Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България

Скоро очаквай да ти забива при изчисляване на маршрут. Имах подобен проблем и докато не разчистих малко ГПС-а не се оправи.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      Скоро очаквай да ти забива при изчисляване на маршрут. Имах подобен проблем и докато не разчистих малко ГПС-а не се оправи.
      А как да го поразчистя?
      В GPX директорията имам некви камери 50 , 60 90 .Тях мога ли да ги премахна?

Коментар

Първоначално публикуван от houser Преглед на мнение
        А как да го поразчистя?
        В GPX директорията имам некви камери 50 , 60 90 .Тях мога ли да ги премахна?
        Може да изтриеш звуците от гласовата навигация /тези които няма да използваш/. Намират в папка Garmin/Voices

Коментар

Първоначално публикуван от houser Преглед на мнение
          Хиляди благодарности за труда на колегите.
          Аз имам следното питане.
          От къде да изтрия ненеужните ми пои , защото като искам да запаметя някой ново место в ЛЮБИМИ , ми казва че нямам место.?

Благодаря Ви много!
          Ами явно са в повече тези точки, които си вкарал по този начин. Добре е да ги качиш в Мапсорс, да ги запишеш в някакъв файл. След това има няколко варианта :
          1. Да изтриеш всички "любими" от устройството (мисля, че имаше такава възможност).
          2. Да направиш Reset на устройството. Лично аз не съм ползвал бутончето отдолу, ами чрез натискане и задържане с пръст в долния десен ъгъл при стартиране. При този Reset се губят както "любими", така и последно посетените, както и данните от пътуването (изминати километри, средна скорост, максимална, и т.н.). Губи се и местоположението, и трябва малко повече време за да се свърже със сателитите.

След това, след като поразчистиш в Мапсорс излишните точки, да качиш само нужните (от Transfer -> To device -> Waypoints).

Коментар

Туй с липсата на място ако си купиш една СД карта и ги запишеш тез ПОЙ точки там няма ли да се опрай. При мен са на СД карта но всеки път като го пускам ми показва едно досадно съобщение.
            Garmin nüvi® 205 (Денка)
            Nissan X-trail

Коментар

Първоначално публикуван от vasilevn Преглед на мнение
              Всъщност не точно. Ако директно копираш готовия файл в POI директорията ще е така. Ако обаче ти си ги зареждаш, можеш да си направиш една поддиректория навътре, а на POI Loader-а да зададеш по-горната като стартова - тогава ще ти ги сложи в подменю. Ако колегата gadev реши да ги компилира така, то и готовия файл ще е по същия начин.

Преди доста време имаше така дискусия, виж тук в тема "Работа с Custom POI на Garmin GPS" http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...255#post261255
              Тоя номер с подкатегориите не можах да го разбера. При мен всички файлове с катаджийските ПОЙ са сложени в папка police и не ми създава главана категория. Колега , дай малко повече разяснения за тоя номер който си описал.
              Garmin nüvi® 205 (Денка)
              Nissan X-trail

Коментар

Първоначално публикуван от anastaspeykov Преглед на мнение
                Тоя номер с подкатегориите не можах да го разбера. При мен всички файлове с катаджийските ПОЙ са сложени в папка police и не ми създава главана категория. Колега , дай малко повече разяснения за тоя номер който си описал.
                Ако на POI Loader-а зададеш тази директория police от където да ти взема файловете, то после ще ти ги показва в основното меню.
                За да станат като под меню, трябва да зададеш по-горната директория, примерно нещо такова - C:\Garmin\POI\SpeedCams\Police - да зададеш на POI Loader-а директорията SpeedCams, а не Police. Тогава ще имаш меню Police и в него подменюта отговарящи на отделните директории и файлове в директорията Police - 60,90, etc.

Коментар

Първоначално публикуван от kirilmanika Преглед на мнение
                  При мен с garminXT на симулация не ме предупреждава за камерата на цариградско, дори когато минава покрай нея не излиза и иконката(но когато разглеждам картата и съм доближил до 50м се вижда), а скоростта с която пише, че се движи е 86км. И с версия 53.3 и 53.4 е така.
                  пробвайте с тази нова версия. мисля, че е от poi loader-a
                  Прикачени файлове
                  последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Аз ще ти го обясня по-просто:
                    Значи, създаваш в компютъра папка, примерно "Качено в GPS". В нея създаваш няколко подпапки, примерно:Камера за скорост, Камера на светофар, Полиция, Бензиностанции и т.н. папки колкото искаш. Във всяка подпапка може да има и други подпапки.
                    Свързваш GPS с компа, стартираш PoiLoader, като му указваш да качи папка "Качено в GPS".
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
                      пробвайте с тази нова версия. мисля, че е от poi loader-a
                      Качих направо gpi файла, но на симулация отново не предупреждава. На живо не съм пробвал какво се случва.

