Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

И колко плащаш чисто месечно на склададжията, Спарки? И колко даде за вътрешнофирменото му обучение?
    И колко преди пенсионирането му ще го уволниш/няма да го наемем, за да не му плащаш Х заплати компенсация? И под названието склададжия включваш ли и снабдител, шофьор, охрана и общ работник?
    "Сит на гладен не вярва".
    „Обичай ближния си както себе си“

Коментар

Някой помни ли, някога да му е ставало добре от Българския лев? Особено пък зад граница, да се е почуствал "горд собственик" на левчета?
      Аз, откакто го познавам все се обезценява - кога плавно, кога драстично, но все надолу. По тошово време официалния курс беше 1 към 1 за американските пари, но имаше "премия", та ставаше 3 към едно.
      Мирясахме чак, когато се вързахме към чужда валута. Затова изпитвам тих ужас от връщането на "оня" лев в цялата му убавиня.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Мхм, петорното БВП и индустриалните паркове са се случили някак без индустрия. И стокообмема ни с ЕС и не само някой си го е измислил. И производството на мед и разни подобни не е индустрия. И т.н.
        Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 20:17.

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        БВП е голям,но колко български фирми участват във формирането му? И колко от него остава в държавата?

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Не знам колко БВП е родно производство. Важното е, че се живее по-добре.
        Но винаги можем да им ги национализираме на гадните капиталисти! Има добър опит в тази посока

sparkybg коментира
      Днес, 10:15
      Напротив. Нито ще се изсипят, мито зад тях липсва произведено. За да ги има, зад тях вече има произведено нещо. Те не са се пръкнали от нищото, просто защото ни е забранено да пускаме печатницата като ни потрябват кинти.
      И печатница пускаме (виж Иван Иванов/и след долното ми мнение) и най-вече безналични левчета без покритие генерираме, та пушек се вдига:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Тъй като съм набеден за виден макроикономиС, да споделя едни вълнуващи ме навъпроси, които зададох преди време на един виден БГ-икономисТ (истински и доста популярен), а той ми отговори с "По-добре не питай!" :

....
      4. ВНИМАНИЕ ОБАЧЕ! По-голямата част от парите в икономиката се създават не от печатните преси в централната банка, а се генерират от ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ, когато предоставят заеми и начисляват лихви. Те правят това "виртуално" - превеждат ти някакви парични единици по сметка, после ти им връщаш от същите + исканата от тях лихва и далеч не е задължително това да става "Когато Господ на мене с колата - и аз на тебе с торбата", физически купюри не се влачат в сакове и не се въртят на банкнотоброячни машини. Става безкасово, с преводи, с картови плащания и т.н.

И какво излиза? Имаме измамната сигурност на "Борда", че левът бил покрит с резервна валута. "Да, ама Петко Бочаров" © Покрива ПАРИТЕ В БРОЙ, наличните, издавани от БНБ такива. А КОЕ ПОКРИВА тия "парѝ", които се генерират ежесекундно на компютрите на банките, смятащи лихвите по кредитите на ПРиродонаселението? Ъм?
      "Искате да сте руснаци и да тропате турска чалга - ще ви се получи" ©️

Коментар

И колко плащаш чисто месечно на склададжията, Спарки? И колко даде за вътрешнофирменото му обучение?
        И колко преди пенсионирането му ще го уволниш/няма да го наемеш, за да не му плащаш Х заплати компенсация? И под названието склададжия включваш ли и снабдител, шофьор, охрана и общ работник?
        Ще питам сестра ми. При нас склададжии няма, но за сметка на това абсолютно всички (моя милост вклюително) са тръгнали от кота нула и каквото могат в момента е изцяло заради вътрешно (и външно - ходи се на курсове постоянно, ние също организираме) фирмено обучение. И мен лично никой не ме е чакал - на третия ден обикалях клиенти.

Статистическите данни за длъжността са публични - намерете си ги.

Народа масово не иска да носи отговорност и не иска да се усъвършенства. И получава съответните заплати за това. Можещите никой не ги уволнява, щото няма кой да сложи на тяхно място. На моменти викаме бивш служител да помага като работата е много. Преди 2 години се пенсионира при нас след повече от 10 години работа, с всички произтичащи "обезщетения" (с какво сме го ощетили за да го обезщетяваме, ей-на, не ми е ясно ама...) за това.

