Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване в несигурни времена - призив за взаимопомощ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Оцеляване в несигурни времена - призив за взаимопомощ


    *** Предполагам, има чели книгата на Джеймс Уесли, Ролс - "Как да оцелеем след края на света такъв, какъвто го познаваме" и другата му книга, романът "Патриоти". Е, положението ми е сходно с това на Дъг Карлтън. ("Мъжът който дойде пеша")

    Аз съм на 28 години, от гр. София. Засега ще се нарека условно "Владо". Пиша тази тема, защото положението при мен е особено и твърде необичайно, в условията на настоящата криза. Не бих си позволил това, при нормални обстоятелства! Няма да коментирам ситуацията, в която се намира като цяло и страната ни, Света... и какво следва... Вероятно много българи се досещат и имат понятие. Пиша с призив за взаимопомощ.
    Търся съжителство, взаимна полезност и сътрудничество, в условията на автономно съществуване при семейство, добре подготвени хора за действие при кризисни ситуации и "bug out" сценарий... Над средното ниво на интелект съм и мога да съм ценен кадър, наясно съм с много неща от различни области на познанието, а освен това умея доста неща от бита, които всеки може, но са трудоемки за сам мъж в къщата. Не съм бездомен, просто не мога да остана в сегашното си жилище, поради дълбок конфликт с чичо ми, който няма да обсъждам в настоящата тема. Нямам друг избор освен да напусна - това наистина е въпрос на личното ми оцеляване!

    Пускам тази тема, с цел да намеря семейство, което търси човек за предстоящата криза, да ме приеме, като за целта ще дам своя принос по защита и опазване целостта и неприкосновеността на вашия дом, без да нарушавам вътрешния ред! В тези несигурни времена, ако видя насреща морални хора, които могат да се отнасят уважително, ще отговоря със същото. Сериозен съм и очаквам да видя насреща сериозни и правдиви хора, с които първо да сравним вижданията си.
    Търся си сериозна приятелка, така че би било добре ако имате необвързана дъщеря, която би ме харесала. (Съвсем не съм грозен) Знам, че тези неща не стават така...
    Просто времената ни принуждават да бъдем приспособими, да търсим и намираме своето щастие. Аз твърдя, че съм един от малкото млади хора в днешно време, на които може да се има пълно доверие, поради утвърдените у мен чест и чувство за справедливост. Ясно ми е, че никой не би повярвал на такива думи, без да се увери, но го казвам защото мога да го кажа, хаха!

    Достатъчно добре запознат съм със темата SHTF и предстоящите събития в Света, без да вярвам на глупости и предсказания. Мога да правя електролитен разтвор и да осеверявам карта например. Знам и какво е "нож със цял клин". Мога да боравя с инструменти и други "пособия", хаха! Мога да съм верен съюзник.

    Ще ви улесня достатъчно, относно това което търся:
    - Хора разумни и мислещи, уважителни, имащи поне малко афинитет към препинг - подготовка за оцеляване в кризисни ситуации, "бъг аут" и SHTF, които живеят в малко и отдалечено населено място/село в планината, около или под/над 1000 м надм. височина. Привързан съм към планината и харесвам Средногорието!
    - Настоявам някой от къщата, да бъде с 0+ кръвна група (като моята), за да можем да се разбираме
    - С поне една стая за гости, таванска или друга, за да мога да имам "свое" място в къщата (със легло, без големи претенции, само да е чисто)
    - Бих се разбирал с родолюбци/патриоти, които милеят за българщината.


    Ако някой полицай чете това - не съм осъждан и дори не съм бил в арест, а и НЕ съм "кримка". Мразя криминалните и престъпността като цяло, във всичките й проявления.

    Пишете също и на лично, ако смятате че има някакво сходство и може да ми имате доверие. Аз ви имам, след като пиша това тук.


  • #2
    Бах маа му бах - народът яко перкулясва!
    В духа на темата. Имам щерка на околоженитбена възраст, средно убава, разглобява и сглобява калашник за под минута, виждала е и ножове, с електролити не съм я пробвал, ма може да си смени маслото на колата. Класирам ли се...

