разбутва леда пали и заминава .
                Преди 15тина години имах трабантче,та то няма никакво парно,и аз така сутрин излизам с чаиника с вряла вода поливам го целия паля и тръгвам,стъкло не съм чупил.Сега обаче не смея и аз така да поливам.
                SUZUKI VITARA V6
                HONDA CBR 919RR
                MERCEDES ML
                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

А коя е българската течност за чистачки с наночастици?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първак с малко глицерин
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      А коя е българската течност за чистачки с наночастици?
                      Майсторе, не е съвсем такава...Наистина се продава българска...
                      Забравих фирмата производител, но като че ли бе някъде в южна България.
                      Май се казваше NANO течността...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        ...ДВГ просто не може да даде такава голяма топлина...
                        Що бе, това си е двигателче с вътрешно горене, къде кон - кон и половина ? Умните глави да го изчислят, колко калории ще даде, и колко ще са нужни да се размрази Х лед при Y температура. Няма такава бръмчалка на която като загрее да можеш да и хванеш кривката на ауспуха с две ръце Ако се завърти ауспуха на пътя на въздушната струя би трябвало да постопли. Може и да греша де.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Общо взето топлината е функция на изгореното гориво и калоричноста му за единица време. В тоя случай реактивния двигател или газовата горелка тип пърлачка са без конкуренция. Ако си на завет ще работят, но ако вкараме и бурен леден вятър стават смешни. Можем да ги направим и да изглеждат сериозно при такива условия, но икономически е неефективно за МПС.

Коментар

Е,какво пречи да се използва газова горелка с бутилка от 5 литра-много е мощна,но не знам колко киловата...Естествено много трябва да се внимава от какво растояние се работи,за да де подпалим някое уплътнение, или ако бързаме много да пукнем някое стъкло

Коментар

А има ли начин на газова горелка да се сложи дълга "човка" или нещо подобно, с цел от края да излиза вече не пламък, а само топъл/горещ въздух ? Ако да - това нещо може ли успоредно да пази и завет на пламъка ?
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Майсторе, не е съвсем такава...Наистина се продава българска...
                                Забравих фирмата производител, но като че ли бе някъде в южна България.
                                Май се казваше NANO течността...
                                В южна се казва анасоно , не нано, и е около 50 градуса , не става за стъкла, за стомах обаче е чудна.
                                Иначе по темата - имаше такова нещо, май някъде по Пловдив, даже идваха да ме зарибяват преди време да им ставам дистрибутор, ама не помня вече кой какво.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X