Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    ами и мен да питаш и аз не знам защо са така. Баща ми ги прави тях и така си е решил, не е мое решение да са така. Аз правих само пастърмата.

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Идеята е когато са пресни,да не се изскубват от връзките на конеца и да не се свлича каймата във средната част.Пресни суджуци винаги поставям по тоя начин за два дена,до първото разтокване,после на конеца.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Да, точно това била идеята.

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Чичо днес произведе "братвуртс"!

          Утре са кулинарните тестове!





          0885600006 - Чичо Коце

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Ей, роди се с тая машинка.
            Очаквам отзиви, че много добре изглеждат.
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Ей, роди се с тая машинка.
              Очаквам отзиви, че много добре изглеждат.
              Отзиви ...на гости требе да му идем и тогава да има отзиви
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                С бира вървяли много...!
                0885600006 - Чичо Коце

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  Чета, че някои когато правят пастърмата първо я налагат в сол за 48 часа, а после я киснат във вода за да я обезсоляват. Има ли някаква причина за това? Не е ли по-добре просто да стои наложена по-кратко време и после да не се кисне във вода (така я правя аз м/у другото)?
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                    Той не се е променял от три години. Суша в мазето, после го слагам в кутия в хладилника, с хартия на дъното, която сменям на 3-4 дни.
                    А мазето проветриво ли е, защото моето не е и се мъча на терасата.

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Мазето НЕ е проветриво. Но е сухо. Вчера беше 38% влажност. Нормално е до 50%.

                      Иначе вурста е много вкусен!

                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1012057.jpg
Прегледи:1
Размер:122.5 КБ
ID:5634081
                      0885600006 - Чичо Коце

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Аз ли съм пропуснал или не си написал рецептата?

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                          Аз ли съм пропуснал или не си написал рецептата?
                          Бахти, враго дебне насекаде!

                          Братвурст

                          2 кг свински шол
                          0,5 шарено месо /ребра, гърди/
                          2 с.л. сол
                          2 с.л. /10 гр/ индийско орехче
                          1 с.л. /5 гр/ джинджифил
                          150 гр сухо мляко
                          2 яйца разбити
                          1 ч.ч. прясно мляко

                          1. Месото се смила на едро, поръсва се със сухите подправки и солта. После хубаво се омесва. Смила се втори път финно.
                          2. Яйцата и млякото се смесват и се добавят към каймата. Омесва се пак.
                          3. Добавя се сухото мляко и пак се омесва.
                          4. След като се получи еднородна смес се пълни в черва. За предпочитане 20-25 мм. Ако нямате - здраве да е!
                          5. Загрява се тенджера с вода до 75 градуса и вурстовете се потапят за 25-30 минути.
                          6. След това се охлаждат със студена вода.

                          Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.
                          0885600006 - Чичо Коце

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Абе народе големи подвеждачи сте вие.Нагласил съм тука едни мръвки по различни рецепти и ще ги пращам към тавана пък каквото излезе.След 2 седмици -резултат.Накратко рецептата-СВИНСКО МЕСО,сол и подправки...
                            Прикачени файлове

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                              Бахти, враго дебне насекаде!

                              Братвурст

                              2 кг свински шол
                              0,5 шарено месо /ребра, гърди/
                              2 с.л. сол
                              2 с.л. /10 гр/ индийско орехче
                              1 с.л. /5 гр/ джинджифил
                              150 гр сухо мляко
                              2 яйца разбити
                              1 ч.ч. прясно мляко

                              1. Месото се смила на едро, поръсва се със сухите подправки и солта. После хубаво се омесва. Смила се втори път финно.
                              2. Яйцата и млякото се смесват и се добавят към каймата. Омесва се пак.
                              3. Добавя се сухото мляко и пак се омесва.
                              4. След като се получи еднородна смес се пълни в черва. За предпочитане 20-25 мм. Ако нямате - здраве да е!
                              5. Загрява се тенджера с вода до 75 градуса и вурстовете се потапят за 25-30 минути.
                              6. След това се охлаждат със студена вода.

                              Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.
                              А така Благодарско

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                                Бахти, враго дебне насекаде!

                                Братвурст

                                2 кг свински шол
                                0,5 шарено месо /ребра, гърди/
                                2 с.л. сол
                                2 с.л. /10 гр/ индийско орехче
                                1 с.л. /5 гр/ джинджифил
                                150 гр сухо мляко
                                2 яйца разбити
                                1 ч.ч. прясно мляко

                                1. Месото се смила на едро, поръсва се със сухите подправки и солта. После хубаво се омесва. Смила се втори път финно.
                                2. Яйцата и млякото се смесват и се добавят към каймата. Омесва се пак.
                                3. Добавя се сухото мляко и пак се омесва.
                                4. След като се получи еднородна смес се пълни в черва. За предпочитане 20-25 мм. Ако нямате - здраве да е!
                                5. Загрява се тенджера с вода до 75 градуса и вурстовете се потапят за 25-30 минути.
                                6. След това се охлаждат със студена вода.

                                Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.
                                Ще се пробва!
                                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                                Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X