Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Щеше да е чудесно, ако имаше поне елементарни условия за каране на велосипеди. В момента освен да си докараш някой проблем от нагълтване с прахоляк и изгорели газове, друга полза надали ще имаш. Ще дадеш спестените от гориво пари после по доктори.
    Има няколко направления и отсечки в София, където това е възможно без прахоляк и газове, но дистанциите са къси.
    Аз имам късмета пътя от вкъщи до офиса да е такъв, обаче проблем са подлезите... И друг проблем е ако ти се налагат излизания през деня...
    Но като се замисля, че ако съм с кола и изляза през деня - после като се върна по 30-40 мин търся място за паркиране - започвам да се замислям, колко точно ще ми пречи на бизнеса ако отида на среща с клиент по къси панталонки...
    Още не съм пробвал де...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      Има няколко направления и отсечки в София, където това е възможно без прахоляк и газове, но дистанциите са къси.
      Аз имам късмета пътя от вкъщи до офиса да е такъв, обаче проблем са подлезите... И друг проблем е ако ти се налагат излизания през деня...
      Но като се замисля, че ако съм с кола и изляза през деня - после като се върна по 30-40 мин търся място за паркиране - започвам да се замислям, колко точно ще ми пречи на бизнеса ако отида на среща с клиент по къси панталонки...
      Още не съм пробвал де...
      Е, при мен е точно обратното. Условия за велосипед - никакви, като изключим кратка около 100-ина метра отсечка през квартално мини паркче(Цвета Троица). За сметка на това съм си взел карта за паркинга на Billa, дето е на 20 метра от входа на сградата, в която е офиса ни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма пълно щастие...

Коментар

Да търсите под вола теле няма смисъл.Понеже някой мнооого разсъждават с колко се кара в градовете само ще напомня ,че става дума за МАКСИМАЛНА ДОПУСТИМА СКОРОСТ от 30км/ч (аз с толкова не карам), не средна скорост, не съобразена с пътната обстановка ,не с колко кара цялата колона и други врели некипели.Това означава пълен полицейски произвол в контрола на трафика.А си изпреварил и ако реши ти зима 10 лева ,защото всички знаем как се работи.Това е целият проблем.

А за колелата.... Колкото и да се иска на всички да има алей и сладки светофарчета като в Холандия ,ТОВА няма да стане защото няма кой да кара по тях. То като няма и 3% от хората колоездачи ... за кой да ги правят тея алеи. И аз карам колело и нямам проблеми и движението е супер и тротоари хубави има и подлези и т.н.Само търсите най-модерната тема за оплакване и се почва.Ами излезте и карайте не търсете извинения..Проблема не са алейте ,а неизмитите улици.По прашно е от пустинята!

Коментар

Първоначално публикуван от JoeQ Преглед на мнение
            Да търсите под вола теле няма смисъл.Понеже някой мнооого разсъждават с колко се кара в градовете само ще напомня ,че става дума за МАКСИМАЛНА ДОПУСТИМА СКОРОСТ от 30км/ч (аз с толкова не карам), не средна скорост, не съобразена с пътната обстановка ,не с колко кара цялата колона и други врели некипели.Това означава пълен полицейски произвол в контрола на трафика.А си изпреварил и ако реши ти зима 10 лева ,защото всички знаем как се работи.Това е целият проблем.

А за колелата.... Колкото и да се иска на всички да има алей и сладки светофарчета като в Холандия ,ТОВА няма да стане защото няма кой да кара по тях. То като няма и 3% от хората колоездачи ... за кой да ги правят тея алеи. И аз карам колело и нямам проблеми и движението е супер и тротоари хубави има и подлези и т.н.Само търсите най-модерната тема за оплакване и се почва.Ами излезте и карайте не търсете извинения..Проблема не са алейте ,а неизмитите улици.По прашно е от пустинята!
            Ми карал съм. С колело стигам до работата за 15 минути, с кола - за 10. Обаче лято+жега+прах+газове... в един момент разбираш че се тровиш. А иначе бих карал, още от утре, но не и в тая гмеч.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
              Чедесно - 30 км/h! Скутери и велосипеди - това му е майката в градовете.
              Искам да те видя с костюм, в дъжда, на колелото... Имаш зимни гуми, нали?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Искам да те видя с костюм, в дъжда, на колелото... Имаш зимни гуми, нали?
                Официално се отказвам от идеята!
                Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Ами погледнато от страна на бюджета ограничение от 30 км/ч е напълно оправдано. Едно на ръка глобите, които ще се събират и друго - като се кара бавно и на ниска предавка се харчи повече гориво - съответно повече ДДС, акциз и корпоративен данък. Държавното ООД се мъчи да печели пари и като няма достатъчно са готови да измислят всякакви алогични закони. Защо не вземат да приемат един закон, като ни спре полицай и да има право без да ни проверява директно да ни пише един фиш за това, че изобщо управляваме автомобил? А как не са се усетили да направят и една такса дишане? Може и да намалим храната, пиенето и цигарите, ама въздуха няма как да го намалим.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Велоалеи няма и да има. Подпомагат престъпността!
                    http://www.segabg.com/online/new/art...ews&id=0000128

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Велоалеи няма и да има. Подпомагат престъпността!
                      http://www.segabg.com/online/new/art...ews&id=0000128
                      Има надежда
                      Току-що по бтв - обирът неуспешен, колелото задържано.

Като един отявлен летен колездач, нямам нищо против ограничението. Само за летния сезон Но не скоростта е проблем. Никакъв регистър на знаците, никаква възможност за комуникация между поставящите ги и потърпевшите. Търпимоста между участниците не коментирам въобще. Та повсеместното градско ограничение няма да реши никакви проблеми. Евентуално ще ги задълбочи. Преди да се кача на велосипеда това лято, не предполагах, че дупките са с такива размери. Може и да са болезнени за автомобилите ни, но за велосипедисти и мотоциклетисти са животозастрашаващи.

Коментар

Още една идиотия. Новобранците в шофьорлъка щели да карат с 30 в града. Красота? Още една причина за разправии и катастрофи.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А велоалеите по Евлоги Георгиев са направени по един безумен начин! За да пресечеш се налага да изчакаш на 3 светофара!!! Иначе пресичането си е на собствен риск. Адски тъпо!
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

В центъра няма място за по-широки булеварди, а вие за велоалеи говорите.

Коментар

На центъра не му трябват по широки булеварди, а естакади и тунели - и за тях има място, но няма пари...

Коментар

Решението е в подземни тунели - като в Токио. Някой друг век обаче. Сега наистина за такова нещо няма пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X