Служител остава дългосрочно при нас след 3-5 опита. И не заради заплатата - не показват възможности и желание да придобият такива. Не показват и желание за работа. В моя отдел се разпределят задачи и всеки си ги гони, без да се налага да им вися на главите и да ги подканям. В противен случай няма да мога да върша моята работа. Такъв екип се гради много години и парите са най-малкия проблем.

А сега ти ми кажи как някой с диплома на учител по физическо от продавач на авточасти става магистър икономист и финансов директор за 7-8 години? (не, не съм аз) С чакане да го обучават вътрешнофирмено или с яко бачкане и самоусъвършенстване, често по 20 часа в денонощието. На такъв кой ще му сврърши работата като го уволнят? Някой зеленчук от икономическия, взел шарената хартийка и нямащ никакво понятие на кой свят е? Дали като му платиш 10 или 20 бона заплата ще свърши работата или май пак не?

Тия опорки как вечно чорбаджията ви е виновен ги пробутвайте на друг. Да има 20-30% безработица - разбирам, ама при див дефицит на всякакви кадри, не на мен.

И не на последно място, всичкото това какво общо има с еврозоната, че нещо не се сетИх?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Напротив. Нито ще се изсипят, нито зад тях липсва произведено. За да ги има, зад тях вече има произведено нещо. Те не са се пръкнали от нищото, просто защото ни е забранено да пускаме печатницата като ни потрябват кинти.

А дори да се изсипят, чакам да обясниш как точно ще навредят на обикновеноя човек пари, които вместо да мухлясват и се топят от инфлацията (сам сметни за 27 години колко са се обезценили) влязат в илономиката.

Спящите пари са най-тъпото нещо във вселената! По-зле са и от кредит дори. Кредитът те стимулира да бачкаш, за да го върнеш, а спящите пари ти дават измамното спокойствие че имаш нещо, докато накрая установиш че за такива периоди ако си имал късмет си загубил само половината им стойност.
          По-тежко неразбиране на механизмите на 'генериране на пари' и на механизма на инфлацията не съм виждал.
          Язък за когнитивните ти способности щом съзнателно игнорираш факти и закономерности
          само и само за да 'е правилно' това, което са те излъгали че е правилно.

Този ти пост показва, защо най-вероятно ще се приеме евро-то --> заради Добре работеща пропаганда и промиване на мозъци.

Като резултат - масата население приветства решения и действия , заради които живее по-зле и ще живее по-зле.
          само погледни РФ - огромни маси са убедени, че войната се води за да им е по-добре
          и ти така с евро-то

Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 19-02-25, 18:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            И печатница пускаме (виж Иван Иванов/и след долното ми мнение) и най-вече безналични левчета без покритие генерираме, та пушек се вдига:
            Вагони с физически пари никому не са нужни. много отдавна. И да, и услугите са продукт - здрасти! Аз произвеждам услуга, ти също (доколкото ми е известно), точно като банките. Има си правила за това колко и как да нарастват парите. Като не се спазват => 1997ма.
            Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 11:38.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вагони с физически пари нукому не са нужни. ного отдавна. И да, и услугите са продукт - здрасти! Аз произвеждам услуга, ти също (доколкото ми е известно), точно като банките. Има си правила за това колко и как да нарастват парите. Като не се спазват => 1997ма.
              Верно ли има правила? И гърците що не го знаеха? Или французите? Айде за цените при германците да не коментираме, с най-скъпата ел-енергия за гражданите в Света

ЗАЕБИ МИНАЛОТО - фор дем Лайнян току-що обяви, че разходите за отбрана НЯМА да се броят при смятане на дефицита в бюджета!
              Ти на кой точно Свят живееш??? "Аз съм си добре и имам доходи - значи всички са добре" ? Или нещо бъркам?
              Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 19-02-25, 18:57.

Коментар

• sonda
                sonda коментира
                Редактиране на коментар
                Не е от днес изявлението , бях писал тук. ,Още оня ден, веднага след откровението на вицето на тръмп, беше се раззевала истерично, че това с 3-те % дефицит е стара работа и не е актуално, а требва веднага кой колко може да прави пушки...Така е изчислила...специалист един вид...

То бива-бива да си щраус и гъза ти да се върти като ветропоказател, ама такова жалко безумие, по не един пункт, е рядко срещано...
                А ние традиционно си се бутаме като шопа у празния рейс, важното е да се бутаме, та да накривиме шапката некому...
                Последно редактирано от sonda; 17-02-25, 12:22.

