Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.70

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: OFRM Geotrade 5.70

Първоначално публикуван от dido_nm Преглед на мнение
    Наистина стига повече с тези jcv-та, заради някакви си шаренийки, които не носят кой знае каква полза /ако някой не се ориентира без тези картинки, просто за къде е тръгнал/. По добре да се обърне повече внимание подобряване пълнотата на картата, изчистване на грешки, променена организация на движение и допълване на офроуд маршрути и пътеки. Стига труд нахалост по тези jcv, да от търговска гледна точка изглежда добре, но е за малоумници и практически няма стойност. Като си в гората jcv-та няма, там трябват маршрути и пътеки, а и като те вкара в насрещното пак не е приятно, както и да е има си хора които се радват на шаренкото, затова и нека има и за тях )))))
    Защо "стига вече с тези JCV-та", какво като са шаренийки - явно си нямаш представа колко е полезно при обикаляне на дадена страна в Европа (не ти говоря за пердашене направо с няколко смени на магистрали). Примерно в Белгия на мен лично ми е много странно как им се разделят повечето изходи - 3 изходни ленти от магистрала - 3 различни пътя и JCV-тата много ми помогнаха. Вярно, че и Lane assist е за това ама защо да не е красиво като може. За да си вземеш 37хх или 34хх значи си искаш освен добър и практичен навигатор, то и красив, ако беше обратното щях да си карам на TomTom или някоя друга подобна. "ако някой не се ориентира без тези картинки, просто за къде е тръгнал" - GPS-ите който ползваме са средство за ориентация и много хора ги ползват като такива, картинките са за улеснение и красота, но когато при такава ситуация пречат значи има проблем. Съгласен съм, че трябва да се обърне вничание на пълнотата на картата и тн. единствено офроуд пътищата са ми на много заден план, а съм сигурен, че и на огромната част от потребителите. Не казвам, че не трябва да ги има, да не се допълват и тн., но я се сети къде шофираш 80-90% от времето и ако тръгнеш на път - примерно за Горно Нанадолнище - в настройките черни пътища ли ще му дадеш на навигатора си с предимство. Мисля, че поне от това са по-важни JCV-тата. "Стига труд нахалост по тези jcv, да от търговска гледна точка изглежда добре, но е за малоумници и практически няма стойност" - като мислиш така не си купувай уред, който ги изобразява, не си ги слагай на уреда или просто си спести този коментар, защото мисля, че обиждаш много от нас, който го харесват, дали са си парите за най-доброто и си искат това, което им се полага. "Като си в гората jcv-та няма, там трябват маршрути и пътеки" - а като излезеш от гората, където не живеят повечето от нас ? "както и да е има си хора които се радват на шаренкото, затова и нека има и за тях" - еми радвам му се и какво...
    Последно редактирано от apetrov; 23-11-11, 13:56.

Коментар

Първоначално публикуван от VoodooServ Преглед на мнение
      Да очакваме ли JCV-тата и 3D сгради в градовете и района извън София ?
      JCV-та да. 3D - не за тази версия.

Коментар

Първоначално публикуван от ggeorgiev Преглед на мнение
        Едно бързо въпросче към Събин за JCV файловете.
        Четох някъде че реално те са картинки в SVG формат, което пък значи че ги правите самите Вие. Та въпроса Е вместо да правите розово-лилавите стрелки

[ATTACH=CONFIG]366092[/ATTACH] да се заменят с оцветена лента подобно на този пример [ATTACH=CONFIG]366091[/ATTACH]. Така или иначе от картинките които до момента са направени съм забелязал, че малко трудно се четат защото са мащабирани и не винаги се четат добре
        Благодаря. Ще помислим над това предложение.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          Благодаря. Ще помислим над това предложение.

На мен пък сегашните стрелки Много повече ми харесват от това триъгълниче в кръгче!

Коментар

И аз първо видях само триъгълника , но при второто четене видях , че цялата лента в която трябва да се движим е оцветена. По принцип даже не бях се замислял за тези неща , но явно хората гледат повече в екрана на уреда.