    ПП
    Ако имаш по-малък брат, имам и по-малка щерка (чичото го оставяме на жената - ше му смачка спатиите за отрицателно време).
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

    Коментар


    • santaclash
      santaclash коментира
      Редактиране на коментар
      КАкто беше писалнякой тука преди време...тебе не са ли те учили като видиш таралеж, да не си го слагаш в гащите ?)

    • davc
      davc коментира
      Редактиране на коментар
      В смисъл? Младежът ли е таралежа?
      Що бе, тук един комшия твърди, че откак оженил децата и жената, живее нов живот (и като го гледам - прав е).

    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря много ! 😅
      Така не се бях смял доста отдавна...

  • #3
    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Бах маа му бах - народът яко перкулясва!
    ).
    Чак пък народа???

    Коментар


    • #4
      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Бах маа му бах - народът яко перкулясва!
      В духа на темата. Имам щерка на околоженитбена възраст, средно убава, разглобява и сглобява калашник за под минута, виждала е и ножове, с електролити не съм я пробвал, ма може да си смени маслото на колата. Класирам ли се...

      ПП
      Ако имаш по-малък брат, имам и по-малка щерка (чичото го оставяме на жената - ше му смачка спатиите за отрицателно време).
      Без снимки не се брои
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

      Коментар


      • #5
        Пък аз мисля, човек способен да напише горното не би търсил помощ.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

        Коментар


        • #6
          Абе кога ще е края на "Света"? Не, няма да "оцелявам". Да знам да си приготвя белия чаршаф и да науча прекия път към гробищата!
          יעבור
          «И това ще мине»

          Коментар


          • #7
            Тоя перко обикаля форумите и навсякъде пляка един и същи текст.

            Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Пък аз мисля, човек способен да напише горното не би търсил помощ.
            Човека определено има нужда от помощ, но психиатрична.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

            Коментар


            • #8
              Тая тема си е за психо помощта.
              Факта, че се криеш зад анонимността на интернет, а не се показваш с истинското си име, опровергаваш всичко което мислиш за себе си.

              Коментар


              • #9
                Не с лошо бе, Венци
                Повече от половината тук сме с някакви измислени имена. Това не е попречило на никого.

                ---

                Не сте прави да се бъзикате. Мисля, че се случва нещо уникално. По няколко критерия.

                1. За първи път имаме някой който открито си търси "брачен партньор" във Форума. Не че тук не са възникнали няколко подчертано трайни и множество мимолетни връзки, но това е станало някак между другото. Имаме първият случай, когато някой е дошъл тук с конкретно тази цел и даже не го прикрива.

                2. Някой е изгризал с кориците Роулс. Авторът беше обширно рекламиран във Форума от най-високо място, но май не предизвика очаквания фурор. На мен ми дойде твърде специфичен. Аааа и доста наивен.

                3. Някой има дълбоко традиционен поглед върху предполагаемия си житейски път - чиракуване, с което да мине под радара на системата за подборен острел на неблагонадеждни зетьове.

                4. Някой има идея какво ще става в света в умерено близко бъдеще. Аз, въпреки старанията си, в способностите си за геополитически прогнози съм стигнал само до вица, който завършва с "татко казва че каквото и да става, накрая поскъпва ракията".

                5. Някой има идея, че полицията (в официалното си качество) има решаващо влияние върху възможностите за житейско развитие у нас. Идеята за законопослушание е рядка у нас и трябва да се поощрява. Това, че пътят към законността само в отделно взети случаи минава през полицията, ... е елемент от зрелостта, явно оставено за по-натам.

                6. Някой е писал нова тема в този раздел, иначе замрял от години.


                Хора, отнесете се към въпроса по-сериозно.

                Коментар


                • s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имам ракия, произвеждам си ракия, но нямам средства за защита на това благо. Нямам и дъщеря /или поне не знам/.
                  .... Ще се взривим...
                  Но нали си имаме пазител на галактическия стопаджия...
                  Малко ми е на ниско къщичката, но и за обичам планините.
                  Май трябва... НЕ трябва да отказвам пиенето...

