Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade 5.50

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: OFRM Geotrade 5.50

Първоначално публикуван от stevensgr Преглед на мнение
    И аз съм за Junction view,много би помогнало примерно на детелината на Велико Търново,ако не си минавал от там или не са ти казали накъде да караш,почти е сигурно че ще объркаш пътя.
    Сигурно на 3000%.. Няма такава детелина в страната.. Ужасна е просто..

Коментар

На първо място, трябва да се премахнат несъществуващите автомобилни пътища и да се коригират като земни пътища (където са такива). С едно просто (но подробно) оглеждане в Гугъл може да се оправят голяма част от тези неща. Напосоки пример: между селата Враняк и Сухаче, навигацията от Червен Бряг за Бяла Слатина винаги от там прекарва. Има много такива участъци, това проваля напълно навигацията на такива места.

Второ - пътищата трябва възможно най-точно да следват реалната ситуация. На много места завоите са генерализирани с по 1-2 чупки. Или някои пътища са отместени с 20-30 метра и повече от реалния път.

Третото важно нещо е, да се зададе адекватна скорост за всеки пътен участък, съобразена със състоянието на пътя, така че най-бързия маршрут да е (почти) винаги оптимален. Това е доста по-трудно осъществимо.

За някой може да е полезно да вижда административните граници на области общини и змелища. Аз съм започнал да ги вкарвам в моята карта чак до ниво землищни граници, ще ги пратя и на вас (но няма скоро да станат всички). Напълно точни са, от плановете на землищата.

Във топо-вариантите, полезно е растителната покривка да е подробна и точна. С това също мога да помогна, пак по информация от землищата. (Но става още по-бавно)

Най-досадното нещо са организациите на движение в градовете - еднопосочни улици, забрани за завои и т.н. Знам колко е трудно и невъзможно тази информация да бъде актуална в БГ. Само във Враца почти всеки ден измислят нови и нови правила, включително обръщане наопаки движението по улици...
      "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Аз също бих се радвал на малка корекция на пътната мрежа, тоест премахване на несъществуващи, или вече несъществуващи (които някога са били асфалтирани, но сега са само за офроуд) пътища. Също така е добре да се въведат повече номера на улиците и блоковете в населените места с търсене по адрес или блок. Важно нещо е и въвеждането на еднопосочни и затворени улици, както и такива със забранени завои на определена посока. Ако се вкарат повече такива, навигирането ще е доста по-добро в градски условия.
        Тези неща са трудно постижими, но пък ще подобрят рутирането на картата.

Коментар

Първоначално публикуван от tigertron Преглед на мнение
          Аз също бих се радвал на малка корекция на пътната мрежа, тоест премахване на несъществуващи, или вече несъществуващи (които някога са били асфалтирани, но сега са само за офроуд) пътища. Също така е добре да се въведат повече номера на улиците и блоковете в населените места с търсене по адрес или блок. Важно нещо е и въвеждането на еднопосочни и затворени улици, както и такива със забранени завои на определена посока. Ако се вкарат повече такива, навигирането ще е доста по-добро в градски условия.
          Тези неща са трудно постижими, но пък ще подобрят рутирането на картата.
          Ами давай да помагаме за това..Няма как екипа, създаващ картата да мине покрая всяка къща, блок и така нататък за да запише номерата им..

Коментар

То и не се прави така. Само в България се прави така всъщност. Ако разгледате която и да е Европейска навигационна система, там има имената и адресите на всички улици във всички населени места, и най-незабележимите. Със сигурност никой не е обикалял да ги преписва на ръка... Само при нас не може да се получи официална информация от институциите за адреси, организация на движение, даже имената на улиците не са известни в повечето села...
            "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Само като се има на предвид колко грешна е кадастралната карта на България, може да се откажем да искаме информация от институциите..Един адрес на 3 имота.. Направо е трагично.. А там живее мой приятел и гледа, и се чуди, и не може да повярва на факта, че е собственик на имотите на съседите си..

