Обява

Свий
Няма добавени обяви.

30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

http://dnes.dir.bg/news/skorost-ogra...e-6709624?nt=4

Според мен - пълна глупост, още повече че нищо не пречи на градските кметове и сега да ограничават до колкото си искат. Пък и няма да се спазва - просто още един удобен повод да събират глоби.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: 30km/h ограничение в градовете. Тия съвсем изтрещяха!!!

За мен също е странно че се коментира -не мисля че може да стане .Не ми е известно да има подобни ограничения в други страни .
    Ако е необходимо може да се въведат подобни ограничения за конкретни места но не и за цяло населено място!

Да напомня че и в момента има твърде рестриктивни ограничения и правила които не се спазват!
    0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Найденов Преглед на мнение
      Ако е необходимо може да се въведат подобни ограничения за конкретни места но не и за цяло населено място!
      Дори и сега при нужда могат да се въведат ограничения и за цялото населено място. Става с допълнителна табела под знака. В много населени места съм виждал въведено ограничение от 40км/ч, с табела отдолу "важи за цялото населено място", или нещо от сорта.

Представи си да въведат такова в София. Практически 99.9% от шофьорите автоматично ще се превърнат в нарушители. То не че и сега е по-различно де...
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малоумна история, самите държавни служители и компетентни органи когато не са в специален режим на движение не ги спазват очевадно.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Малоумна не, ами малоумна.
          Румънците доколкото знам, имат ограничение за млади водачи със стаж по-малко от година, да карат с 20км. по-ниска скорост от разрешената.
          В градски условия там пак е 50км/ч.
          Не знам спазват ли, не спазват ли новобранките, но ако някой тръгне да се тътри с 30км/ч в Букурещ, първо ще го линчуват катаджиите им, после всички останали.
          Ако тук стане всеобщо ограничение, освен хранилка, друго не виждам какво ще произлезе от това, хеле пък полезно.

Коментар

Еми аз с колелото докарвам до към 42 км/ч. Значи ще ме глобяват и с колелото, освен с колата.
            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Откакто кметовете имат правомощия да определят скоростта ми е правило впечатление че в доста села по Подбалканския път има ограничение 30км/ч и че малко след знака, в храстите се крият едни зелени човечета с бели летящи чинии.
              За ефективно наказание мисля, че е достатъно нарушителят да слуша химна на МВР по веднъж за всеки 5км/ч превишение на скоростта.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                ... но ако някой тръгне да се тътри с 30км/ч в Букурещ, първо ще го линчуват катаджиите им, после всички останали....
                Ако доживее изобщо. Един-единствен път се случи да минавам Букурещ по залез, когато слънцето свети практически на нивото на колата. Движех се в западна посока. Хич и не искам да си представям какво щеше да стане, ако някой излезе от темпото на останалите... А тия хора си карат така всеки ден все пак.

Както и да е, дали не е поредното разлайване на кучетата? Също като оная дивотия с таксите за БНТ и БНР. По ми е любопитно от къде ни го начукват, докато псуваме въпросните 30км/ч?
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                  Еми аз с колелото докарвам до към 42 км/ч. Значи ще ме глобяват и с колелото, освен с колата.
                  Ще глобяват и с колелото, това е със сигурност. Вече има държави, в които са въведени ограничения на скоростта за движение по велосипедна пътека. Има и колометражи, които да се монтират допълнително на велосипеда.
                  Обаче, с такива ограничения, освен да събират глоби, друго едва ли ще постигнат. И не е много хевропейско... Ама то какво ли ни е, че и това. Аз имам по-добро предложение - да се изградят подлези и надлези за пешеходците и да се поставят пешеходни пътеки със светофари, включвани от бутон. Да се постаявт предпазни огради между пътя и тротоара. И да се означат алеите подобаващо. Скоро ходих в София и бях в недоумение къде да вървя, защото велосипедната и пешеходната алея бяха разделени само с жълта линия, а там откъдето излязох между сградите, не се виждаше знак. Ама на държавата й е по-лесно да въведе наказания, отколкото да вложи в инфраструктурата. И пак ще скачаме из дупките, но ще е с 30 км/ч.

Коментар

От 20 год не съм видял някой да го е грижа за трафика, безопастността или скоростта.
                    Задачата е измиване на ръцете и пълнене на джобовете...ако остане и на хазната.
                    Няма да давам примери,....
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Тия малоумници що не се разходят до един Истамбул и да видят как хората строят яко инфраструктура с единствената цел да няма конфликтни точки, остави Европата, то това е в Азия, че е и наблизо.

Много ниската скорост е предпоставка за ПТП! Факт!
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Aз съм ЗА , но за да е справедливо, трябва да се ноложи и ограничение от 1,5 км/ч за пешеходците. Няма да е лошо и сФетЛофари да сложат по тОтрУаритИ

П.П. Момчетъ, нъл' знаЙти, чи туй ни щье дъ гу бъди, колкут' и дъ гу уПсъждът наЩи дИпутати
                        П.П.П. Това по-горе е със съответния правопис, заради интервюто, което слушах с една "девойка", която защитаваше проекта.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Тия малоумници що не се разходят до един Истамбул и да видят как хората строят яко инфраструктура с единствената цел да няма конфликтни точки, остави Европата, то това е в Азия, че е и наблизо.
                          Няма защо да се разхождат. Много добре си го знаят. А на фона на други градове, София например е една плюнка. Трябват и по 2 артерии Изток-Запад и Север-Юг, по които да няма светофари, а само детелини, и 2/3 от транспортните проблеми на София са решени. На мен ми е писнало от пътища с по 3 ленти в посока, на които има светофари през 100-200 метра, буквално. Еми и по 10 ленти да ги направят - все тая. Факт е че напоследък се опитват да строят така. Ама, какво направиха за 20 години?

...какво ли се пъна да разсъждавам - те едно околовръстно сума време не могат да направят, а какво остава за другото... А там, дето е направено, няма пари за ремонт, и е станало на дупки...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            от къде ни го начукват, докато псуваме въпросните 30км/ч?
                            Ето, стигнахме и до правилния въпрос. Подозрително съвпадение - инцидент с цигани в квартал Захарна Фабрика, пак днес. Кроят нещо, да видим какво.

Коментар

Ми то и сега повечето се влачат с 30. Това забелязвам последните 1-2 години. Изпреварвам колоната движейки се с 45км/ч

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X