Споко. И руските, и щатските, и британските, и европейските елити печелят от войната и не са навити да я приключват в близко бъдеще. Напротив, иска им се да поразширят конфликта.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим
Свий
X
-
Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнениеХората, тия си искат рублитееее ...
Но на въпросите не отговаряте:
- Швеция, Дания, Норвегия, Полша тъпи и 'русороби' ли са?
- ОЛП в България се смята по формула отразяваща сделки в България , т.е. как е ИКОНОМИКАТА на България
ако влезе евро-то влиза ОЛП на ЕЦБ и губим ли суверенитет ?
(От 11.06.2013 до Юли.2022 - ЕЦП определя отрицателен ОЛП В България НИКОГА не е бил отрицателен.)
- Ако след месец продадем еврата и купим долари или CHF и продължим с борд ама вързани с USD .... пак ли няма разлика дали ще влезе евро-то ?
щото 'нямаме суверенитет сега' ?
Можем да сменим еврата във CHF и дали ще имаме повече стабилност?
Можем да ги сменим , но можем и да не ги сменяме - това е СУВЕРЕНИТЕТ .
и да - НЯМАМ илюзии, че това ще стане - нашите корумпирани политици са зависими от западните служби, които могат да им конфискуват откраднатите милиарди. Прочетете секретните телеграми на Байърли
Няма да им позволят .... засега.Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 23-02-25, 21:29.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
Това са ви аргументите на дружинниците
Но на въпросите не отговаряте:
- Швеция, Дания, Норвегия, Полша тъпи и 'русороби' ли са?
- ОЛП в България се смята по формула отразяваща сделки в България , т.е. как е ИКОНОМИКАТА на България
ако влезе евро-то влиза ОЛП на ЕЦБ и губим ли суверенитет ?
(От 11.06.2013 до Юли.2022 - ЕЦП определя отрицателен ОЛП В България НИКОГА не е бил отрицателен.)
- Ако след месец продадем еврата и купим долари или CHF и продължим с борд ама вързани с USD .... пак ли няма разлика дали ще влезе евро-то ?
щото 'нямаме суверенитет сега' ?
Можем да сменим еврата във CHF и дали ще имаме повече стабилност?
Можем да ги сменим , но можем и да не ги сменяме - това е СУВЕРЕНИТЕТ .
и да - НЯМАМ илюзии, че това ще стане - нашите корумпирани политици са зависими от западните служби, които могат да им конфискуват откраднатите милиарди. Прочетете секретните телеграми на Байърли
Няма да им позволят .... засега.Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Кой те излъга, че обидите са аргументи? чавката ли?
-
Колега, съвсем сериозно и добронамерено. Тия от гласове са ти изпържили мозъка.
Виждал съм го на живо при нашите пазачите, все бивши военни (като баба с турски сериали са)
Цял ден на мониторите им върви руска телевизия и новини за войната. Като зомбита са
Приятелски, опитай се да изкараш поне 10 дни без тв, гласове. Замести политиката с нещо неутрално приятно . Изчисти историята в Тубата, и браусера
-
Това не знам към кой е - ама аз дори не знам какво е това гласове...
Иначе част от нещата , за които пиша съм ги работил години... преди да се отвратя от корупция-гроб.
-
-
Много, много по-важно, от това дали ще спечелим, или ще загубим, е факта, че за пореден път лъсна липсата да демокрация.Спуска се едно решение на плебса, а той какво мнение има по-въпроса, няма никакво значение.Трябва само да козирува, и да каже: -Слушам и изпълнявам.Наистина демократичните общества като Швейцария и Великобритания са глупави - правят референдуми.Дори и в последствие да се окаже решението грешка, това е ТЕХНИЯ изборТук политиците въобще и не искат да отворят дума за това.Тук имаш право само да го избереш, а той ще си решава после каквото си иска.Суверенът има почетна задача да стои отстрани, и да ръкопляска.Както беше и преди 1989- та година...Единствената разлика, сега може да си дращем тук без последствия.Кучетата си лаят, керванът си върви
- 6 likes
Коментар
-
krassitch коментара ти показва че си един от 70% . Средно статистически демек: 70% склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна.."
-
Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеМного, много по-важно, от това дали ще спечелим, или ще загубим, е факта, че за пореден път лъсна липсата да демокрация.Спуска се едно решение на плебса, а той какво мнение има по-въпроса, няма никакво значение.Трябва само да козирува, и да каже: -Слушам и изпълнявам.Наистина демократичните общества като Швейцария и Великобритания са глупави - правят референдуми.Дори и в последствие да се окаже решението грешка, това е ТЕХНИЯ изборТук политиците въобще и не искат да отворят дума за това.Тук имаш право само да го избереш, а той ще си решава после каквото си иска.Суверенът има почетна задача да стои отстрани, и да ръкопляска.Както беше и преди 1989- та година...Единствената разлика, сега може да си дращем тук без последствия.Кучетата си лаят, керванът си върви
Защото силата е в съгласието, съобразяването с желанието и интереса на мнозинството.
