Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване в несигурни времена - призив за взаимопомощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Абе и аз нещо не се сещам какво може да изпадне от АЕЦ. Там нещата дето трябва да се заобикалят от разстояние общо взето са конструктивно поставени на достатъчно разстояние навътре в корпуса и не можеш да ги доближиш и да искаш.

Коментар

• icos
      icos коментира
      Редактиране на коментар
      Не зная. Веднъж ми се случи да видя как сменяват горивото, подир платформата с отработеното пада голямо махане с дозиметрите. Но това става рядко все пак.

• Иван Жоров
      Иван Жоров коментира
      Редактиране на коментар
      Видял си как транспортират горивото(или друго) от блока към спеца, как го сменят няма как да видиш. Това което си видял е един голям цилиндър на една платформа, може и ГЦП да са местили.
      Последно редактирано от Иван Жоров; 26-09-20, 12:43.

• Пишеш глупости. Може преди 25+ години да е имало нещо, тогава реда е бил друг, в наши дни това което пишеш са глупости. Това за пръстенчетата звучи много странно, да не би да са биле с металотърсачи? Че е имало един период в който като са правили облицовката на блоковоте са изпадали много винтчета и са ги събирали?

Бризгалните басейни не са за охлаждане на турбината, някой те е подвел. При тях най-големия проблем е, че концентацията на белина(или подобно) е няколко пъти по-висока от на плувен басейн. Слагат я по същите причини поради които я слагат и в плувните басейни, но тъй като не се плува в тях е в по-голяма концентрация.
    Явно си имал някаква работа на плаца и са ви пързаляли с градски легенди, доста съм се забавлявал покрай някои глупости.

Общо взето извън контролираната зона да намериш нещо замърсено е трудно и се случва рядко. А това потенциално замърсено нещо да излезе от площадката(портала) няма как да стане случайно. Всичко което излиза от контролираната зона се проверява, включително и човека, реда за влизане и излизане не е случайно измислен, влизаш по бельо, на излизане минаваш през измерване, после баня и след банята се мериш пак.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

• Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
      ....Пишеш глупости. Може преди 25+ години да е имало нещо, тогава реда е бил друг, в наши дни това което пишеш са глупости. Това за пръстенчетата звучи много странно, да не би да са биле с металотърсачи? ....
      Преди 25+ изобщо не би ме учудило . Това беше част от "тренировъчния процес".
      Между другото , сега реда е друг и условията са други . Една от причините от Европа да натиснат за затварянето на 3-ти 4-ти блок беше , че ги нямаше именно днешните условия . Ама не ми се изпада в подробности .

... и още нещо за протокола и специално за успокоение на колегата 100 (сто) : повишения гама-фон на местността не води непременно до Апокалипсис .Дори може и до нищо да не води. Зависи от много неща .

Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Съдейки от посоката на темата, значи съм бил прав преди десетина страници, че е важно да си екранирам жипката, освен че ще трябва и да я бронирам.
        Понеже багажника ми е бая голям и спокойно ще побере десетина раници, какъв резервоар ще ми трябва за по-дълга автономия, 6÷700л или по-добре тон ?
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          Пишеш глупости. Може преди 25+ години да е имало нещо,тогава реда е бил друг,...
          Преди тринайсет. Редът беше, както е бил при бай Тодор- развито комунистическо общество Имам предвид- истински комунизъм, "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите".

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          това за пръстенчетата звучи много странно, да не би да са биле с металотърсачи? Че е имало един период в който като са правили облицовката на блоковоте са изпадали много винтчета и са ги събирали?.
          Ъхъ Този, който стоеше до мен и размахваше уреда над всяка багерна кофа изкопан материал сигурно ще е събирал вторични суровини? Щото по едно време взе да го тръска с недоумяващ поглед и после речИ "това или се развали или платформата с горивото идва ". Еми идваше иззад ъгъла, където той нямаше видимост.

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          Явно си имал някаква работа на плаца и са ви пързаляли с градски легенди, доста съм се забавлявал покрай някои глупости...
          Имал съм зер, да не мислиш, че съм люпил семки на паркинга. Подмяна на резервния тръбопровод от помпеното до басейните.
          П.П. Сега може и да ги събуват по гащи, не зная. Тогава главният проблем беше да не изглеждаш натряскан на въртележката сутрин, че закопчаваха и уволняваха
          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• icos
            icos коментира
            Редактиране на коментар
            Aбе тия пичове дозиметристите и останалите "знаещи" нещо рЕзко спряха да идват да мерят и да гледат, щом се качихме на площадката на басейните. Чак като пършаса от пръските топла водица с добавки един тип, който работеше гол до кръста разбрахме защо.
            П.П. В машинна щеш -не щеш влизаш. Сутрин отваряш при оперативния дежурен наряд, вечер затваряш...и те така. Тогава така, сега може да е друго.

• Иван Жоров
            Иван Жоров коментира
            Редактиране на коментар
            Ще ти пиша л.с..

• Венцислав Петров
            Венцислав Петров коментира
            Редактиране на коментар
            В рамките на шегата, но най-отговорно твърдя, че ако хипотетично може някой да плува в басейна с горивните касети на АЕЦ-а няма нищо да му стане... Е стига да не е много топла водата и да не се изгори... И да не се гмурка надолу... Иначе водата е напълно достатъчна като щит...

• Шегата на Венцислав Петров, илюстрирана:

https://what-if.xkcd.com/29/

Коментар

• То в рамките на шегата в ето това МПС също е съвсем безопасно да се пуши и ако щете, да се пали открит огън. Някои отговорни оргАни обаче не биха се съгласили с твърдението

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200430_234102 (1).jpg
Прегледи:207
Размер:739.9 КБ
ID:6650326

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Гугъл казва, че това е някакъв вид взрив. Ако е като тротила-напълно е безопасно да се пали огън до него. Без детонация тротила си е като обикновен парафин-топи се от топлината и си гори бавно, бавно...

Не знам за този емулекс как стоят нещата де.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Недей да пишеш така, че ще вземе някой да ти повярва и да пробва.
                P.S. Палил ли си тротил?
                Сузуки Самурай-старт от скрапа
                0885192667

Коментар

• Тротила категорично не може да се запали от цигара , камо ли пък да активира(експлодира) . За горенето , гори !

https://www.youtube.com/watch?v=oBKfirvMloo
                  Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• Гугълът казва едно, ютубът казва друго, моят практически опит от последните двайсетина години казва трето. Меродавно обаче е мнението на писаните правилата за безопасност. И в съда ...и при свети Петър

Коментар

• to "@icos,"

Не само ютуб , това и стари хора са ми го казвали , че са пробавали как гори тротила. А уместно ли ще да споделиш твои лични заключения ?

.....................................................................
                      nota ;;;; - опцията *коментар* и *цитат* при мен не работят от известно време
                      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• Тротила си гори безгрижно, ако не е в много голямо количество, тогава в един момент може да се взриви. Но след доста продължително горене.
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

• За да пиша за тротила-значи съм го пробвал. В казармата преди ехееее години.
                          Натопихме един вестник в резервоара на ЗиЛа, увихме с него гръмчето(400 грама),запалихме го, и бягахме. лед като някиолко минути не последва взрив се върнахме и гледахме как шашката се топи като парафин, и си гори също като парафин.
                          Няма ли детонация-нанйси взрив.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Така е, и аз като сапьор в казармата съм горил тротил. Слагахме в печката за да се разпалят по бързо въглищата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X