Коментар

Първоначално публикуван от ggeorgiev Преглед на мнение
              Та въпроса Е вместо да правите розово-лилавите стрелки

[ATTACH=CONFIG]366092[/ATTACH] да се заменят с оцветена лента подобно на този пример [ATTACH=CONFIG]366091[/ATTACH]. Така или иначе от картинките които до момента са направени съм забелязал, че малко трудно се четат защото са мащабирани и не винаги се четат добре
              Според мен, би било задължително условие, цвета на стрелките от JCV и цвета на пътя, когато има изграден маршрут да е един и същ, защото в противен случай би могло да следва обуркване. Зеления цвят повече ми харесва, но в "топо" версията на картата има доста зелен цвят извън пътя......., така че май си надделява розовия цвят.
              Доброто не струва скъпо, но много се цени !

Коментар

Според мен това със цялата лента оцветена в зелено и едно малко кръгче отдолу на екрана е объркващо тъй като съм ползвал iGO навигация и от личен опит не бих я препоръчал на никой.
                Мога само да добавя ако е възможно да се свържете с Гармин и да ги попитате защо на европейската версия JCV-тата са на половин екран а при вас се показват на цял и защо аджеба не са включила опция в софтуера поне на високия клас навигатори (3790) за промяна показването на JCV-та.

Коментар

Здравейте!Кога да очакваме OFRM Ceotrade 5.70? Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Stanley Преглед на мнение
                    Според мен това със цялата лента оцветена в зелено и едно малко кръгче отдолу на екрана е объркващо тъй като съм ползвал iGO навигация и от личен опит не бих я препоръчал на никой.
                    Мога само да добавя ако е възможно да се свържете с Гармин и да ги попитате защо на европейската версия JCV-тата са на половин екран а при вас се показват на цял и защо аджеба не са включила опция в софтуера поне на високия клас навигатори (3790) за промяна показването на JCV-та.
                    Питах ги вече, чакаме отговор. В USA има някакъв празник до понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от damyanitch Преглед на мнение
                      Здравейте!Кога да очакваме OFRM Ceotrade 5.70? Благодаря!
                      Скоро. Ако не възникне проблем с 850-те JCV-та началото на следващият месец.

Коментар

Дано да няма проблем.
                        Но ако има поне версия без тях пуснете.

Коментар

Ако е възможно, добавете повече 3D сгради - за сега поне в големите градове, като например във Варна:

- Фестивалния комплекс(малкото НДК)
                          -Военноморското училище
                          -Икономическия университет
                          -Спортната зала(Двореца на спорта и културата)
                          -Катедралата на центъра
                          -Часовниковата кула(срещу катедралата)
                          -Народния театър
                          -"Летящата чиния" на SocieteGenerale-Ekspressbank
                          -Мола "Двете кули"
                          - Небостъргача на Кметството(Бившия партиен дом)

защото засега май само в София има 3D.

Коментар

Уважаеми потребители и драги приятели,

За Ваше удобство и улеснение, нашият уебсайт www.karta.bg вече разполага със система за автоматизирана регистрация и обновяване на карта OFRM Geotrade чрез Garmin Communicator plugin. Каним всички желаещи да изпробват новата система и да споделят впечатленията си от нейната работа, както и евентуални проблеми, които са срещнали при използването й в предназначената за това тема или на е-мейл адреса по поддръжка: info (маймунка) karta (точка) bg

Благодарим Ви предварително!

Поздрави,
                            OFRM Team
                            Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

За разлика от колегите аз мисля, че е по-важно да се развие лейн асистънта отколкото джънкшън вю-то.
                              Не ми е важно как изглежда кръстовището, а къде да се престроя. Снимката си е снимка и е хубаво нещо, обаче лентите за престрояване са ми по-важни. Сигурно е и по-просто за реализация.
                              Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                                За разлика от колегите аз мисля, че е по-важно да се развие лейн асистънта отколкото джънкшън вю-то.
                                Не ми е важно как изглежда кръстовището, а къде да се престроя. Снимката си е снимка и е хубаво нещо, обаче лентите за престрояване са ми по-важни. Сигурно е и по-просто за реализация.
                                И ако може "лейн асистента" да се вклчва, като се мине предпоследното кръстовище, преди да се завие, защото в противен случай е доста объркващо, като се включи няколко кръстовища преди това (защото на тези кръстовища си има специфични престроявания докато дойде престрояването за което сочи лейн асистента).
                                Според мен това е много важно.
                                Последно редактирано от enevi; 02-12-11, 18:31.
                                Доброто не струва скъпо, но много се цени !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X