Затова Русия е толкова провалена - масата не иска да умират хиляди всяка седмица ,а кво от това.
ЕС започна да прилага такива ограничения - повече власт на центъра и населението да слуша и да пасе.
- 1 like
Коментар
-
Колеги,
Не мисля, че сред активните пишещи тук има и един бивш или настоящ политик, тоест всички сме равни = лаици.
Аз като лаик, но с мъничко житейски опит започвам да се притеснявам, че това, което виждам изглежда прекалено хубаво за да е истинско - ДжейДи Ванс, Джефри Сакс, Тръмп, професионални политици изведнъж ползват риторика, която пасва идеално на мен и на милиони други по света.
Малко ако върна назад лентата (разбирай ютюб) излиза, че по същия начин със същите обещания ни адресираха и Клинтън и Бонго Бонго и множество други политици, поне така беше в медения месец, после знаем, колко войни, колко разруха, колко депресии и икономически и социални последваха.
Почнах да се щипя по бузите вече като гледам политически исказвания, защото всичко звучи толкова разумно, толкова логично, толкова на място, толкова навременно и адекватно на ситуацията, щипя се и ме боли, значи не сънувам, обаче ако не сънувам има ли опасност да ме приспиват, времето ще покаже, но до тогава всичко звучи много хубаво.
След медения месец аз очаквам да ни се връчи сметката, и заедно със сметката да видя зад ъгъла и принудителните събирачи на кредити...тях ги боли дедовия дали ще събират в евро, в левове или в телевизори, имоти, коли и подписи върху записни заповеди.Бъдете живи и здрави!
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пламен АтанасовКойто и да е на власт , въобще няма да му е лесно дори и да има най добри помисли и пожелания . Да видим каква коалиция ще направят , и дали ще може да изкарат мандата.
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Кой ще ги чака още 4 години до следващите избори? Светът се променя с дни/седмици/месеци. Докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват. В Германия / Европа нещата трябва да се променят кардинално тук и сега. Иначе са в трета глуха. При сегашното положение не виждам това как ще стане.
-
Чака или не това ще стане ако я подкарат по старо му победителите на тия избори - не случайно третите са там където са и от първите не се очакват тъпотиите на досегашното правителство.
Какво трябва е ясно,е хората са гласували,какво ще надробят предстои да видим
-
Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеКаква коалиция ли ? - ще се коалира със СПД, т.е. с губещия и ще получат още от същото. Тоя филм съм го гледал вече.
За справка 1918 и 1945 години.
Тия мушмороци един успешен преврат или революция нямат.
РЕАЛНО надеждата е Франция - Макрон доста ги срина и може да се събудят. Но вече не ползват изобретението на Жозеф Гилотен - няма да е чак толкова забавно за тълпата.
Коментар
-
Такава е ситуацията като поставяш чуждите интереси над своите . Въобще не ги бъркаше германците както направих Унгария и Словакия . Фицо и Орбан имат топки да си гледат първо своите интереси после тези на Украйна . В подобна ситуация навремето в Германия е дошъл на власт Адолф Шикългрубер . Сега неговите последователи от крайната десница са точно по неговия път . На зелените рано или късно ще се наложи да им бият шута . Не само в Германия в цяла Европа . Това ако все пак искаме да сме някаква конкуренция на щатите и Китай . За това на Тръмп един от първите му укази беше точно да откачи щатите от тия простотии . Германия вече са отишли в някои крайности като това че нямаш право сутрин да подгряваш на място автомобила си повече от 1.5 минути и други такива простотии . За силните икономики излизането от ЕС както се видя в Англия е само за добро .Последно редактирано от sek.1; 26-02-25, 08:43.
-
Унгария е най-бедната държава в ЕС. Ти не знаеш къде се намираш.
-
Много добре знам къде се намирам. Унгария има точно два пъти по голям БВП от нашия в ЕС . Нашия е 0.6 срещу 1.2 за техния . МРЗ е около 800 Евро . Колкото и да се напъваме да сме праведни евроатлантици ние си оставаме най бедните в ЕС .Последно редактирано от sek.1; 26-02-25, 09:21.
-
-
Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
Германците докато не започнат да им умират децата от глад или бомби - не си променят посоката на движение.
За справка 1918 и 1945 години.
Тия мушмороци един успешен преврат или революция нямат.