Коментар

интересното е, че последната карта на Navteq всъщност има улиците на (почти?) всички градове и села,
                къде с имената къде без. Това е CityNavigator Europe 2011.30.
                И черни пътища доста има, вярно по-основните, но ги има.

Незнам как точно са събрали информацията, но явно има начин ...

Коментар

Бих се радвал да има начертани улиците в повече населени места. Например селата и малките градове около София. Близко са и няма да се губи време, за да се стигне до тях.
                  [URL="http://dobavi.info/cars/Volkswagen/"][IMG]http://dobavi.info/cars/Volkswagen/m14836.gif[/IMG][/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от tarambuka3500 Преглед на мнение
                    интересното е, че последната карта на Navteq всъщност има улиците на (почти?) всички градове и села,
                    къде с имената къде без. Това е CityNavigator Europe 2011.30.
                    И черни пътища доста има, вярно по-основните, но ги има.

Незнам как точно са събрали информацията, но явно има начин ...
                    Много си в грешка приятелю.

CN 2011.30 има по малко имена на улици от нас, и почти два пъти по малко адреси от нас, а блокове въобще няма.

Единственото което има повече е графика в селата.

Но колко е грешна тази карта само.... ако се интересувате мога да дам примери със снимки. В момента това е най- грешната карта на страна, защото хиляди километри черни пътища и пътеки са отбелязани като асфалт и рутира от там.

Коментар

Първоначално публикуван от sotk Преглед на мнение
                      Отдавна очаквам да видя в картата спирките на градския транспорт с номерата на линиите.
                      Относно спирките-доста изненадан останах когато ги видях да фигурират в картата на Македония.Освен картата на страната са застъпени и части от съседни държави.За България подробна е само София а за Гърция Солун(и там ги има спирките)

Коментар

Честита Нова Година!

Вече са казвани тези неща, но и аз да си го кажа:
                        1. Трафик информация и актуални данни за затворени улици заради ремонти, футболни мачове на Националния стадион, посещение на мозамбикския президент или друго. Не че има в хубавия ни град от къде да се заобиколи, но все пак би било полезно
                        2. Тематични POI: Банки, банкомати към съответните банки, че понякога има значение, хранителни стоки, денонощни магазини, бензиностанции с имената им, че има хора, които търсят определени бензиностанции, гумаджийници, чешми.
                        3. Разграничаване на черен и асфалтиран път. С предишни версии на картата ми се е случвало да пусна рутиране и ме е прекарвала през уж асфалтов път, който в действителност е бил 4H. Сега този участък е оправен, но не знам дали няма и други.
                        4. Junction View

Коментар

Ако не Ви затруднява махнете тези цифри, които може би са номера на пътища, ама само дразнят и никаква работа не вършат (според мен, естествено)...

Коментар

Поздрави на екипа ! Бих искал да се виждат сградите и блоковете и на по-стари модели навигатори (без 3D). Ако може да са в отделен слой, за да се включват/изключват.

Коментар

Имам желание, фотоапарат, обикалям града непрекъснато - кажете какво е необходимо като информация, за да се въведе ето тази графика Натиснете снимката за да я уголемите

Име:JunctionView.jpg
Прегледи:1
Размер:22.3 КБ
ID:5241446на първо време в "най - добрия град за живеене" - Бургас..... За сега LANE ASSIST работи мн. добре с 1 - 2 необходими корекции по кръстовищата, които ще ви изпратя в скоро време. Бих желал също да видя и 3D сградите, които в момента са сиви кутийки да бъдат запълнени с цветни графики, които ще доближат българската карта с тази - например на Италия. Желая на екипа да не губят кураж, защото: ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ...
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здравейте и от мен. Обърнете малко внимание на гр. Бургас.
                                Има доста за дооправяне. Също в центъра има две пешеходни алеи. Като едната е
                                АЛЕКО БОГОРИДИ а другата АЛЕКСАНДРОВСКА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X