Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    Искам да ви попитам, пробовали ли сте "кръвтина"? Прави се в троянския край.

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
      Искам да ви попитам, пробовали ли сте "кръвтина"? Прави се в троянския край.
      По нашия край Карлово по точно с.Житница имам леля (учинайка)и така викат на нещо като бахур,за него ли става въпрос
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 г.
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Първоначално публикуван от mishkata_mp Преглед на мнение
        Всичко е въпрос на вкус. АЗ НЕ ОБИЧАМ ДА КОНСУМИРАМ СУРОВО МЕСО. А след като не сте опитали резултата може да опитате с едно парче и да видите какво ще се получи
        Пак по нашите Карловски ширини на това му викат бигор,или месо солено като бигор.
        Последно редактирано от Roninn; 05-12-16, 22:30.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 г.
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Подготовка за Коледа и нг телешки и свински шол
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0636.jpg
Прегледи:1
Размер:55.1 КБ
ID:5736404
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0637.jpg
Прегледи:1
Размер:142.0 КБ
ID:5736405

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            По нашия край Карлово по точно с.Житница имам леля (учинайка)и така викат на нещо като бахур,за него ли става въпрос
            Става въпрос за свинско месо осолено като сланината с което после се готви

            Изпратено от моят GT-I9195 с помощта на Tapatalk

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Дедо ви и той се присъедини към сивите месопреработватели.
              Две килца рибица на пастърма - дюс, кайзер и с чубричка.
              И четирсе и шест свински суджука 50%плешка, 50%джолан по рецепта на Маххх, лека му пръст.
              Документален матрЯл по-нататък.
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Първи опит за ПУЗКА
                малката е с праз лук

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Докато се прави ПУЗКАТА...

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Имам един въпрос, след изсъхване на суджуците как и къде да ги складирам за да не станат на камък?
                    TT-Tuning Team
                    АСК Добрич

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Колеги аз май нещо оплесках. Нуждая се от помощ. Значи според мен оплесках нещата с обезкървяването. Купих 3 кила свинско контрафиле и около 2 кила бут. Сложих всичко това в една тенджера и залах с марината 200 гр. сол на литър вода. Лошото е, че нямаше много място за марината (пое около литър) и явно не се е изтеглила кръвта достатъчно. Седя два дена в марината и после около 2-3 часа в сладка вода. Пресовах за 24 часа и в подправки. След около 5-6 дена си седеше меко и не засъхваше. Започна един тежък дъх като на мърша. Минаха около десетина дена и пак вътре си е мекичка и като срежа вътре лепне. Пробвах я на вкус, но седи като сурова и леко дъха като на кръв. Мирисът и е като на месарница. Има ли начин да се спаси или у коша.

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                        Имам един въпрос, след изсъхване на суджуците как и къде да ги складирам за да не станат на камък?
                        Аз знам за брашно. Не съм го пробвал. В хладилника в кутията за плодове завити в хартия също ми се вижда подходящо място

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Класиката е пепел - дървесна, държали са ги в качета. Днес - найлон и хладно (може и да не непременно в хладилник).
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            пепел ...дървесна ...
                            Ми аз боба го сварих и сега няма как да разбера ....
                            Я обясни като за прости инджЕнери, аджаба ква пепел , колко от нея и кога се слага и кога се вади и други такива скришнотийки.
                            Щото и колегата Дидо прави разни работи и после ще си мерим "прането".
                            Ма не моем го изяде , даже и за надник.
                            Та питането е :
                            След като си изсушим прането , как трябва да се съхранява правилно .

                            Предварително благодаря на всички отзовали се в каузата : "Да защитим ПРАНЕТО".
                            После ще спомена конкретни личности на които ще досаждам и ЛИЧНО.
                            За да не стават такива ексцесии - МОЛЯ ПРИЗНАЙТЕ СИ как го правите...

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Я една бърза консултация да направя и аз. Довечера ще слагам в саламура контрафиле и после ще провисва на простора. По принцип правя саламурата по номера с яйцето да се покаже от горе колкото 1лв. Кисна месото 24 часа после в сладка вода за 2 часа, оцеждам , отупвам с подправки и на простора. Проблема е , че понякога ми става по солено то колкото ми харесва а понякога е добре. Винаги ползвам само едра йодирана сол на бургаските солници . Та въпроса ми е я кажете вие колко сол слагате, колко време стои месото в саламура и колко време го изкисвате за да не ви е солено а приятно за ядене. Чел съм че се слагат и 5-10гр. захар на литър вода но не съм опитвал. Споделете една рецепта за осоляване , че месцето да пие много вино не не и много вода .

                              А по предния проблем с въздуха в луканките да доложа резултата Набодох ги обаче резултат няма. Явно закъснях понеже във вънщната си част са изсъхнали и няма как да запълнят празнината при разточване. Искат още малко и ще ги пребирам . Когато ги сваля от простора ще приложа и снимков материал. Така , че ако някой има въдух в луканките номера с боцкането с игла ще свърши работа първите два дена преди да са започнали да засъхват от вън.

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                                Имам един въпрос, след изсъхване на суджуците как и къде да ги складирам за да не станат на камък?
                                Като правя луканки и станат готови, увивам всяко парче във вестник и ги слагам във фризера. Така Изкарват спокойно до лятото и влажността им е, колкото когато ги свалям от саръка.
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

                                Зареждам...
                                X