Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

AMSOIL - двигателни и трансмисионни масла и добавки - в наличност

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Здравейте. Ще помоля за една консултация. Искам да сменя маслото с 5w40.Защо искам и аз не знам, нещо ми бръмчат мухи в главата. Загледах с в това масло Signature Series Max-Duty Synthetic Diesel Oil 5W-40, но така и не можах да се ориентирам в стандартите и спецификациите. Мотора е 1.6 HDI 90к.с. Колата фабрично няма FAP. Въпросното масло подходящо ли е за моя мотор? От Ситроен дават тези спецификации :
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220411_110148.jpg Прегледи:0 Размер:303.4 КБ ID:6845271
    Последно редактирано от kameno karp; 11-04-22, 11:07.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

    Коментар


    • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Здравейте. Ще помоля за една консултация. Искам да сменя маслото с 5w40.Защо искам и аз не знам, нещо ми бръмчат мухи в главата. Загледах с в това масло Signature Series Max-Duty Synthetic Diesel Oil 5W-40, но така и не можах да се ориентирам в стандартите и спецификациите. Мотора е 1.6 HDI 90к.с. Колата фабрично няма FAP. Въпросното масло подходящо ли е за моя мотор? От Ситроен дават тези спецификации :
      Натиснете снимката за да я уголемите Име:IMG_20220411_110148.jpg Прегледи:0 Размер:303.4 КБ ID:6845271
      Защо искате да смените вискозитета с 5w40? Ако нямате някакъв съществен разход на масло, не Ви съветваме. Иначе за Макс дютито - камионджийско масло, което става и за вашия автомобил, но може би от 5w40, все пак бихме Ви препоръчали по автомобилното такова: https://ap1shop.com/bg/products/amso...la-classic-63/
      AMSOIL - The first in synthetics.
      https://ap1shop.com
      0876 00 15 65, 0876 00 15 66

      Коментар


      • Ами нали писах, бръмчат ми мухи в главата! Разхода е почти кварта на 15 000 км. За мен е дразнещ, но дали се брои за съществен, не знам, Вие кажете.Вчера за пръв път след последната смяна долях масло. 200 мл за да дойде до първоначалното ниво. Това за 6 000 километра.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Ами нали писах, бръмчат ми мухи в главата! Разхода е почти кварта на 15 000 км. За мен е дразнещ, но дали се брои за съществен, не знам, Вие кажете.Вчера за пръв път след последната смяна долях масло. 200 мл за да дойде до първоначалното ниво. Това за 6 000 километра.
          На 15000км 900мл ... ще ви завидят доста хора 😉. За такъв разход, не бихме препоръчали да слагате по-висок вискозитет масло, а да си останете на 5в30. Но все пак ако решите - би трябвало при 5в40 този разход да изчезне, но ще натовари двигателя.
          AMSOIL - The first in synthetics.
          https://ap1shop.com
          0876 00 15 65, 0876 00 15 66

          Коментар


          • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            ...Разхода е почти кварта на 15 000 км. За мен е дразнещ, но дали се брои за съществен, не знам,..
            Отваряш TFM на автомобила и гледаш какъв разход на маслко за 1к / км. е даден. При не малко от автомобилите е литър за 10к км/
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Отваряш TFM на автомобила и гледаш какъв разход на маслко за 1к / км. е даден. При не малко от автомобилите е литър за 10к км/
              А за Гранд Витара след '05 и двигател 1.6 е литър на 1000км или кварта на пестин мили !

              Не можах да повярвам, че може да има такъв разход по спецификация, но се оказа, че и за други модели има такъв подобен.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

              Коментар


              • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Отваряш TFM на автомобила и гледаш какъв разход на маслко за 1к / км. е даден. При не малко от автомобилите е литър за 10к км/
                Ако не се лъжа ПСА на ляво и на дясно дават за нормален разход на своите автомобили до 1л на 1000 км. По прицип тоя мотор НЕ гори масло, но моя е на незнайни километри. По километраж е на 220 000 км за това аз ги смятам не по-малко от 350 - 400 000 км. Но все пак това са мои сметки неподкрепени от почти нищо. 2015 или 2017 г е сменян агренажа(имаше щампа с годината на някоя от частите), а му дават 240 000 км. Сменях съединител и по полупрофесионално мнение, сваления не е оригинален.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                Коментар


                • Първоначално публикуван от AP1 Преглед на мнение

                  На 15000км 900мл ... ще ви завидят доста хора 😉. За такъв разход, не бихме препоръчали да слагате по-висок вискозитет масло, а да си останете на 5в30. Но все пак ако решите - би трябвало при 5в40 този разход да изчезне, но ще натовари двигателя.
                  При първоначалния избор на масло коментирахте, че европейските са "орязани" от към смазващи добавки заради ДПФ и ФАП филтрите. Тъй като моята няма ФАП или ДПФ ми препоръчахте настоящото масло. Та ми стана интересно защо сега ми препоръчвате европейско. Та ако има НЕ европейско с по-добри качества, отговарящо за моя мотор, моля споделете. Цената не е фактор при избора ми на масло.За 5w40 говорим. Мухата все още не е отлетяла, но пък до смяната има още доста време таааа... .
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение

                    При първоначалния избор на масло коментирахте, че европейските са "орязани" от към смазващи добавки заради ДПФ и ФАП филтрите. Тъй като моята няма ФАП или ДПФ ми препоръчахте настоящото масло. Та ми стана интересно защо сега ми препоръчвате европейско. Та ако има НЕ европейско с по-добри качества, отговарящо за моя мотор, моля споделете. Цената не е фактор при избора ми на масло.За 5w40 говорим. Мухата все още не е отлетяла, но пък до смяната има още доста време таааа... .
                    Абсолютно вярно. Просто вие подигнахте въпроса за 5w40, а този вискозитет по Амсойл разбиранията е дизелов европейски 🤣. Затова и американските им серии са 0w40.
                    AMSOIL - The first in synthetics.
                    https://ap1shop.com
                    0876 00 15 65, 0876 00 15 66

                    Коментар


                    • И в крайна сметка, това което търся има ли го в американски вариянт? Питам за американски, защото търся най-доброто качество.Гледам, че имат вариянти от 5w40 но както писах, не ми е ясно дали стават за моя мотор.Наистина не съм много наясно с маслата. При 0 w40 "студения" индекс не е ли много нисък за моя мотор?
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                      Коментар


                      • Колеги, в крайна сметка вискозитетът е важен, но аз мисля,че и не по-малко важна е самата точна спецификация на маслото дадена от производителя. За моята машина вискозитетът е 5В-40, но спецификацията е MS-10902, но може при определени условия и да се сложи MS - 10860 или нещо подобно.
                        JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
                        Тел: +359 887 847261

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                          И в крайна сметка, това което търся има ли го в американски вариянт? Питам за американски, защото търся най-доброто качество.Гледам, че имат вариянти от 5w40 но както писах, не ми е ясно дали стават за моя мотор.Наистина не съм много наясно с маслата. При 0 w40 "студения" индекс не е ли много нисък за моя мотор?
                          Стана сложно . От така наречените американски серии, са камионджийските Max-Duty и Heavy-Duty. Макс си е за големи камиони, докато Хевито е за големи джипове и малки камиони. Разликата в двете масла не е голяма. И двете имат по-голям кинематичен вискозитет спрямо този на европейската серия ( с думи прости - по-здрав филм при натоварване, все пак са за тежко натоварени двигатели ). Но това всичко са едни цифри и данни, които реално на вашия автомобил няма да усетите по никакъв начин. И европейската серия е доста добро масло, на фона на масовките които се продават, а и си е предназначена за автомобили. А Ви препоръчахме тази покриваща по-старите спецификации, защото тя е с по-високи нива на цинк/фосфор, тъй като по това време още не е имало DPF/FAP. За 0та - за България няма да има проблеми и с нея, но там вече дизеловия вариант не Ви го препоръчваме - той е за много напомпани двигатели ( разбирайте над 3бара налягане на турбината), които се карат агресивно. Реално е състезателно масло, с присадки за по-дълъг пробег. Доста по-скъпо е и Ви гарантираме, че няма да усетите на вашата кола никаква разлика спрямо една европейска серия. И понеже споменахте качество - Амсойл си държи на качесвтото на цялата си гама и в никой случай, не можем да кажем че Европейската серия е с лошо качество. Просто са формулирани така, че да отговарят на множеството европейски спецификации, но въпреки това си вършат страхотно работата в един двигател. Вече имаме клиенти с пробег от над 350 000км с такова масло, при това с коли с чипове, сменяни турбини и т.н. и никой от тях не е имал проблеми.
                          AMSOIL - The first in synthetics.
                          https://ap1shop.com
                          0876 00 15 65, 0876 00 15 66

                          Коментар


                          • Благодаря много за отделеното време. Сега вече ми се изясни картината. И по-горе аз не съм се изразил правилно. Нямах предвид качествОто на маслото, а масло с най-добри смазващи и прочее качествА.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                            Коментар


                            • За да използвам намалението, пратете ми 5 кварти или 1 галон и 1 кварта AMSOIL 5W-40 European Car Formula Classic
                              Последно редактирано от kameno karp; 16-04-22, 07:06.
                              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                                За да използвам намалението, пратете ми 5 кварти или 1 галон и 1 кварта AMSOIL 5W-40 European Car Formula Classic
                                Изпращаме ги днес. Безаварийни километри и очакваме обратна връзка, да кажете каква е разликата.
                                AMSOIL - The first in synthetics.
                                https://ap1shop.com
                                0876 00 15 65, 0876 00 15 66

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X