Коментар

• До: Спийд камери България (в разработка)

откоригирани днни за радари 13.11.2009
                        моля ако някой мойе да ги провери аз мисля че вече са точни
                        и сега ако не стават се отказвам !!

H 41.48773 е 23.29715 полицеиска засада с радар 60 км/ч шел с.левуново засичат посока садански - кулата почти постоянно

н 41.54296 е 23.27125 полицеиска засада с радар 50 км/ч и е забранено изпреварването засичат посока садански - кулата почти постоянно

н 41.54835 е 23.26999 полицеиска засада с радар 50 км/ч

н 41.55771 е 23.25761 полицеиска засада с радар 50 км/ч

н 41.60675 е 23.22503 полицеиска засада с радар 60 км/ч засичат посока сандански-благоевград почти всяка сутрин са там

н 41.63957 е 23.19946 полицеиска засада с радар 50 км/ч засичат в двете посоки

н 41.68036 е 23.18471 полицеиска засада с радар 50 км/ч засичат в двете посоки

н 41.71367 е 23.17136 полицеиска засада с радар 40 км/ч засичат посока сандански-кресна почти всяка сутрин

н 41.72264 е 23.15581 полицеиска засада с радар 50 км/ч засичат в двете посоки

н 41.85448 е 23.13607 полицеиска засада с радар 60 км/ч засичат посока кресна- благоевград

н 41.92687 е 23.10868 полицеиска засада с радар 60 км/ч засичат в двете посоки

н 41.88429 е 23.11748 полицеиска засада с радар 50 км/ч засичат в посока симитли - кресна

н 41.86509 е 23.12843 полицеиска засада с радар 90 км/ч засичат в двете посоки

н 41.83174 е 23.15414 полицеиска засада с радар 60 км/ч засичат в посока симитли - кресна и е забранено изпреварването в тунела !!!

н 41.78321 е 23.15504 полицейска засада с радар 60 км/ч кресненско ханче висят повече вечер и гледат за изпреварване като излизаш от тунела посока симитли - кресна

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                          Аз ще ти го обясня по-просто:
                          Значи, създаваш в компютъра папка, примерно "Качено в GPS". В нея създаваш няколко подпапки, примерно:Камера за скорост, Камера на светофар, Полиция, Бензиностанции и т.н. папки колкото искаш. Във всяка подпапка може да има и други подпапки.
                          Свързваш GPS с компа, стартираш PoiLoader, като му указваш да качи папка "Качено в GPS".
                          Тоя номер с папките не става.Пой лодера се оплаква че не може да намери gmx файлове.

ПС. Абе горе-долу стана работата

Имам директории
                          D:\GPS\Maps\GPSPOI\Speed camera\police
                          D:\GPS\Maps\GPSPOI\Speed camera\speed cameri
                          D:\GPS\Maps\GPSPOI\Speed camera\red light

Когато задам на ПОЙ лодера D:\GPS\Maps\GPSPOI дава грешка че не може да намери нищо
                          Когато дам D:\GPS\Maps\GPSPOI\Speed camera ми прай 3 категории в Поребителски Пой точки което е постижение все пак не са разхвърлени в главната директория.
                          Последно редактирано от anastaspeykov; 13-11-09, 00:36.
                          Garmin nüvi® 205 (Денка)
                          Nissan X-trail

Коментар

При мен с garminXT на симулация не ме предупреждава за камерата на цариградско, дори когато минава покрай нея не излиза и иконката(но когато разглеждам картата и съм доближил до 50м се вижда), а скоростта с която пише, че се движи е 86км. И с версия 53.3 и 53.4 е така.
                            За да се показват камерите, изходният файл трябва да се казва redlight.gpx, не red light.gpx. Важното е в името на файла да има думата redlight и тогава POILOADER-а автоматично настройва да предупреждава при приближаване на 400 метра, ако не се лъжа, от точката

При мен поне така се оправи

Коментар

Когато задам на ПОЙ лодера D:\GPS\Maps\GPSPOI дава грешка че не може да намери нищо
                              Когато дам D:\GPS\Maps\GPSPOI\Speed camera ми прай 3 категории в Поребителски Пой точки което е постижение все пак не са разхвърлени в главната директория.
                              Понеже отдавна не съм го правил, направих някой тестове и явно са направили корекции в POI Loader-а от преди. Наистина в директорията, която му се задава трябва да има четим файл или поддиректория с четим файл. После тръгва да обхожда поддиректориите и ако има такава в която няма четим файл не продължава да търси в нейните поддиректории.

Малко сложно го описах но и всеки може да експериментира.

Коментар

Качих направо gpi файла, но на симулация отново не предупреждава. На живо не съм пробвал какво се случва.
                                Ами пробвай да влезнеш в "МЕНЮ-НАСТРОЙКИ-ТОЧКИ НА БЛИЗОСТ" след това излиза надпис "Смени" натискаш и даваш отметка:Тоест вкл.
                                Оpel cars,Yamaha fzs 600 fazer Nuvi GPS and ZoRaKi 914 AuTo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X