Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Не е чак толкова страшно. Дружба 2 - Пазарджик - 50 минути. Дружба 2 - Люлин 1 - (в час пик) - пак толкова.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Дружба - Пазарджик си е повече от час за всекидневно каране... Виж Ихтиман или Вакарел става...
      Проблема за съжаление е Люлин - Пазарджик.
      Или Ботевград - Овча Купел...
      Или Костинброд - Младост...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        А за мен май недостижим
        Не си го поискал истински - не си го направил ...
        Има много варианти за изнасяне от града - има доста по близки до София села с доста по-евтини къщи.
        Въпроса е - колко всъщност ти пречи столичната градска среда и какво си решил да правиш с живота си в дългосрочен план...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
          Н...има доста по близки до София села с доста по-евтини къщи...
          Вече няма евтини, а за жалост туморът София се разнася и разширява. Плъзнал е във всички посоки и това хич не ме радва. Започнаха масово да строят промишлени предприятия и т.н. например в Равно поле и по Подбалканския път. Като нищо след някоя друга година ще се окажа отново в София
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

50 км са бая годинки.
            Тъкмо ще се вдигне цената на имота като тръгнеш да се споминваш...
            Все пак нещо трябва да остане и за наследниците...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              ...туморът София...
              Димо право в десятката съкрати всички прилагателни, като вместо "София" позва "Мордор". За другото - изчакай още малко да поизстискат народа, и ще се появят и по-евтини. А и май по-изгодно в момента е да си купиш място и да си построиш. Разправиите покрай това, обаче, няма как да си спестиш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам къде ги видя тези евтини имоти. Аз ги намирам само по селата в северозападна(ла) България и всъщност там вече имам един. Но в разумен радиус около София всичко ми е напълно непосилно.

Всичко зависи естествено какво се разбира под "евтино". За едни 3000, за други 300 000, за трети 3 000 000...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ...май по-изгодно в момента е да си купиш място и да си построиш. Разправиите покрай това, обаче, няма как да си спестиш.
                  Ако не бързаш - това е начина...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    Всичко зависи естествено какво се разбира под "евтино".
                    Евтино е всичко под 45 000 евро за къща в добро състояние с РЗП повече от 80м2 и двор повече от 400 м2, на разстояние по-малко от 50 км от София. Това е по-малко от цената на гарсониера в града... При малко нужда от ремонт - може и около 25-30 000 евро...
                    По-евтино няма да стане и никога не е било... И все още има такива оферти по подбалканския път, по стария път към Ботевград, над Кремиковци и в посока Годеч.

Но то не е казано, че трябва да я купуваш - има и наеми, а те са пъти по-малки отколкото в града ...

Коментар

• От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      ...
                      Както и да е, дали не е поредното разлайване на кучетата? Също като оная дивотия с таксите за БНТ и БНР. По ми е любопитно от къде ни го начукват, докато псуваме въпросните 30км/ч?
                      примерно това...
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...8973&p=1225969

Коментар

От 1973 година карам автомобил в София. За 37 години каране доста работи видях и доста работи научих. Например:Има много голяма разлика между бързо каране и бързо придвижване.80-90% от шофьорите "МИСЛЯТ", че като карат бързо - ще се придвижат бързо. Да, ама не! Тук е София. На всеки 100 м има светофар и каква ти е далаверата да издуеш колата от единия светофар до другия. Някой от предходните беше писал, че бавно движение и на малка предавка дава по-голям разход отколкото бързо ускоряване и.... след това бързо спиране. Какво да се прави, повечето от участниците в движението не притежават никаква наблюдателност. Ако обратното беше вярно никога нямаше да се натрупват от светофар на светофар. Щяха да се движат спокойно и равномерно и да не се натрупват. Да вземем един пример:За колко време можем да се придвижим от "Кръста"/хотел "Кемпински"/ до кв."Надежда" до надлеза за "Люлин". Нека да бъдем честни и да кажем, че ако имаме късмет ЕДИН ЧАС е добро и нормално време. А разстоянието е 10-11 километра. Значи СРЕДНАТА скорост на придвижване в София е 10 км/ч. Сега нека да премина на темата и нека да си представим, че всички започнат да се движат със скорост 30 км/ч. Разбира се тук е Булгаристан и понятието ДИСЦИПЛИНА е равносилно на слабост,глупост и е само за балъците. Нека все пак да си представим, че всички започнат да се движат "бавно". Какво ще се получи? 1.Ще се избегнат натрупванията на светофарите и кръстовищата. 2.Шофьорите с малък опит/каквито са повечето в София, защото си накупиха шофьорските книжки/ ще имат повече време за реакция при непредвидени ситуации. Знаете ли колко време е необходимо на нормален човек от момента на забелязването на опасността до окончателното спиране при скорост със 60 км/ч? 22 СЕКУНДИ!!! Невероятно е, абсурд е, но е ИСТИНА! А при скорост от 30 км/ч ще ги имаме тези 22 секунди и по този начин катастрофите ще намалеят. Всяка заран в 06.00 часа дават информация за пътната обстановка в София:130-140 катастрофи с 4-5 много тежки от тях. За съжаление всички, които писаха до сега по темата са прави, че това тук в България не може да стане. Просто манталитетът на населението не е подходящ.Всеки ще си каже:"Аз ще си карам по-бързичко, "защото и сам да съм пак ще се бутам" пък балъците нека да карат бавно.Някой големец ще мине покрай тебе с пилотираща кола със синя лампа и бясна скорост, и ти ще си кажеш:"Аз ли съм най-големият глупак да спазвам това глупаво ограничение". Така е тук, защото управляващите не дават никакъв личен пример. Даже напротив! Те са много по-големи нарушители от нас обикновените хора.Това е.
                        Последно редактирано от contacol; 20-07-10, 10:58.
                        sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Първоначално публикуван от contacol Преглед на мнение
                          От 1973 година карам автомобил в София. За 37 години каране доста работи видях и доста работи научих. Например:Има много голяма разлика между бързо каране и бързо придвижване.80-90% от шофьорите "МИСЛЯТ", че като карат бързо - ще се придвижат бързо. Да, ама не! Тук е София. На всеки 100 м има светофар и каква ти е далаверата да издуеш колата от единия светофар до другия. Някой от предходните беше писал, че бавно движение и на малка предавка дава по-голям разход отколкото бързо ускоряване и.... след това бързо спиране. Какво да се прави, повечето от участниците в движението не притежават никаква наблюдателност. Ако обратното беше вярно никога нямаше да се натрупват от светофар на светофар. Щяха да се движат спокойно и равномерно и да не се натрупват. Да вземем един пример:За колко време можем да се придвижим от "Кръста"/хотел "Кемпински"/ до кв."Надежда" до надлеза за "Люлин". Нека да бъдем честни и да кажем, че ако имаме късмет ЕДИН ЧАС е добро и нормално време. А разстоянието е 10-11 километра. Значи СРЕДНАТА скорост на придвижване в София е 10 км/ч. Сега нека да премина на темата и нека да си представим, че всички започнат да се движат със скорост 30 км/ч. Разбира се тук е Булгаристан и понятието ДИСЦИПЛИНА е равносилно на слабост,глупост и е само за балъците. Нека все пак да си представим, че всички започнат да се движат "бавно". Какво ще се получи? 1.Ще се избегнат натрупванията на светофарите и кръстовищата. 2.Шофьорите с малък опит/каквито са повечето в София, защото си накупиха шофьорските книжки/ ще имат повече време за реакция при непредвидени ситуации. Знаете ли колко време е необходимо на нормален човек от момента на забелязването на опасността до окончателното спиране при скорост със 60 км/ч? 22 СЕКУНДИ!!! Невероятно е, абсурд е, но е ИСТИНА! А при скорост от 30 км/ч ще ги имаме тези 22 секунди и по този начин катастрофите ще намалеят. Всяка заран в 06.00 часа дават информация за пътната обстановка в София:130-140 катастрофи с 4-5 много тежки от тях. За съжаление всички, които писаха до сега по темата са прави, че това тук в България не може да стане. Просто манталитетът на населението не е подходящ.Всеки ще си каже:"Аз ще си карам по-бързичко, "защото и сам да съм пак ще се бутам" пък балъците нека да карат бавно.Някой големец ще мине покрай тебе с пилотираща кола със синя лампа и бясна скорост, и ти ще си кажеш:"Аз ли съм най-големият глупак да спазвам това глупаво ограничение". Така е тук, защото управляващите не дават никакъв личен пример. Даже напротив! Те са много по-големи нарушители от нас обикновените хора.Това е.
                          За много неща си прав, а за много други - не. 22-те секунди например (дали пък не са 22 метра?), не знам къде си го чел, но са пълен абсурт. Другото - карането с 30 и ненатрупването - отново грешка. Пак ще си се натрупват, и пак ще са толкова, ако не и повече. Да не забравяме и неадекватното регулиране на светофарите на много места. Поне на 5-6 места из София съм установил че за да не те хване червената вълна, трябва да караш с доста над разрешеното, иначе си "осъден" да спреш на всичките 55 светофара по пътя ти.

