Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Дядо ми (немец беше лека му пръст) е разказвал на баща ми как като дете са ги вкарвали в киносалоните и на кинопрегледа са показвали как войници свалят гратисчии от влак и ги разтрелват. От тогава до края на живота си дядо ми най-редовно се е движил като редовен пътник. Дори в България, където баба ми и баща ми са му се подигравали как в 10 вечерта за една спирка от строителния до колелото на Йорданка Николова (последна спирка) той изпадал в ужас, че ватманът нямал да им продаде билет.

Така, че при Хитлер нещата са действали малко по-различно и малко по-успешно. Иначе е репресивен апарат - да. Определено е гаден и неприятен за всички засегнати.
    To да стане така - хубаво. Ама "за кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони... " филма ми омръзна да го гледам. По 2 билета ще си дупча с кеф, стига до това да опря престъпността.
    Последно редактирано от Rabin; 12-07-10, 22:29.

Коментар

Да, в Западна Европа съм виждал градове, в които със знаци по повечето улички ограничението е 30 км/ч. Обаче през няколко улици има такива нарочени за по-главни, въпреки че често са двулентови и не се различават по нищо от околните, но които ограничението е 70 км/ч (и всички карат със 70, никой не се влачи). Общо взето ми се струва, че системата работи. Хората се придвижват до бързите улици и изминават големите разстояния по тях, след това минават само кратко разстояние по бавните, за да достигнат крайната си цел. При тотално ограничение 30 км/ч и липса на скоростни артерии, били те и малки улички, ситуацията звучи като едно огромно задръстване. Пък дори и да има двулентови улици с ограничение 70, пестящите гориво и пазащите окачвания, пак ще сведат скоросто до влачене...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        пестящите гориво и пазащите окачвания, пак ще сведат скоросто до влачене...
        За окачванията - да речем има някакъв резон. Ама да пестиш гориво, карайки с 30, ми се вижда леко невъзможно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          За окачванията - да речем има някакъв резон. Ама да пестиш гориво, карайки с 30, ми се вижда леко невъзможно.
          Изпуснал съм кавичките Ама знам ли ги и аз защо масово хората се влачат по софийските улици с под 50, включително и на Цариградското и бул. България, където ограниченията са съответно 80 и 70...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            По 2 билета ще си дупча с кеф, стига до това да опря престъпността.
            Въпрос на самодисциплина, морал и опит.

Аз си дупча билета редовно - дори и да съм за една спирка. ВИНАГИ!
            В кварталите карам с 20-30 км/ч. Особено бавно край училища, детски градини и супермаркети.
            По главните булеварди карам с около 70, а по цариградско със 90-100 (при горубляне може и 110)...
            На дълъг път карам със 100-120 по нормална пътна мрежа, изреварвам само при добра видимост и достатъчно място, а в населените места свалям до 50-60 и без да има полиция... На магистрала - ако колата позволява рядко падам под 140-150 и почти никога не надскачам 160...

Да се въведе ограничение 30 ще е проблем само за хората, които спазват знаците дословно. (ИМА ЛИ ТАКИВА ???)
            Процесуално - това ще спомогне за намаляване на броя нарушители каращи в населено място със скорост надвишаваща 50 км/ч, защото глобата ще е доста солена. В момента масово хората карат със 70-72 км/ч, защото полицейските радари са настроени за 73-75. При по-малки нарушения полицаите нямат сметка да събират глоби, защото фишовете масово не се плащат, а актовете за превишение с по-малко от 20 км/ч могат да бъдат лесно обжалвани заради техническата спецификация и контрол на радарите...

Какво да кажа - каквато полицията, такива и ограниченията. Понеже промяната на системата е трудна - най-лесно е да свалим законната скорост, за да стане по-лесно да глобяваме...

А иначе и сега в градовете си има пътни артерии с максимално разрешена скорост по-висока от ограничението за града (В София по Цариградско ограничението е 80, а по бел. България е 70). Истината е, че единична бавно движеща се кола (или единична много бързо движеща се кола) е много по-голяма опасност за движението отколкото постоянен поток от по-бързо движещи се автомобили...