РЕАЛНО надеждата е Франция - Макрон доста ги срина и може да се събудят. Но вече не ползват изобретението на Жозеф Гилотен - няма да е чак толкова забавно за тълпата.
Това се отнася и за франсетата- асматични напъни. Ама кой квото сам си направи, друг не може да му го направи. За сега будна кома. Реанимацията - невъзмона мисия (без Том Круз). Ще се очудя,ако успеят да ме изненадат, все пак и аз и ние сме в същия кереч.Последно редактирано от Urko; 24-02-25, 21:23.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Не искам да ви влизам в полемиката. Имам си страна,ама не мога да споря с толкова аргументи като вас,защото политиката не я следя изкъсо.
Виждам обаче че ни бутат към еврото със всички сили.Усещам че онея пък май не се дърпат прекалено много да ни вкарат.
Въпреки че мярнах нещо наречено закон за еврото с фиксиран едва ли не курс,може ли да се очаква на прага няква изненада и да ни го нахлузят с по-нисък от фиксирания?Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
дали да се запази сегашният курс лев/евро ще е ПОЛИТИЧЕСКО решение
-
то какво по евро-то не е политичеко решение? Дания, Швеция, Норвегия , Полша си взеха политическо решение - народа първо, после ЕС.
Курса ще е 1.95583.
Нахлузването не е тъпанарско като при руско освобоцдение - тук се нахлузва много по-неусетно, много по-дълбоко и необратимо.
-
дали да се запази сегашният курс лев/евро ще е ПОЛИТИЧЕСКО решение
На Боко и Шиши или на еврогейовете?"Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️
Коментар
-
@sonda: До колко реалната инфлация давана от официалната статистика е вярна, всеки може сам да прецени отивайки в магазина. Или казано просто говорим за стъкмистика. А и любезно пропускат да ни кажат факта, че се взима под внимание моментното покриване на стойностите. Ден след като се получи официална зелена светлина и процедурата се задейства, стойностите на изускуемата инфлация могат да се изменят и да си танцуват на където си искат- реално може да пишат инфлация и 100%, ама мача вече е свирен.
-
Ти пък ? По тези въпроси единия е намагнитен, другия има снимки и делца в Барса.Никой не забеляза как в 'оправдателната' експертиза проблеми има само в 'серийни номера и холограми'
"има обстоятелства, които поставят ПОД ВЪПРОС автентичността на снимките и видеата”
И Шиши и Баце може в България да правят квот решат.
За другото - слушкат и папкатособено за евро-то
-
Зависи чие посолство ще командва към датата на промяна на закона, определящ курса
-
-
Urko: Оо.., Естествено, че статистиката у нас е "стъкмистика" и тенденциозно-обслужваща, както и всичкия информационен поток, далеч съм от твърдение на обратното...Просто мернах статията...Иначе вече имам чувството, че нищо нормално не може да се случи у нас, колкото и нормално и хубаво да изглежда "отвън". В това отношение, обаче, Венци е прав- безсмислено е да се пише и да се карат хората за неща, които "пряко" не зависят от тях, щото освен нерви и дразги- смисъл никакъв...Ония си въртят синджира, ние се псуваме помежду си, а защо...Е сега излезе, че доклада щял да дойде Юни месец, а събитията нещо взеха с дни да се променят, та знаеш ли какво има да случва до тогава...Радвай се на разходки с хубавата количка и здраве, квото има да става, да става..0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 3 likes
Коментар
-
Ежко, безсмислено е...Виж нагоре ти говорят, как просперира държавата и е в ПРОГРЕС ! Какъв е смисъла да се ядосваш..Това да не виждаш ПОГРОМА в държавата и геноцида над народа от държавниците-престъпници, и с типичен манталитет да заявяваш- аз съм си добре, друго не ме брига, не говори ама хич добре за един индивид.
-
Айде всеки да си гледа работата: адвоката - адвокат, монтьора - монтьор т.н. Политик и министър - тяхната.
Да си плащаме данъците и да гласуваме на избори по съвест.
Няма да е редно баба ти Радка от Колипетльово, детето й пращат унуците евро от Германия да ги хвърля на измамници през прозореца и да дава мнение на измислен референдум на Възражадане за суверинитет на лева.
Същите, които са ваксинирани но са против ваксините,и против еврото ама спестяванията им са в евро.
Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
LZ2РSD
- 7 likes
Коментар
-
Аха стадото няма право на глас , да си плащаме данъците и това е достатъчно . Браво .
https://www.youtube.com/shorts/EKDMQXq_dMM
-
Доносника Алгафари, дето сам си редактира страницата в Уикито.... Да слушаш как доносник размишлява за демокрация.... В телевизия управлявана от друг доносник - Кошлука... Вий сте мазохисти.
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 0 потребители и 8 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар