Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Идеалният сервиз за джипове - логическа игра.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    ...
    И как няма кой да ни вземе парите !
    Последното е напълно вярно и до болка познато!

Коментар

С цел намаляване на разходите и популяризиране на дейноста си в една средно голяма авторемонтна база,Кънчо е добре да обмисли вариянт да раздаде(канейки само читави майстори) клетки в които да партнира на 60% от цената на услугите за външни клиенти,поръчките дадени от самия сервиз да се таксуват само израсходваните материали ето примери:
      Кънчо поръчва болт за джанта,всичко минава на тефтер че Пешо-стругаря е направил 1 болт
      Клиента Х отива да си направи болт,плаща 5 лв.от които 4лв.
      са материали,ток.......0,4 Пешо 0,6 Кънчо
      Къцито-мазния с маслото
      Вальо-гипса с боята
      Митко-ампера...
      ...пайнера,тенекията,тапицера..
      + един читав механик на прилична заплата за общата част по ДВГ
      и вече имаш няколко читави специалиста,пряко заинтересовани да върви работата.
      Плюсът на това е че сервиза е многопрофилен и ще има работа за прехрана,Клиента Х дошъл за болт ще знае че там правят еди`квоси
      А като реклама с някакви си 200 000 можеш да си купиш няколко тойоти да ги тунинговаш
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Koлко пъти си будил майстора си в 2 през нощта? Ай нЕма нужда!
        Правил съм го, но не за себе си, а за закъсали на пътя други роми и сме търсили части и ремонтирали бус /присаждане на бензинова помпа на WV LT/ и най- накрая в 7.30 сутринта ги изпратихме. В нашия град има такива, които може да ги безпокоиш по никое време, но това не са собственици на голям сервиз а майстор и чирак. Един от магазините за авточасти има дежурен тел № за спешни.
        Ако сервиза се окомплектова и с репатрак въпроса със спешните повиквания е решен и Кънчо би постъпил правилно ако го направи. В полза е от всички страни.

Типичните джипари са по-влюбени в джипа си отколкото в жена и/или любовница, а добрия майстор, не сервиз като събирателно стои по-близко от личния лекар.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Кънчо Каза : За успешно продължаване на моя Бизнес План, следва да си отговоря на 2 нови въпроса.
          Първи Въпрос:
          Какво е потенциалното напрежение за тунинговане и ремонт на джипове в България, някои го наричат отношение търсене/предлагане ?
          За да намеря цифровия израз на това съотношение, добре е да проведа анкета сред членовете на форума с въпрос:

- Имате ли належащи ремонтни и тунингови работи по джипа, за които се нуждаете от сервизна помощ ?

- I - Не нямам
          - II - Да имам, но в момента отлагам по финансови причини.
          - III - Да имам, но в не намирам сервиз да ми свърши работата.
          - IV - Да имам , но нямам време да се занимавам с това сега.
          - V - Да имам , но нямам ясна концепция за необходимия тунинг.
          - VI - Да имам , но чакам ред за майстора.
          - VII - Да имам , но чакам части.
          - VIII - Други.

Добре ли е да пусна подобна анкета ? Ако се сещате някои уточнения или намирате непълноти, моля дайте предложение тук.
          Анкетата ще бъде пусната довечера 21.10.09.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            ..... Да имам, но в момента отлагам по финансови причини......
            Онзи ден категорично усетих че "пързаля" автомата на задна вчера реших да си правя тестове, и установих, че и предните не работят винаги нормално пътьом преглеждайки наред, видях че нямам антифриз, долях .....и чух "пииииш", поогледах и се оказа дупчица в радиатора раздатката включва трудно, мотора яде масло....
            Чавдар V93 и Явор "Вромос" какви неща предлагат, а "Фулдата" и "Куадрата" какви монтажи правят, пък и Боби "CJ"-я как е лифтирал нещо, Близнаците......ако немога сам има кой........амъ неа` кинти и скоро не се очертава да има, а както вероятно си чел, понеже имам оборудван донякъде гараж, помагам на съфоруци да си подтягат машините, а ако знаеш колко от тях искат "лифт" и за съжаление колко (почти всички) в номента се пързалят надолу по финансовата плоскост.....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Браво Кънчо. Анкетата е добро решение за проучване на пазара.
              Според мен тази е достатъчно изчерпателна с орговорите. Поне моя си го виждам съвсем ясно.
              До крайно решение ще трябват още няколко анкети.
              О899 2б2 1З2

Коментар

Кънчо, помисли за финансов ресурс - тунинг и текущи ремонти на безлихвен лизинг. Това много вероятно ще ти увеличи клиентелата доста. Разбира се е рисково, но пък ще правиш големи обеми на магазините или вносители на части, ще можеш да се пазариш за отложено плащане и т.н. В таблица ти имаше една сума дето се води печалба. Значи можеш да се разпростреш до такъв таван на лизинговите услуги в началото, а когато се завърти колелото можеш да си позволиш и повече - тъй като ако 95% си плащат съвестно, сумата във въпросната клетка ще нарасне двойно. Аз лично бих си направил джипката много яка и бих я отремонтирал ама съвсем, ако не ми се налагаше да вадя парите на куп, а примерно разсрочено до година. Първо защото парите не ги ринем с лопатата и второ защото, като се посъберат малко се получава залитане/харчене в друга посока.