Коментар

Като започнем да спазваме ограничението от 30, ще го свалят на 20, защото ще им спаднат приходите. Едва ли ограничението ще намали ПТП-тата. Всичко е въпрос на внимание и съобразена скорост. Мен и на заден ход ме е удряла кола.
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Четейки темата (а и не само тази ) се чудя как някои колеги успяват да карат градско , междуградско , скоростно - по измислените ни магистрали , както и по втростепенни пътища и същевременно да подържат добър интензитет на мнения във Форума ... изглежда мобилния интернет е процъфтяващ , въпреки кризата ?!
                Но не за това ми е мисълта . Имам предложение : Що пък един път да не вземем да приемем без мърморене , мислене , умуване и обобщения готвените промени в Закона , ей тъй - априори да вземем да спазваме дословно точката !
                В случая : ако вкарат в сила 30- километровото ограничение , да вземем да го спазваме - поне месец и да видим какво ще излезе , а ? После ше теглим чертата и ше видим кой крив - кой прав .
                Казвам АКО , защото това пак ми намирисва и не е сигурно , че ще влезе в сила . В сила обаче , със сигурност ще влезе ето следното :

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3122291

"По-високи санкции за шофьорите-нарушители предвиждат предложенията за изменение в Закона за движение по пътищата."

Става въпрос за степен на употреба на алкохол , превишена скорост , неправоспособни водачи и т.н. ... и т. н.

В статията обаче ми направи впечатление публикуваната снимка . Там на пресното платно от околовръстното вече има "открадната" решетка на шахта и е зейнала дупка . Аз това "открадната" не го приемам . Приемам , че е вдигната УМИШЛЕНО с цел саботаж към Държавата . С цел убийства на движещите се по платното и нищо не подозиращи водачи , които са си платили данъци , минетки , и тям подобни , за да им се гарантира нормално придвижване от точка А - до точка Б.

Странно защо обаче няма предвидени санкции за престъпниците - саботьори . И за престъпленията спрямо обществото ... водещо до геноцид ?!
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колеги,ето от къде идва това предложение за 30 км/ч в част от населените места.
                  http://www.blitz.bg/news/article/83386
                  -четете пети абзац под заглавието.Днес в 20 часа го казаха и по новините в BTV.Темата беше за командировките на министрите и цитираха отчета на Цветан Цветанов,като посочиха и конференцията в Москва касаеща идеята за ограничението от 30 км.
                  http://www.btv.bg/news/politika/stor...rt_milion.html
                  Тук е в четвърти абзац.
                  Каква ли нова реформа ще ни донесe на следващата командировка някой министър?

Коментар

Първоначално публикуван от cvetizar Преглед на мнение
                    Сега ако се окаже, че било мили в час, ...

Коментар

За милите в час,както се казва: а дано,ама надали.

Коментар

Първоначално публикуван от cvetizar Преглед на мнение
                        -четете пети абзац под заглавието.Днес в 20 часа го казаха и по новините в BTV.Темата беше за командировките на министрите и цитираха отчета на Цветан Цветанов,като посочиха и конференцията в Москва касаеща идеята за ограничението от 30 км.
                        http://www.btv.bg/news/politika/stor...rt_milion.html
                        Тук е в четвърти абзац.
                        Каква ли нова реформа ще ни донесe на следващата командировка някой министър?
                        Да , ама в Моска се предложи и то от повечето страни участващи в конференцията , толеранса за алкохол да е 0.000 , а онзи ден в Русия го въведоха.
                        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Четейки темата (а и не само тази ) се чудя как някои колеги успяват да карат градско , междуградско , скоростно - по измислените ни магистрали , както и по втростепенни пътища и същевременно да подържат добър интензитет на мнения във Форума ... изглежда мобилния интернет е процъфтяващ , въпреки кризата ?!

...едва ли пишат докато карат...
                          Мобилния интернет е хубаво, лесно, достъпно и доста евтино нещо и няма нищо общо с кризата... Виж карането има...

Странно защо обаче няма предвидени санкции за престъпниците - саботьори . И за престъпленията спрямо обществото ... водещо до геноцид ?!
                          Наказания има - охраната на обектите от пътната инфраструктура е гадна и мръсна, нискодоходна работа, под достойнството на нашата полиция, мисля...

Коментар

... Приемам , че е вдигната УМИШЛЕНО с цел саботаж към Държавата . С цел убийства на движещите се по платното и нищо не подозиращи водачи , които са си платили данъци , минетки , и тям подобни , за да им се гарантира нормално придвижване от точка А - до точка Б. ...
                            В тази графа трябва да се включат и дупките (венага мога да посоча няколко, в които лек автомобил си остава на място и си стоят с години) и, честно казано, някои от гърбиците - примерно кретенията на входа на Мокрен от към Петолъчката.
                            Ама къде ти. По-лесно е да се бодне един знак Внимание и някое смахнато ограничение
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Чедесно - 30 км/h! Скутери и велосипеди - това му е майката в градовете.
                              Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
                                Чедесно - 30 км/h! Скутери и велосипеди - това му е майката в градовете.
                                Щеше да е чудесно, ако имаше поне елементарни условия за каране на велосипеди. В момента освен да си докараш някой проблем от нагълтване с прахоляк и изгорели газове, друга полза надали ще имаш. Ще дадеш спестените от гориво пари после по доктори.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X