Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Решението е в подземни тунели - като в Токио. Някой друг век обаче. Сега наистина за такова нещо няма пари.
    Решението е просто - връщане на софийското жителство.
    Инвейдърите отиват по родните си места и София става това, което беше преди 20ина години.
    За целта, обаче трябва да имат адекватно препитание там.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Решението е просто - връщане на софийското жителство.
      Инвейдърите отиват по родните си места и София става това, което беше преди 20ина години.
      За целта, обаче трябва да имат адекватно препитание там.
      Интересно, все правеше впечатление на умен човек. Жителството е възникнало именно за борба с икономическата миграция. Ако хората имат препитание по родните си места, през ум няма да им мине да живеят в София. Еле па в това, което напоследък е София. Цяла отделна тема е необходимият за въдворяване на жителството административен и репресивен ресурс.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Интересно, все правеше впечатление на умен човек. Жителството е възникнало именно за борба с икономическата миграция. Ако хората имат препитание по родните си места, през ум няма да им мине да живеят в София. Еле па в това, което напоследък е София. Цяла отделна тема е необходимият за въдворяване на жителството административен и репресивен ресурс.
        И да и не - имам колеги от майната си, които работят тук за 1000 лв, а не искат да работят в Бургаския офис срещу пак толкова!

Коментар

И да и не - имам колеги от майната си, които работят тук за 1000 лв, а не искат да работят в Бургаския офис срещу пак толкова!
          Хора всякакви, но не разказвай, че основната причина за пренаселението на София е различна от икономическа.

После, има градове с население 10 пъти софийското, които са съвсем смислени в инфраструктура, организация и администрация. Значи може.

Всъщност, ако кметуването в София не беше рецепта за министър-председателстване, София отдавна да е станала райско кътче.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Хора всякакви, но не разказвай, че основната причина за пренаселението на София е различна от икономическа.

После, има градове с население 10 пъти софийското, които са съвсем смислени в инфраструктура, организация и администрация. Значи може.

Всъщност, ако кметуването в София не беше рецепта за министър-председателстване, София отдавна да е станала райско кътче.
            Ясене - никога не съм твърдял, че основната причината за пренаселване на София е неикономическа. Причината в случая е без значение, защото връщане назад няма. Пренаселването вече е факт! Само че инфраструктурата е мислена (ако изобщо е мислена) със съвсем различен капацитет. За жалост не може да се промени или поне не в нужната степен за да поеме тълпите, прииждащи отвсякъде. За себе си реших проблема (знаеш как) и след работа се изнасям на кикдаун оттук.

Коментар

Възмоно най-варварското решение даде. То и на Бойко първосигнално така му беше дошло в главата, но след седмица дебати хората около него го отказаха.

Аз лично съм роден, израстнал и живеещ в София. В момента с удоволствие бих заживял някъде в провинцията, та да освободя трафика на хора като теб.

Така, че не жителството ще реши проблема, а икономически мерки. Истината е, че е икономически неизгодно за държавата да разсейва проидводството и бизнеса (мегаполисите в цял свят го доказват). Затова и при нас всичко се фокусира в София.

В САЩ например тази тактика отдавна се задави. Преди четири години фирмата, в която работех, беше базирана в Сан Диего (Калифорния). Правителството им даде 5% данъчни облекчения ако се преместят в по-северните щати. И те веднага преместиха всичко, включително тежкото оборудване, в Канзас. Вече оригиналният офис в Сан Диего (огромна МОЛоподобна сграда) е напълно закрит.

Малко извън темата, но правителството им даде още данъчни облекчения ако "наемат само американци за работници". За има няма половин година закриха офиса в София (150 души персонал).

Така, че решенията са лесни и сравнително бързи. Въпросът е някой най-накрая да ги пожелае. Това ще стане естествено най-накрая - когато няма други възможни буфери и всъщност мегаполиса започне да пречи. А последното (и най-просташко) решение може да е въвеждането на "Софийско жителство".

Процесът на фокусиране и разфокусиране на капитала е цикличен и освен цели за изгоди на цялата държава имат и чисто криминален характер от най-високо ниво. В дългосрочен план фокусирайки бизнеса и индустрията в една точка ти обезценяваш стойността на имотите в другите (които ти естествено изкупуваш). При разфокусирането цената на тези имоти се повишава драстично - и обратно, с натрупаните пари обратно инвестираш във вече обезценените имоти в стария "фокус". Друг пример за такива схеми е периодична реституция, изкупуване и национализация.

Последното е от теория на конспирацията и показва как уж евреи, масони и разни други всевишни сили владеят света...
              Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 16-07-10, 10:08.

Коментар

... с удоволствие бих заживял някъде в провинцията, та да освободя трафика на хора като теб.
                Аз вече го направих и пътувам по 50 км до офиса, именно по тази причина

Коментар

Аз вече го направих и пътувам по 50 км до офиса, именно по тази причина
                  Завиждам ти... честно!

Коментар

Завиждам ти... честно!
                    Вярно е, че е доста по-скъпо в някои отношения, но получаваш доста повече екстрички.

Коментар

Практически спокойствието, което си осигуряваш, е инвестиция, която всъщност на стари години ти се изплаща многократно. Недоказано, но привидно вярно твърдение.

Коментар

Най-малкото имам къде да дъража сичкото джипки, лодки, мотори и т.н.

Коментар

Вярно е, че е доста по-скъпо в някои отношения, но получаваш доста повече екстрички.
                          Това едно на ръка... Преди две години не беше такъв проблем, след 2 години няма да бъде - но сега 50 км са си 400 лв/мес, което са оказва фактор... Двама работещи с две коли са 800 лв... И логистикага вече става много важен фактор ...
                          Има го и проблема с училището на децата, с взимането им от училище и осигуряването на извънкласни занимания...
                          Накрая - проблема със снегопочистването и тапите на входовете на София, особено през зимата - които правят тези 50 км всъщност около 2-3 часа...

Коментар

vlageo - всичко, което каза е вярно... но въпреки тези пречки пак е по-добре!

Коментар

Аз знам, че е по-добре, защото и аз съм в процес да се изнеса на около 60 км от София, но тези малките пречки правят процеса на изнасяне малко по-дълъг...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                                Аз знам, че е по-добре, защото и аз съм в процес да се изнеса на около 60 км от София, но тези малките пречки правят процеса на изнасяне малко по-дълъг...
                                А за мен май недостижим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X