Аз в тази чисто финансова тема - "Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим" установих две неща. Първо, че масата от народа е тотално(не чак ужасно, защото все пак това не е нещо чак толкова тривиално) финансово неграмотна, но за сметка на това ужасно тенденциозна и сколнна да гласува за ощетяването на целият народ в името на това само и само на някакви си копейки и рубладжии да им станело "вътрешно". И второ, че точно тази маса прикрива и избягва да коментира именно финансовият аспект на въпрса, като го замазва чрез демагогия, политиканстване, лаладжийстване и най-вече "кълване" и раздробяването едно по едно на едноредов контекст от неприятно изложени истини.
              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                Аз в тази чисто финансова тема - "Ще спечелим ли ако приемем ЕВРОто или ще загубим" установих две неща. Първо, че масата от народа е тотално(не чак ужасно, защото все пак това не е нещо чак толкова тривиално) финансово неграмотна, но за сметка на това ужасно тенденциозна и сколнна да гласува за ощетяването на целият народ в името на това само и само на някакви си копейки и рубладжии да им станело "вътрешно". И второ, че точно тази маса прикрива и избягва да коментира именно финансовият аспект на въпрса, като го замазва чрез демагогия, политиканстване, лаладжийстване и най-вече "кълване" и раздробяването едно по едно на едноредов контекст от неприятно изложени истини.
                Това с неграмотноста си е по целия Свят, но 'сега ще им направим да им е гадно' си е Български патент.

Вуте си запалил къщата за да изгори плевника на Нане. Неграмотност + злоба е по-зле от само неграмотност!
                Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 19-02-25, 18:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

По-тежко неразбиране на механизмите на 'генериране на пари' и на механизма на инфлацията не съм виждал.
                  Язък за когнитивните ти способности щом съзнателно игнорираш факти и закономерности
                  само и само за да 'е правилно' това, което са те излъгали че е правилно.

Този ти пост показва, защо най-вероятно ще се приеме евро-то. Добр работеща пропаганда и промиване на мозъци.

Като резултат - масата население приветства решения и действия , заради които живее по-зле и ще живее по-зле.
                  само погледни РФ - огромни маси са убедени, че войната се води за да им е по-добре
                  и ти така с евро-то

Тези пари или са взети от икономиката, или за тях е взиман кредит, тоест пак са взети от икономиката, ама на порции. Сега ше се върнат. Ако ги изплзваме гламаво, в най-лошия случай ще приключат като 20% ДДС, ако ги използваме умно ще генерират повече, ако не ги използваме (като до сега) се топят.

За нещастие на некадърниците, парите в крайна сметка отива там, където им е мястото - при такива дето знаят какво да ги правят.

Факта е че никъде, където е прието еврото, не са се случили никакви катаклизми, за каквито бабувате. Закономерността е точно устойчиво намаляване на инфлацията след приемането. Литва, Латвия, Естония, и най-подир Хърватия.

Като искате да видя нещо, дайте данни, а не голи твърдения. Аз ви отговарям само с данни. За Хърватия вече пусхах, ето ви например Естония (еврото е прието 2011-та).:
                  Натиснете снимката за да я уголемите  Име:estoniainflation.png Прегледи:0 Размер:20.9 КБ ID:6989117

Чакам вашите данни, които до тук не виждам.

Естония е била и във валутен борд като нас, Литва също - там въвеждат еврото по средата на дефлационен педиод (иначе казано, икономическа криза, в Естония се случва същото по съшото време), от което се случва едно голямо нищо - дефлацията си продължава още една година.

Къде бре, къде се е случил апокалипсисът? Къде са изляли едни пари и от това са станали по зле? Прост въпрос е.
                  Последно редактирано от sparkybg; 17-02-25, 12:11.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Яко JUMP на инфлацията баш при приемане на еврото покажваш ?! От 2010 започва "подгряването" (точно като у нас сега), скокът настъпва при приемане на € и спихва след три години.
                    Не трябваше да я показваш тази графика, щото тук ще ти обЕснят как естонците може да са оцелели при инфлационния шок, но-о-о-о ние в КМБ ще Омрем всички!

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Мда, стига да го нямаше това оранжевкото между 2009-та и 2010-та. Само дето.... графиката за Литва е каци речи същата, ама те приемат еврото през 2015-та.

Верно ли има правила? И гърците що не го знаеха? Или французите? Айде за цените при германците да не коментираме, с най-скъпата еленргия за гражданите в Света
                  Да, и тия правила някои ги спазват, други си живеят с въздишките по миналаото и "мощния български лъв", междувременно организирайки си хиперинфлация.

Гърция, бидейки в ерозоната, е момента е само едно ниво под нас като кредитен рейтинг. След фалит, за 10-ина години. Нашия фалит беше преди 27. Много зле в тая еврозона, ще знаеш.

Пък еврото да вземе да вдугне цените на тока в Германия. Ц-Ц-Ц! Влязло и им затворило въглишните и атомните централи.

Ти на кой точно Свят живееш??? "Аз съм си добре и имам доходи - значи всички са добре" ? Или нещо бъркам?
                  На тоя, в който не се правя на сляп за 10-рни заплати и 5-орен БВП. Ти на кой свят живееш?

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                    Гаврил Груев Хлътев коментира
                    Редактиране на коментар
                    ИМЕННО - 10-торни заплати и 5-орен БВП БЕЗ ЕВРО-то ДА НИ Е ВАЛУТА !!!

Ехоо- има ли някой ???
                    ЕС и НАТО са супер за нас, но НЕСЛУЧАЙНО има страни в ЕС и НАТО които няма да приемат ЕВРО-то.
                    Защото искат да просперират , а не да са 'циганската махала на Франкфурт".

Ще питам сестра ми. При нас склададжии няма
                  А тя наясно ли е с темата или като тебе черпи информация от трета ръка?

Статистическите данни за длъжността са публични - намерете си ги.
                  Твърде обобщени и крайно непълни за да стават за анализ по въпроса защо няма кадри (в частност склададжии). Затова и попитах за уточнения.

Народа масово не иска да носи отговорност и не иска да се усъвършенства. И получава съответните заплати за това. Можещите никой не ги уволнява, щото няма кой да сложи на тяхно място.
                  И що така не ще? Може би мотивацията е недостатъчна? Не му излиза ROI-то?
                  PS Уморените коне не ги уволняват. Мрат на работните си места.

Тия опорки как вечно чорбаджията ви е виновен ги пробутвайте на друг. Да има 20-30% безработица - разбирам, ама при див дефицит на всякакви кадри, не на мен.
                  Чорбаджията да не прехвърля на работника отговорността за селекцията, мотивацията и обучението на кадрите. Безработицата е скрита при гурбетчиите и е много над 30%. А това, че кадрите предпочитат да берат ягоди или да бършат сенилни задници, вместо да работят по специалността в България, е резултат от евроинтеграцията и пазарната икономика

И не на последно място, всичкото това какво общо има с еврозоната, че нещо не се сетИх?
                  Липсата на кадри, както писах по-горе, е един от резултатите на евроинтеграцията. До какво ще доведе влизането в еврозоната, предстои да усетиш. Във вид на икономическа криза, дефлация и видима безработица. Понеже и малкото ни останали капитали са изтеглени да финансират чужди икономики.

На тоя, в който не се правя на сляп за 10-рни заплати и 5-орен БВП. Ти на кой свят живееш?
                  По паритет на покупателна способност, с потребителска кошница включваща отопление, ток, равноценни образование, здравеопазване и отбрана? И при сравнима възраст на пенсиониране и нива на пенсиите? Наистина ли?
                  Последно редактирано от ezhko; 17-02-25, 14:39.

Коментар

• cecoa1
                    cecoa1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз и много други бяхме из Европа, и не бърсахме задници. Дори си работихме същата работа като в България, на съвсем друго ниво на организация и производителност. Видяхме как може, и как би било добре да са нещата в България, в доста аспекти. Е, тук все още батко и братко са предпочитани пред знаещи и можещи, но и това бавно се променя, при реална конкуренция отвън. Липсата на кадри сега, е урок за българския бизнес, който или ще поумнее, или ще фалира.
                    Кажи сега за практическия монопол, че да надрасна младежките си заблуди.

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тук на повечето места като кажеш "дай да видя структурата и процесите" те гледат странно, все още, а това е елементаризъм, но изключително важен за оценки и оптимизации. После се чудим защо ефективоността ни клони към няма и половината на европейската.

@ezhko: Предпочели са да бършат задници или защото толкова си могат, или защото им е втълпено как тук е мега зле и никога няма да се оправим, а като отидеш навън ще се върнеш милионер, или защото там е цветя и рози, чистичко, подредено и те чакат точно теб да ти платят големие кинти щот си много убав. И в един момент се озоваваш на място, на което реалността те тресва като парния влак, а именно че освен всичко друго не си си вкъщи и няма кой да ти удари едно рамо, когато имаш нужда. Надеждата умира последна, малко след срама че си се провалил. Страшно много народ упорито не се връщаше при положение че там беше очеизвадно по-зле откоклото тук, нищо че и на двете места беше един и същи гьон.

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    Работил съм с изцяло български звена за проектно управление и за реинженеринг на процеси във форчън 100 компании. Няколко стотин души. Всичките започнали при честни български частници и всичките кълнящи се,че по-скоро ще бършат задници, отколкото да се върнат при тях. Което ги и чака като ударят петдесетака.
                    Финансовите монополисти не поощряват конкуренцията. Намаля им печалбите. И уйде пазарната икономика у ряката. Справка - главните акционери в Лидл, Кауфланд и Била. Тези зад прокситата.

Къде бре, къде се е случил апокалипсисът? Къде са изляли едни пари и от това са станали по зле? Прост въпрос е.
                  Ratio Gross External Debt over GDP (gross domestic product) PIIGS (Portugal, Ireland, Italy, Greece, Spain)

Sources: JEDH for external debt, and World DataBank for GDP estimates.

Спарки, с най-добри чувства, но вече издишаш тотално човече

п.с. Щракникопчовец, като теб съм. Творя за IOT основно.
                  Последно редактирано от imarh; 17-02-25, 13:53.
                  WG 2.7 CRD

Коментар

А тя наясно ли е с темата
                  С темата за наемане на склададжии е по-наясно от мен. Аз съм наясно с темата за наемане на програмисти.

Твърде обобщени и крайно непълни за да стават за анализ по въпроса защо няма кадри (в частност склададжии). Затова и попитах за уточнения.
                  Днам че вярвате на това, което някой ви е подшушнал, а не на официални статистики.
                  За твое сведение, статистиката на бялата икономика е ясна и пълна като бял ден, по икономически дейтност, по региони, по длъжности. по каквото се сетиш друго. И заплатите от нея може да са само по-ниски от реалните, ако се дава и нещо на ръка. Данни за това се събират за всеки, от 25 години насам. Осигурителните данни на едни примерно 200 000 човека се подават от 20 години през софтуер, писан от мен лично. Айде да ми позволиш да знам малко повече по върпса а?

И що така не ще? Може би мотивацията е недостатъчна? Не му излиза ROI-то?
                  Да речем че някаква част толкова си може, друга част е просто мързелива, трета част е още на принципа "учи за да не работиш", четвърта - няма да му работя на тоя оял се чорбаджия, и всякакви вариации по въпроса. Такива в крайна сметка приключва я на някоя автомивка, я ако намерят връзчици на някоя топла и спокойна държавна службица, където макар и с мизерна заплата, може да взимаш болнични колкото ти е кеф, често има допълнителни придобивки като стол, допълнителни дни платен отпуск, ведомствена почивна станция (и тя мизерна, ама евтинка), и така си поминават, живуркайки.

Чорбаджията да не прехвърля на работника отговорността за селекцията, мотивацията и обучението на кадрите.
                  В нашата фирма чорбаджията почти не се вясва. И да, зеленчуците са обучават от всички и така е редно. Пари се дават и за това.

А това, че кадрите предпочитат да берат ягоди или да бършат сенилни задници, вместо да работят по специалността в България, е резултат от евроинтеграцията и пазарната икономика
                  Тсъ! Резултат е от "прозорливата" ни образователна система, останала в наследство от Татовия Златен Век, подготвяща кадри като засриналата се планова икономика по руски тертип. Ресултат е от "учи за да не работиш" и от насадения ни нихилизъм че тук е най-зле, както и че навън е цветя и рози. Само дето това приключи. Като си се научил само да бършеш задници, и нямаш други цели в живота, ще бършеш задници. Това е положението.

Липсата на кадри, както писах по-горе, е един от резултатите на евроинтеграцията. До какво ще доведе влизането в еврозоната, предстои да усетиш. Във вид на икономическа криза, дефлация и видима безработица. Понеже и малкото ни останали капитали са изтеглени да финансират чужди икономики.
                  Навсякъде при въвеждане на еврото няма НИКАКВА видима промяна нито в инфлацията, нито в дефлацията. Как при петорно БВБ (спрямо 2000г, спрямо Татовия Златен Век е повече) и 10-орни заплати (пак, към 2000г, не към Татовия Век) обслужват чужди икономики, ей на, не мога да вдяна. Как налятатите в инфрастуктура евро милиарди, каквато и част от тях да е орадена, пак така, пак не знам.

Липсата на кадри, май френд, пак, е резултат от наследството именно на Татовия Златен Век и неговите креатури, които оставихме в управлението на държавата, вместо да ги разчистим когато му беше времето. Нещо повече - позволихме на тия креатури да ограбят държавата няколко пъти и да се превърнат в новите индустриалци, банкери, кредитни милионери. Това не започна заради ЕС, започна да се изчиства заради ЕС. Бавно и болезнено.

Като те пазят с автомат в клетка, инстинктивно гледаш да избягаш при първа възможност, па макар и бършейки сенилни задници. Времето, за което си мрънкате и въздишате е най-мракобезниа период от историята ни. Даже по турско се е пътувало навсякъде свободно.

Да, предстои да усетя еврозоната. С нетърпение чакам усещането как все повече съм европеец, а не въздишаща по миналото мурзилка.

Коментар

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не знам къде си бил, нито ми влиза в работата.

Сестра ми работи за фирма с клонове в поне 20 европейски държави, из тия държави пътува много по-често, отколкото и се иска, и не иска да чуе нито за работа там, още по-малко за живеене. Аз работя за малка българска компания, с чужденци ми се налага са работя също повече отколкото ми се ще и също не намирам някаква велика разлика с тукашните на същите длъжности, да не кажа че не е като да не се случва да е точно обратното. Лежерни, изкуствено любезни, пълен непукизъм да свършат нещо повече от всекидневните си занимания, и за да се размърдат редовно се налага "ескалация" та някой да им нареди. Изобщо не споменавам че установени по срещи правила за работа и комуникация постоянно се нарушават и променят своеволно и не е като да не се случва за 10 минутно действие да се губят по 2 дни.

Та хайде да не ми ги хвалиш толкова. По-добри са с това че нямат сенчестите боклуци парашутисти от "едно време" и наследниците им. Макар че и там не е като да не се е виждало как като се пенсионира дъртия собственик на фирмата и дойде синът му, да сговняса работата до ниво фирмата да я отняма.

Това го гледам твърде често аз, лично, постоянно, от много години. Трета ръка информация няма. Утре пак ще го гледам. Което още повече затвърди осъзнатия ми избор че мястото ми е тук. Аз не ламтя да съм топ мениджър във форчън 100 компания, даже тъкмо обратното. Даже изобщо не ламтя да съм мениджър, само дето едни 25 години опит го налагат. Аз съм си "копченатискач" по душа или както там imarh го нарече, и това ми харесва, но код вече пиша повече за кеф, отколкото по работа.

Образованието при соца наблягаше на зубренето, не на разсъждаването, и още не можем да се отървем от това. Образованието през соца беше спряло на технологично ниво някъде около 70те години (защото там си бяхме като "златния век" се срина), точно като партийните кадри, назначени после за милионери, дето не са изкарали една стотинка през живота си, ни с акъл, ни с ръцете си. Финалът - закономерен.

За който иска, образование има. Както впрочем е било винаги - не можеш да налееш в нечия глава повече от желанието на собственика и. Кризата е на ментално ниво, още от родителите. Днес няма никакъв проблем достатъчно нахъсан млад човек да си докара и подготовката и образованието на достатъчно ниво за да си намери работа в цяла Европа и не само. Това също ми е пред очите постоянно.

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    И защо западните компании нямат проблем със склададжиите, Спарки? И защо в българия просто няма работни места във високите технологии? (Коденето на ишлеме и съпорт центровете не са висока технология)
                    Известно количество зубрене е необходимо за едно добро образование. На компютъра трябва не само процесор, нои различни видове памет. Част от която - постоянна.
                    А сега даже не ги карат и да зубрят. Даже не им правят проблем като не идват на училище.
                    Относно технологиите в образованието - наблюдава се обратната тенденция, за забрана на електронните устройства. Защото младежта вече не е способна да се съсредоточи върху нещо за повече от минута-две.

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    O, напротив, имат. И със склададжии, и със шофьори, и с берачи на ягоди даже. Затова си внасят разни "цветни" от къде ли не.

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  ...
                  Какво по-точно трябва да видим от тия графики? Как някой е задлъжнял, влизайки в еврозоната? Щото от 4-те показани не знам някой да е влязал точно в 2009-та.

Коментар

• imarh
                    imarh коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ясната тенденция не ти ли харесва? Особенно от самото начало.

• Гаврил Груев Хлътев
                    Гаврил Груев Хлътев коментира
                    Редактиране на коментар
                    безвазелиновите ласки започват до около две години след влизането .
                    много аргументи ти даде за ЕС, но нито един за евро-то - странно, че не го забелязваш.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X