Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: OFRM Geotrade 5.50

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
    А като изтриеш картата от уреда изчезва ли от екрана. Все си мисля че може да има повече от една карта инсталирана на устроиството. Има ли място на картата където да го прави винаги този проблем да го погледна при мен как е това място?
    Проблема се оказа във фърмуера на Garmin. Смених 5.20 с 5.10 и нещата чуствително се подобриха. Когато ми остане време ще си поиграя повече.
    Доколкото прочетох в нет-а проблема стои при 13хх и 14хх у-вата (при изобразяване на линейни обекти става бозата). За сега ще чакам нов фърмуер от Garmin . Поздрави!

Коментар

При мен се получи следния проблем. Като включа GPS симулатора и го пусна да рутира, тръгва и след това забива на 14км и така си стои. Екрана си остава активен, зума също, просто количката спира. Апарата е 250w с последен ъпдейт на софта.

Коментар

Първоначално публикуван от Romel66 Преглед на мнение
        Проблема се оказа във . Смених 5.20 с 5.10 и нещата чуствително се подобриха.
        Здравей, кажи как успя да върнеш фърмуера на Garmin на 5.10.

Коментар

Онзи ден на кръстовището с координати N43 25.543 E24 42.270 на околовръстното на Плевен /това, което е с караулката на КАТ и бензиностанцията/ ми направи следния номер: идвам посока от Коиловци и се движа посока София. На пътния възел варианта е прост - държиш в дясно и се качваш на околовръстното. Навигацията се опита да ме прекара на ляво по пътя, който влиза директно в Плевен, да обърна на разклона за Гривица, да се върна обратно на кръстовището и тогава чак да се кача на околовръстното. Режима е най-бързо, отбягвания за обратни завои и офроуд пътища. Моля да го проверите.
          Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от karidov Преглед на мнение
            Здравей, кажи как успя да върнеш фърмуера на Garmin на 5.10.
            Изтегля се съответния firmware от сайта на Garmin:
            http://www.garmin.com/software/nuvi1...eonly__510.gcd

Преименува се на GUPDATE.gcd и се запазва в гарминската папка на GPS-a. Следващия път, като се пусне устройството, ще пита дали искаш да инсталираш по-стар firmware. Натискаш "Да" и чакаш. Най-вероятно ще загубиш твоите favorites, така че е хубаво да си направиш backup на информацията.

Коментар

При орегон 450 не намира при търсене манастир примерно Черепишки или Рилски,при всички категории пробвах за търсене,и на кирилица и на латиница.Иначе на картата си ги намирам?????

Коментар

На Орегон 550 и двата манастира си излизат. На All POIs ли ги търсиш? Аз съм с OFRM Geotrade TOPO CYR и излизат на кирилица.

Коментар

И при мен всичко вече работи,просто не трябва сутрин още докато не съм се събудил да качвам карти на апарата....

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                    Онзи ден на кръстовището с координати N43 25.543 E24 42.270 на околовръстното на Плевен /това, което е с караулката на КАТ и бензиностанцията/ ми направи следния номер: идвам посока от Коиловци и се движа посока София. На пътния възел варианта е прост - държиш в дясно и се качваш на околовръстното. Навигацията се опита да ме прекара на ляво по пътя, който влиза директно в Плевен, да обърна на разклона за Гривица, да се върна обратно на кръстовището и тогава чак да се кача на околовръстното. Режима е най-бързо, отбягвания за обратни завои и офроуд пътища. Моля да го проверите.
                    Странно, но при мен не прави така. Нито на MapSource, нито на Nuvi 3790

Коментар

Здравейте!
                      Най-напред поздравления за новата версия на ОФРМ!
                      А сега за моите проблеми:
                      С Нуви 1390Т съм и потвърждавам, че и моя уред с инсталирана версия TOPO CYR се държи по абсолютно същия начин, който е описан от Romell66! Прекъснати изолинии, няма офроуд пътища, туристически пътеки... а и скрииншотите, които е показал са същите като при моя уред.
                      По-горе прочетох, че denko1 е със същия модел Нуви и се чуди коя версия на ОФРМ да си инсталира. Еми и аз също като Romell66 изпробвах и трите версии (City CYR, TOPO CYR и TOPO CYR олекотена) и мога да кажа, че при City CYR нямам проблем (без значение дали детайла е на MOST, NORMAL или LEAST)!
                      При TOPO CYR задължително на LEAST, макар че и при него уреда чувствително се забавя, въпреки че съм изключил 3D Buildings, то 1390Т не ги и подържа де, пък и мен лично не ме интересуват! На NORMAL вече става изключително бавен и с яко насичане! На MOST практически така и не проработи - 5-6 опита и след 1 минута самоизключване! С олекотената версия се държи приблизително по същия начин като с City CYR (по отношение на бързината!) Всичко това с новия фърмуер на уреда 5.20!!! Върнах фурмуера до 5.10 по описания по-горе начин от Connann (Евалла на пича!!!) и всичко се оправи! Е, с TOPO CYR пак е по-бавен (детайли на NORMAL!), но поне работи.
                      Въобще 1ХХХ серията на Нуви май наистина ще се окаже несполучлива, меко казано. Това ми е втория 1390Т (първия дефектира и от сервиза ми го замениха гаранционно с нов) но и той ми е доста проблемен като първия, имам много забележки, но не им мястото в тази тема да ги описвам.
                      Още веднъж поздравления към екипа за новата версия, с нетърпение очаквам 5.60!

Коментар

Вчера излезе нов ъпдейт /4.20/ за Zumo 660 и, докато си го цъкам да видя дали не са развалили още нещо по софтуера от Гармин, осъзнах, че 3D сградите са изчезнали. Пробвах да изключа най-долния основен слой на картата и 3D-то се появи:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:443.JPG
Прегледи:1
Размер:35.9 КБ
ID:5270718Натиснете снимката за да я уголемите

Име:341.JPG
Размер:21.3 КБ
ID:5270717

Име:149.JPG
Размер:26.8 КБ
ID:5270720Натиснете снимката за да я уголемите

Име:340.JPG
Размер:21.9 КБ
ID:5270719

По въпроса за изчезващите изолинии, за които вече беше споменато по-горе, изглежда, че изчезват винаги на едни и същи места, според зуума. И както по-горе, се оказаха скрити под основния слой на картата:

Име:214.JPG
Размер:38.6 КБ
ID:5270727Натиснете снимката за да я уголемите

Име:178.JPG
Размер:40.8 КБ
ID:5270731Натиснете снимката за да я уголемите

Име:271.JPG
Размер:35.1 КБ
ID:5270729

Име:368.JPG
Размер:24.7 КБ
ID:5270728Натиснете снимката за да я уголемите

Име:378.JPG
Размер:33.8 КБ
ID:5270730Натиснете снимката за да я уголемите

Име:400.JPG
Размер:21.6 КБ
ID:5270726

Не знам къде е проблемът, но на другия ми GPS изолиниите се показват правилно.
                        Последно редактирано от connann; 21-04-11, 14:19.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                          Странно, но при мен не прави така. Нито на MapSource, нито на Nuvi 3790
                          След симулации и на мен ми го показва вярно - бъгава работа /апарата - картата нищо и няма/. Като мина пак от там ще пиша дали е ОК.
                          Последно редактирано от ISG; 21-04-11, 17:21. Причина: допълнение
                          Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
                            Здравейте!
                            Най-напред поздравления за новата версия на ОФРМ!
                            А сега за моите проблеми:
                            С Нуви 1390Т съм и потвърждавам, че и моя уред с инсталирана версия TOPO CYR се държи по абсолютно същия начин, който е описан от Romell66! Прекъснати изолинии, няма офроуд пътища, туристически пътеки... а и скрииншотите, които е показал са същите като при моя уред.
                            По-горе прочетох, че denko1 е със същия модел Нуви и се чуди коя версия на ОФРМ да си инсталира. Еми и аз също като Romell66 изпробвах и трите версии (City CYR, TOPO CYR и TOPO CYR олекотена) и мога да кажа, че при City CYR нямам проблем (без значение дали детайла е на MOST, NORMAL или LEAST)!
                            При TOPO CYR задължително на LEAST, макар че и при него уреда чувствително се забавя, въпреки че съм изключил 3D Buildings, то 1390Т не ги и подържа де, пък и мен лично не ме интересуват! На NORMAL вече става изключително бавен и с яко насичане! На MOST практически така и не проработи - 5-6 опита и след 1 минута самоизключване! С олекотената версия се държи приблизително по същия начин като с City CYR (по отношение на бързината!) Всичко това с новия фърмуер на уреда 5.20!!! Върнах фурмуера до 5.10 по описания по-горе начин от Connann (Евалла на пича!!!) и всичко се оправи! Е, с TOPO CYR пак е по-бавен (детайли на NORMAL!), но поне работи.
                            Въобще 1ХХХ серията на Нуви май наистина ще се окаже несполучлива, меко казано. Това ми е втория 1390Т (първия дефектира и от сервиза ми го замениха гаранционно с нов) но и той ми е доста проблемен като първия, имам много забележки, но не им мястото в тази тема да ги описвам.
                            Още веднъж поздравления към екипа за новата версия, с нетърпение очаквам 5.60!
                            Благодаря за подробното обяснение!

Коментар

С риск да стана досаден, пак да питам: само на мен ли не ми излизат 3D сградите. На City Navigator Europe NT 2009, която ми идва заедно с GPS-а, сградите също са изведени в отделен слой и няма никакъв проблем с визуализирането им. Но на OFRM TOPO 5.50 CYR и LAT версиите сградите се показват само, ако изключа основния слой на картата.

Коментар

На входа на магистрала "Хемус" на разклона за Ябланица на N3790T преизчислява маршрута. Не зная дали проблема е в картата но проблема е на лице. Бях го пуснал с рутиране с най-малко гориво. Между другото когато се избере опцията за ръчен избор на типа на рутиране става някакъв страхотен мазал. Не зная дали е от софта на апарата но на европейската карта този проблем го няма (или поне аз не успях да го предизвикам).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X