Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България (в разработка)

при мен проблема не е с redlight камерите, а със speed камерите. Иначе за засада и redlight предупреждава. По-късно ще пробвам за тази до Ахелой и ще пиша какъв е резултата.

Коментар

Първоначално публикуван от kirilmanika Преглед на мнение
      при мен проблема не е с redlight камерите, а със speed камерите. Иначе за засада и redlight предупреждава. По-късно ще пробвам за тази до Ахелой и ще пиша какъв е резултата.
      Точно за speed камерите става дума точка 467 поне при мен не работи при симулация е така незнам как е на живо

Коментар

И за тази при Ахелой не предупреждава. Имах направен gpi файл на версия 53.1 качих него за проба и там си предупреждава. Няма никакъв проблем. От gpx файловете на 53.1 генерирах файл и той работи. има явно някакъв проблем в 53.4

Коментар

Първоначално публикуван от kirilmanika Преглед на мнение
          Проблема е както казва колегата само със speed камерите, при версии 53.2, 53.3 и 53.4.
          Интересното е че е само при Garmin Mobile XT за Симбиан, т.е. Nokia. Пробвал съм на симулация и реално Nokia 5800, 5730, E51.
          Oще по интересното е че при симулация и реално при Garmin Mobile XT за Windows Mobile, Garmin Mobile PC и nuwi255W, всичко е ОК и проблема го няма.
          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от LRoad Преглед на мнение
            Проблема е както казва колегата само със speed камерите, при версии 53.2, 53.3 и 53.4.
            Интересното е че е само при Garmin Mobile XT за Симбиан, т.е. Nokia. Пробвал съм на симулация и реално Nokia 5800, 5730, E51.
            Oще по интересното е че при симулация и реално при Garmin Mobile XT за Windows Mobile, Garmin Mobile PC и nuwi255W, всичко е ОК и проблема го няма.
            Поздрави!
            това означава ли, че проблема е с латинската версия?
            последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

мм не. пробвах с готовия gpi файла от подписа, но и при нея не предупреждава ...

Коментар

Описаният със звуковото предупреждение проблем се наблюдава и при nuvi 200.Проблемните точки при мен са:416-Шереметя,418-Микре,421-Благоевград,008-Аксаково.
                --------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от boyaniliev Преглед на мнение
                  Проблемните точки при мен са:416-Шереметя,418-Микре,421-Благоевград,008-Аксаково.
                  За Аксаково няма как да е иначе. Точката е отместена на поне 100 м. напред и 15 настрани от пътя.

Коментар

A: С POIloader, който можеш да си изтеглиш примерно от ТУК.
                    Цитат на обяснението (на английски) :
                    "1 Unpack the file you have downloaded from POIplaza.
                    2 Garmin POI Loader is required to import created customized points of interest.
                    Note: The POI may be displayed as an inaccessible location if the map you are using is not sufficiently detailed."

Може би трябва преди това да преобразуваш .txt файла в .csv.
                    POIloader-а работи (преобразува в съвместими с Garmin) с файлове .csv или .gpx

Това е цитат от първия пост. Свалям си последния файл с камерите, който е gpi. Отварям си POI Loader и не мога да ги кача, като ми казва, че трябва да са или gpx или csv. Това също е добре. Не знам обаче как да конвертирам файла от gpi в gpx или csv. Поне не виждам такава оция в тоя ПОИ Лоудър. За инфо просто казвам, че нямам МапСорс. Не съм навътре въобще с ГПСите. Имам си Гармин Мобайл ХТ, карта на БГ, ползвам го рядко и просто искам да си кача камерите. Не съм чел цялата тема, но от тоя отговор, който цитирам горе се казва, че gpi се конвертира към gpx и csv с Пои Лоудъра. Е аз поне не виждам как. В мрежата има разни конвертери, но все пак ще ми е интересно какъв е нормалния начин за това.Сигурен съм, че въпроса е елементарен, но кво да се прави.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Мислех, че съм задал елементарен въпрос и чак ще се смеете, но или разбирачите ги няма или не е чак толкова лесен или бърз за обяснение отговора. Няма нищо спешно де. Ще следя темата по-натам.

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
                        това означава ли, че проблема е с латинската версия?
                        Проблема не е с латинската версия.
                        Латинската версия е ОК с Garmin Mobile XT за Windows Mobile, Garmin Mobile PC и nuwi255W (поне при мен).
                        Проблема е само не сигнализиране за speed камерите, при версии 53.2, 53.3 и 53.4, дори и версията на кирилица и е само при Garmin Mobile XT за Симбиан, т.е. Nokia главно.
                        Пробвал съм 007 Почивка-Варна на симулация и реално и много други само на симулация.
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                          Мислех, че съм задал елементарен въпрос и чак ще се смеете, но или разбирачите ги няма или не е чак толкова лесен или бърз за обяснение отговора. Няма нищо спешно де. Ще следя темата по-натам.
                          Просто записваш файла *.gpi в директория Garmin\POI\ на устройството си.

POILoader преобразува *.csv или *.gpx в *.gpi, но не и обратно както се мъчиш да го направиш. Почети малко темата и инструкциите на POILoader и ще ти светне.
                          Поздрав!

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                            В първата част си познал - елементарен е...
                            Може и заради това да няма отговори...
                            С POI лоудера не може да отваряш файлове с разширение gpi.
                            Така, че - търсиш си такива с разширениe gpx и ги трансформираш в gpi с POI лоудера, като там си въвеждаш нужните опции - при каква скорост и на какво разстояние да те информира, каква картинка да ти изкарва или звукова сигнализация и т.н. Може и без тях - тогава ти ги прави стандартни... За това - трябва да си направиш и звуците, както и картинките...(техните размери, файлови формати, имена и разширения) и как става всичко това - всичко е описано някъде из форума. Поразрови се!!

Успех!!!
                            Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
                              В първата част си познал - елементарен е...
                              Може и заради това да няма отговори...
                              С POI лоудера не може да отваряш файлове с разширение gpi.
                              Така, че - търсиш си такива с разширениe gpx и ги трансформираш в gpi с POI лоудера, като там си въвеждаш нужните опции - при каква скорост и на какво разстояние да те информира, каква картинка да ти изкарва или звукова сигнализация и т.н. Може и без тях - тогава ти ги прави стандартни... За това - трябва да си направиш и звуците, както и картинките...(техните размери, файлови формати, имена и разширения) и как става всичко това - всичко е описано някъде из форума. Поразрови се!!

Успех!!!
                              Ами ще потърся още малко и ако не стане го зарязвам, щото мисля другата седмица да посетя, така или иначе един GPS фен. Не мога да разбера защо като имам gpx ще ги трансформирам в gpi. Не може ли направо да ги заредя в покета? Още повече явно ПОИ Лоудъра не чете gpi, но ги трансформира в такива?! Щом обаче ще има и настройки с ква картинка, че и звук нещо занимавка става. Аз просто мислех, че файловете с камери, дето ги давате се зареждат и готово. Както и да е. Ще поровя още малко, като остане време, ако не ще търся жокери.

Коментар

Виж сега, .gpi файла се копира директно в папка Garmin\POI\ на устройството, ако нямаш папка POI, то си създаваш една такава.
                                Ако обаче искаш да ръчкаш POILoader, то тогава си взимаш "суровите" файлове (.gpx, .csv и прочие) от контейнера описан в подписа на
                                gadev и си играеш както ти е обяснил kihi.
                                Май е това в общи линии...
                                Последно редактирано от darkstar_; 15-11-09, 16:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X