Сега за Кемпински - надежда. Извън час пик се стига за доста под час, при това без да правиш никакво нарушение. Редовно пътувам от Дружба до Надежда, и се стига средно за около 40 минути.

Та тъй. Пък и темата е за това какво ще донесе конкретното ограничение, ако го въведат. А смятам е ясно че при конкретната обстановка в София, то няма да донесе нищо. Проблемите и катастрофите в София са резултат от неадекватната инфраструктура, и още по-неадекватното поведение на служителите на КАТ.

Пресен пример от оня ден - КАТаджии, застанали в 22:30 през нощта точно на кръстовището на ул.Монтевидео и Боряна, при което, при спиране на 1 бус от тях, задръстването стигаше до околовръстното (Никола Петков). И това в 22:30 през нощта. Толкоз. Та додето тия кияци не се научат да си вършат адекватно работата и да помагат на движението, а не или да пречат, или да се скатават на хранилки по храстите, като имаме в предвид и пословичната им корумпираност, ефект няма да има. Пак ще си останем най-полицейската държава в ЕС, и заедно с това държавата с най-много катастрофи и жертви, и ненаказана престъпност. Нямам и не се очертава да имам никакъв респект и уважение към тия, докато не видя същото и от тях. Дотогава конкретно и няма да има полза от нищо, което въвеждат, просто защото няма да има кой да го спазва.

...за информация - не съм дал никому 1 стотинка, а съм с пълните си точки в талона. Явно и това може. И заставам на 100% за думите си че на много места в София са наслагани и в момента абсолютно неадекватни ограничения, както нагоре, така и надолу.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съгласен съм с contacol и впрочем искам да допълня нещо - по мои наблюдения проблемите със задръстванията в центъра стават тежки най-често именно заради катастрофа (естествено) или по-честия случай - някой навлязъл на кръстовище и понеже пред него е тапа... той си остава по средата. Последното натрупва все повече и повече коли ... и става тя каквато става.

Честно казано съм почти убеден, че с въвеждане на ограничение 30 км/ч, но пак казвам - не повсеместно, а за определени райони и по по-гъвкави критерии, тези два проблема ще започнат да се решават.

Когато бях в Оберхаузен бях подготвен да видя прословутите немски "зелени вълни". Нищо подобно. Един немец ясно ни обясни: винаги сутрин от периферията към центъра на града е червена вълна, а от центъра навън е зелена. Вечер е обратно. Целта - намаляване на скоростта на движение на автомобилите когато те се фокусират в дадена точка.

Е, ние тази стъпка с червената вълна вече сме я предприели. Явно не е достатъчна.

Но дори да отхвърлим всичко казано дотук, все пак мисля, че с едно нещо трябва да сме единодушни - абсурд е по еднопосочните еднолентови улички ограничението да е 50 км/ч! Според мен и 30 са много, но да кажем, че е границите на разумното.

Коментар

Първоначално публикуван от contacol Преглед на мнение
                              ... Знаете ли колко време е необходимо на нормален човек от момента на забелязването на опасността до окончателното спиране при скорост със 60 км/ч? 22 СЕКУНДИ!!! Невероятно е, абсурд е, но е ИСТИНА! ...
                              Колега..... За някои неща е така както си го написал, ама за те тия 22 секунди съм склонен да не се съглася. Ама хич
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз също... 22 секунди може да е доста плавно спиране. Аварийното спиране, задено със секундите на реакция, би трябвало да е доста по-малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X