Добави го и в анкетата - Бихте ли си направили ремонт/тунинг на лизинг
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Бях се зарекъл да не пиша повече по темата ама тук чета изумителни неща. Това за лизинга е силно невъзможно. Аз си купувам окачване и лебедка на лизинг. Троша ги на първата седмица и спирам да ти ги плащам. Кънчо какво прави в тоя случай? Правилния отговор е: пие една студена вода. Това все едно да си вземеш храна на лизинг. Луда работа.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Бях се зарекъл да не пиша повече по темата ама тук чета изумителни неща. Това за лизинга е силно невъзможно. Аз си купувам окачване и лебедка на лизинг. Троша ги на първата седмица и спирам да ти ги плащам. Кънчо какво прави в тоя случай? Правилния отговор е: пие една студена вода. Това все едно да си вземеш храна на лизинг. Луда работа.
                    Не съм съгласен. Ти подпиши една записна заповед или как там се нарича, пък Кънчо ще намери начин да си вземе парите - по законен или друг път, варианти много. Освен това лизинга може да минава чрез друга фирма и т.н. Хора на които това им е работата.
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Подкрепям колегата Джамбазов... при това имам преки наблюдения точно върху тези на които работата им е да дават лизинги... Никакъв шанс за събиране на парите ако това е целта на лизонгополучателя... Записът на заповед е една хартия която нищо за никого не значи..., повярвайте ми...

Пари могат да се вземат само от този който има зад гърба си достатъчно активи и собственост... той пък обикновено си плаща... Проблемът е с тези които нямат нищо...

Съвета ми към Кънчо е: никакви заеми, лизинги и прочие финансови схеми... Само и единствено плащания в брой или по сметка и то преди Кънчо да се втурне да доставя или капарира... Иначе Кънчо скоро ще продава "активи" на добри цени
                      VPetrov.photography

Коментар

Никой няма да ти разпише запис на заповед за лизинг. Дори и за коли не се прави. Мое мнение е.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Лека - полека, с развитието на темата, усещам че просто НикНиколов и виртуалния Кънчо предлагат един по-различен подход към цялата идея. На мен лично ми беше непонятен в началото и ми изглеждаше абсурден. Снощи обаче и без това бях яко вкиснат и не ми се занимаваше с нищо и докато препрочитах темата, се замислих доста.

Признавам, все още мисля, че ако Кънчо е само теоретик и финансист - няма да го бъде. Но една промяна на мащаба, в който се гледат нещата наистина не е излишна. Дали конкретния виртуален сервиз е възможен или не, май не е най-важното. Започвам да приемам темата като "Раздвижете си мозъците, може и да е полезно за вас самите".

Има много неща, които лично аз не бих направил, не толкова защото ги смятам за глупави, а защото на мен конкретно не ми излиза сметката. Или не ми се занимава Заемите например. Но, казвал съм го и другаде - причината е, че просто не ставам за мениджър. Нямам този поглед върху нещата, който се предлагат като основна идея.

Зададох си въпроса: бих ли работил в собствен сервиз, използувайки марката на някой друг, със съответните отчисления, естествено? Да речем както предложи Ico_Ns, а и някой друг преди това.
                          Моят си отговор е: Зависи на първо място от това КОЙ е въпросния някой. На второ място за какъв процент говорим. Естествено, още хиляда уточнения, но принципно е възможно, ако това позволява да запазя донякъде самостоятелността си от една страна и ми осигурява нужния буфер в отношенията ми с държавния рекет от друга.
                          Предполагам, че не съм единствения, който мисли по този начин и при подходяща организация, този вариант е напълно възможен, а първоначалните капиталовложения драстично намаляват.

Ако пак се върнем на Кънчо - въпроса започва да опира и до това, доколко надежден би могъл да бъде той самият и дали наистина един прясно завършил младеж е в състояние да убеди едно "старо куче", че бъдеща съвместна дейност ще бъде взаимоизгодна. Най-малкото, въпросното "старо куче" има вече някакви изградени навици и натрупан запас от недоверие.

Представям си примерно един познат стругар (истински, не от ония, дето имат клиенти веднъж в седмицата, но пък са готови един час да обясняват защо не може да се хване квадратен профил на патронника) и направо виждам как наш Кънчо ще бъде благо изпроводен още на първата грешна реплика.

Въпрос към "бизнес-консултанта": Ако Кънчо реши да действа по този начин, как ще подходи към убеждаването на потенциалните партньори?

П.П. Едно уточнение - автомобилите и сервизната дейност (било ремонт, било тунинг) отдавна не са ми приоритетна дейност, но имам някакъв реален опит и разсъждавам на негова база.
                          Последно редактирано от tef4o; 21-10-09, 13:07.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не вярвам тия, дето вече правят тунинги да са задълбавали чак толкова. То бизнес планове, то диагностики за 100 бона, линензи... чудо... Започнали са с инструменти почти колкото имам и аз + канал или подемник, така мисля. Някои от тях са фенове, както казва Попов : "Накрая си купих джип и с кеф си го правя на мармалад", едва ли е почнал толкова насериозно. Може и да греша!
                            Последно редактирано от Rabin; 21-10-09, 15:14.

Коментар

ХОР :
                              Европа настъпва, Европа настъпва !
                              Търкаля се бавно , неумолимо.
                              Скачени съдове сме вече.
                              Безвъзвратно, нивата се уеднаквяват.
                              А който не съумее, да го проумее, ще бъде размазан.
                              Алтернативите са две.
                              Или ставаш бурмичка от валяка и тракаш весело в хор с останалите чаркаляци, или биваш премазан, заринат в пръстта.

Извод:
                              Недоверието на мравките спрямо реалноста на валяка си е техен проблем .
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Като станат заплатите европейски тогава ще си говорим за 100 К лицензна диагностика. Дотогава ще си варим ракийка и затваряме буркани. И Ъпргейд ще си правим от пружини за Вартбург!
                                Последно редактирано от Rabin; 21-10-09, 16:04.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X