Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чистене на стъклата от дебел лед

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Е, да де - антифриз!
    Антифриз,антифриз,ама зимен...Щото миналата зима някой се оплака от летния "антифриз" на приста...И аз го ядох преди две седмици,ама...

Коментар

Пьрво с Рейнекс и после с това горе,става и за врати и разни други цепки,номера е кьде да го завреш в колата та да го напипаш лесно,флакона не е мальк и на мен не ми влиза в джоба.

Фил виж ми подписа
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Може да си спомним и как се води борбата с леда при корабите - 10кг чук и бой по леда
        Трябваше да вдигна капака, че не си купих нов акумулатор и сега си патя. Да, ама всичко замръзнало с 2см. лед. Фугата между капака и калниците пълна.
        Взех гумения чук от гаража и след 3 мин по цялата кола не беше останало и едно парче лед. На тенекиите и боята(на кой му пука за боята) им няма нищо, понеже са тънки и еластични, а леда не е.
        Трябваше да водя малкия на лекар, за да не е на студено, пуснах духалката в купето, като се качим да е топло, че на диското парното идва на пролет
        Страничен резултат: вече изглежда, все едно преди малко е излязъл от гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Напълни си един пулверизатор със спирт за горене или друг спирт..
          И му гледай сеира на леда.
          Днес пробвах тази процедура,леда започна да се чува,че се пука, разтопи малко и само толкова. Явно спирта е бил менте.
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

Коментар

За за не дават фира уплътненията на вратите - (преди началото на сезона) се обмазват с течен вазелин от аптеката - попива добре в гумата и не маца дрехите, както други мазнотии например. Така поне имаш достъп да запалиш докато бориш ледовете.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ...номера е кьде да го завреш в колата та да го напипаш лесно,флакона не е мальк и на мен не ми влиза в джоба...
              Често използувано място за спрейове за ключалки, размразяване на уплътнения и др. е жабката на колата, за да ти е винаги под ръка...
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Често използувано място за спрейове за ключалки, размразяване на уплътнения и др. е жабката на колата, за да ти е винаги под ръка...
                .......като пьрво влезеш с шут през прозореца.На едната кола имаме вьрзан ключ под купето ма сняг няма и ключа е мальк,моя флакон е колко лак за коса и ако го сложа у гащите ше ме харесат
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  В неделя гледах "Полярни пилоти" по Дискавъри май.. Та там един младеж яко мажеше самолета с гликол - поне така го преведоха - точно против обледеняване.

Пропилен гликол, същото го има в антифриза. (етилен гликолът, който някой спомена, е по-стария вариянт който вече излиза от употреба )

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                  Малко количество антифриз ... в казанчето на чистачките няма ли да помага за размразяването?

Антифризът уврежда боята, също гумените уплътнения покрай чистачките. Иначе продават течност за чистачки, която може да се каже че съдържа антифриз и алкохол. Въпрос на дозиране.

Аз ползвам спрей и 20-тина минути парното на макс да духа само към стъклото.

Вместо купешкия спрей може да се ползва смес: 1 част антифриз + 4 части спирт + 4 части вода.

Мога да препоръчам и спирт за сваляне на леда, вместо купешкия спрей. Пръскаш със 70%-ен спирт смесен с вода 2:1, и няколко капки веро (верото е за да се плъзга леко стъргалката с която ще се чегърта размекнатия лед от стъклото )

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  някой пробва ли рецептата с оцета?

Оцетът също уврежда боя и хромирани повърхности. Има някакъв ефект ако предишната вечер, когато стъклата са сухи и чисти, да напръскаш със смес 3:1 оцет-вода, желателно е оцетът да е с по-височка концентрация. Пръскат се всички стъкла и действа срещу леко заледяване.

Коментар

Като ги чета тия всичките тегоби и ми минават някакви развинтени идеи през акъла...

- Няма ли начин някакъв дребен (и евтин) бензинов градински уред, примерно духалка за листа, да се преустрои просто като се развърти на обороти да духа топъл въздух където го насочиш ?

Това нещо загрява за нула време, ако по подковано научен (настоявам - подковано научен ) начин му се отклонят охладителните "хриле" за да се улови топлия въздух от тях вместо да се губи - да бяга директно в дюзата - може ли да се получи един хубав моторизиран размразител ?

Температурата от охлаждащо се двигателче винаги ще е достатъчна за да позатопли читаво леда. Отклоняване директно на изгорелите газове ми се вижда по-тегаво, те са по-топли, , че и мръсни и мазни, може да стане беля. Но пък какво пречи ауспухчето да се направи спираловидно и да се явява нагревател и то, някъде по пътя на издухания въздух...

Всичкото това - ако духалките за листа си нямат опция за духане на топъл въздух разбира се.
                    Последно редактирано от Goblin; 28-01-14, 02:51.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

• От: Чистене на стъклата от дебел лед

Гоблине, по тази логика тръгваме направо към самолетните нагреватели (тези дето са гледали 'Полярни пилоти' се сещат - нещо като голям генератор с големите ръкави въздуховоди за подгрев на двигатели и самия самолет)
                      Те са с допълнителни горелки. ДВГ просто не може да даде такава голяма топлина. Но можеш да пробваш да духаш с духалката през някой газов калорифер - така получаваш някаква автономност
                      Обаче навярно едно микро реактивно двигателче (за моделчетата - работят на газ) ще свърши идеална работа от около 4-5 метра...
                      Само дето струват около 2-3х.евро Пък и е 'тънка техника' - трябва да го палиш първо него и т.н.
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако няма вятър може да се докара да работи донякъде, но когато снега вали хоризонтално, няма оправия да се грее отвън, а само отвътре навън. За да вляза в колата при сантиметър лед ползвам литър и половина шише с много малка дупка на капачката с възможно най-топлата вода. С него като с воден нож режа около вратата леда и около дръжката. После парното на макс и да чука час.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Няма ли някакъв химикал , който при съприкосновението си с леда т.е. вода да отделя топлина ? По спомен процеса се казваше ендотермичен ! И доколко това може да увреди уплътненията и боята ?

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                            Няма ли някакъв химикал , който при съприкосновението си с леда т.е. вода да отделя топлина ? По спомен процеса се казваше ендотермичен ! И доколко това може да увреди уплътненията и боята ?
                            За имане има. Дядо ми е казвал, че немските войници още през войната са имали такива екстри. Със сигурност го има и сега, дори ми се върти, че някъде по форума даже е ставало дума. До колко обаче това е удачно за размразяване на коли, не бих се наел да кажа/изпробвам.
                            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Дай го тоя спрей, отивам да си взема кашон ако ефекта е като описаният.
                              Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Утре сутринта като се върна от нощна, ще ти снимам втория, който ползвам в момента. Първия е вече история, а и не бих го ползвал повече щото съсипва чистачките!
                              Ей го на спрейчето (не било 1 -2 кила, а само 600 милилитра):

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0347.jpg
Прегледи:1
Размер:43.9 КБ
ID:5558585

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0348.jpg
Прегледи:1
Размер:51.1 КБ
ID:5558586

Веднага ми грабна окото щото хем голямо хем евтино, пък после се оказа че и работа върши!
                              Какво съдържа не се вижда, ама пише че уврежда боята, та затова след употреба измивам доволно и с течност за чистачки!
                              Последно редактирано от sl.daskalov; 28-01-14, 08:57.
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

"химията" е най-гадното нещо - само помислете от глупостта наречена "безконтактно миене" какви поражения се нанасят на пластмасовите фарове и хромираните елементи, пък какво остава за чистачките и уплътненията на вратите, ако ги поливате с разни химикали...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X