Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
    Ами да, то е видно, че горивото ти е много повече от въздуха(може би над два пъти повече), затова ти пуши и затова вероятно имаш недогорели пелети в пепелта.
    Така, по инфо от полските форуми няма разлика между настройките за пелети и въглища за palnik ekoenergia 25квт, и вентилатор wbs6a, така че пробвай следните настройки:

За 100%mocy(първата ти снимка) въведи 32sek вместо настоящите 8 секунди, и вентилатор 17 вместо настоящите 5bieg
    За 1% mocy(втората ти снимка) въведи 2min.:45sek вместо настоящите 1:10 мин., и вентилатора го остави така както е, т.е. 1bieg

Подаване(четвърта снимка) 6-8 сек. вместо настоящите 17

podtrzymanie или поддържане(трета снимка) през 25 минути(по-краткото време се надавям да не позволи да се върне огъня през пелетите чрез тлеене към бункера) вместо твоите 30min, krotnośc 1, czas przedmuchu 20sekund

Надявам се и, че си задал правилно вентилатора в настройките, за да знае контролера какви са му характеристиките.
    При правилни настройки от комина не трябва да излиза никакъв пушек, а само отпадъчна топлина, без която комина просто няма как да тегли, на горелката трябва да ти се образува недогоряла черна купчинка в средата, добре изгорели краища и липса на недогорели въгленчета(или само тук таме) в тавата с пепелта

Пиши за резултатите!!
    При вентилатор на 17 е много вероятно някои от пелетите да ги издухва без да са изгорели .Особено за 6 мм-вите .При мен беше така ,проверих и съм ги карал на 10 -12 ст.
    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от tihomirMitov Преглед на мнение
      Здравейте колеги!
      Този Вядрус има ли тунинг? Не е лошо да помислиш за такъв, ако няма. Според мен вентилатора е много. Моят е като на колегата по напред, DM 80 и работи в диапазон минимум 3%, максимум 17%, но това зависи и от контролера. Гледай пламъка да е спокоен без сажди и дим, и да не гори като газова горелка.
      Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
      GSM 0877207222

Коментар

Здравейте!Прочетох цялата тема и никъде не срещнах дали може котел Дефро да се вдигне на кутия и да му се сложи Еко енергия?

Коментар

[QUOTE=Валтер Желязков;3243567]Този Вядрус има ли тунинг? Не е лошо да помислиш за такъв, ако няма. Според мен вентилатора е много. Моят е като на колегата по напред, DM 80 и работи в диапазон минимум 3%, максимум 17%, но това зависи и от контролера. Гледай пламъка да е спокоен без сажди и дим, и да не гори като газова горелка.

Ами имам сано няколко чугунени плочи които ги дават за пелетна горелка, друго нямам. Какво друго мога да му сложа ?

Коментар

[QUOTE=tihomirMitov;3244273 Ами имам сано няколко чугунени плочи които ги дават за пелетна горелка, друго нямам. Какво друго мога да му сложа ?[/QUOTE]

Относно тунинга, не мога да помогна, просто не видях такъв и го дадох като идея. Колко е разстоянието между горния ръб на горелката и ризата на котела? При мен е около 25 см., като на 15 см. от върха на пламъка имам отражател, и след 10 см. е водната решетка. Нищо не каза за горенето и вентилатора. Имаш ли термометър за димни газове?
            GSM 0877207222

Коментар

Първоначално публикуван от stoqn1975 Преглед на мнение
              Здравейте!Прочетох цялата тема и никъде не срещнах дали може котел Дефро да се вдигне на кутия и да му се сложи Еко енергия?
              Какъв е модела на котела?
              GSM 0877207222

Коментар

Здравей!
                Какъв модел ти е котела?

Изпратено от моят VKY-L29 с помощта на Tapatalk
                www.ekotoplina.com

Коментар

Все още не съм се сдобил с горелка. От 2 години го обмислям, но все още не съм направил цялата инсталация. Паля котела и топля 2 стаи, кухня и баня. Вечер като сложа и до сутринта има доста жар, но и черни въглени не изгорели. Сутринта направих стойка на отвора за въздух и сложих едно вентилаторче от ширм. Пуснах вентилатора и въглените се разпалиха. Горя около 4 часа без да слагам гориво. След като сложих малко дърва и започна да пуши през кюнеца и да връща през ревизионния отвор на комина. Спрях вентилатора и сега си гори нормално котела. За момента не мога да регулирам вентилатора.
                  Предполагам че вентилатора дава много тяга, а комина не може да я поеме. Другото, което си мисля е за затлачен комин, понеже преди няколко месеца гореше доста по-добре котела.

Коментар

Можеш да си вземеш нещо такова:http://allegro.pl/profesjonalny-ster...038427545.html, подходящ вентилатор и те така.
                    GSM 0877207222

Коментар

За момента нямам никакъвл.До сега бях с камина с водна риза,но се спука.Разгледах всички котли,които се предлагат на нашият пазар и за сега се спрях на Дефро оптима комфорт

Коментар

Колега purkinie изпразни си пощата.
                        GSM 0877207222

Коментар

За момента нямам никакъвл.До сега бях с камина с водна риза,но се спука.Разгледах всички котли,които се предлагат на нашият пазар и за сега се спрях на Дефро оптима комфорт
                          Защо не се насочиш към автоматичните котли,малко са по скъпи ,но и хамалогията им е по малко. Аз си купих Defro ekr pz 14кв ,който е с горелка Екоенергия . Купих го от Полша ,с доставката ми излезе около 3,5к ,тук са доста по скъпи заради гаранция и така нататък,но аз реших да рискувам. Щом ги хвалят толкова! Контролера е от най евтините но сега съм се включил в обща поръчка тук във форума за по хубав контролер . Ако искаш мога да ти дам координати ,как да си го поръчаш.

Изпратено от моят VKY-L29 с помощта на Tapatalk
                          www.ekotoplina.com

Коментар

Ако повдигнеш котела на кутия ще стане идеален за всеядна горелка. Само трябва да демонтираш подвижната скара защото огънят от горелката може да я повреди.
                            Тези котли не са евтини за повечето българи, а като отрежеш дъното , гаранцията пада така , че помисли хубаво.

Коментар

Първи отзиви след поставяне на контролер на големия ми котел - 100 квт. Той гори слънчогледова люспа. Преди харчеше 200 кг/денонощие, сега /първа седмица с контролер, още не съм си играл с настройките/ харчи 100 кг/денонощие, а комина се пипа. За 2 месеца ще си изплати инвестицията.
                              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Колко часа гори в денонощие?
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X