              • #10
                Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Тоя перко обикаля форумите и навсякъде пляка един и същи текст.



                Човека определено има нужда от помощ, но психиатрична.
                Поне забеляза ли, че това, което си написал, изобщо не се връзва с началото, а и показва стойността на драскача. Както и нуждата му от психиатър.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                Коментар


                • #11
                  Ако не друго, поне се смях доста... хах! По начало очаквах по-сериозно отношение, а вие ме взехте на подбив. Това, че не съм с истинското си име е, защото имам право да не разкривам
                  самоличността си, при наличие на толкова вредни елементи в обществото. Все пак форума е публичен и може да се чете от всеки, който има понятие как се посещават сайтове.
                  Просто държа дистанция, това е разбираемо. Имам това право. Ако нямаше зложелатели и злонамерени хора, нямаше да имам против да съм открит. Имаше една утопична теория, че "идеалното общество се основава на отношенията между хората." Такива отношения няма изглед да има скоро. Това не е коментар по адрес на съфорумци! Толкова за това.

                  Не търся "помощ" и не съм изпаднал. Написал съм го - Взаимопомощ. Не ратайство и не слугинчество! Аз наистина си знам способностите и силните страни. И съм горд. Това, че някои хора са свикнали да подценяват останалите или отделни личности, това е тяхна грешка, закоято единствено те търпят загуби. Поведенчески дефект е, според мен. Аз нямам проблем с това, понеже не подценявам никого. Всеки е малко или много личност. Толкова. Навикнал съм с едно отдавна забравено и отхвърлено честолюбие, нещо като "съвременно рицарство", там където няма чест и няма съвест. Това е моята лична чест - да остана истински, независимо колко мрачна е средата, аз съм обърнат с лице към Слънцето!

                  А колегата уиндуориър ме е нарочил от един друг форум, където ме банн-на по политическо-идейни подбуди, без да съм дал повод за това, а колкото до сегашната му тактика - директивата се знае: "Ако няма как да окаляш някого, обяви го за луд." Колега, чудя се откъде тази ненавист към мен? Без да си ме виждал дори и без да ме познаваш... А иначе разправяте, че трябвало "да няма омраза".... чудно! Чак да не ти се вярва...

                  ПП. Омразата я разкарах преди 3 години, наистина ми пречеше и проумях, че е безполезна... Но ако се наложи поради драчения на разни хорица, може да я върна по принуда, хм.

                  Коментар


                  • #12
                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Не сте прави да се бъзикате. Мисля, че се случва нещо уникално. По няколко критерия.

                    1. За първи път имаме някой който открито си търси "брачен партньор" във Форума.
                    Ясене не е за първи Те тука преди бая години се пробва една колежка Ама тя като човек реалист здраво стъпил на земята беше задала точни критерии https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B6%D0%B6%D0%B6
                    Последно редактирано от sek.1; 13-09-20, 05:09.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                    Коментар


                    • Ясен
                      Ясен коментира
                      Редактиране на коментар
                      Прав си, тая тема съм я проспал. Но другото пак се зачита.

                  • #13
                    Колеги, дайте възможност на човека да си развие тезата.
                    Моля ръководството да не го трие веднага, че на последък пукнахме от скука у форумОт.
                    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

                    Коментар


                    • #14
                      Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                      Колеги, дайте възможност на човека да си развие тезата.....:
                      Присъединявам се към призива. Момчето пише грамотно. В този форум това хич не е малко.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                      Коментар


                      • s_s1
                        s_s1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        И какво му е на ендуро раздела?
                        Те през уйкенда са на неделно училище.

                      • BulAf
                        BulAf коментира
                        Редактиране на коментар
                        Всеки интерес на дама към омазани с кал и вЪрло смърдящи мЪжи трябва да бъде поощряван (щото е крайно, ама крайно рядко срещан)

                        Те страничката на едно наше момиче дето си прави труда да снима

                        https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B...8099163227569/

                      • Danika
                        Danika коментира
                        Редактиране на коментар
                        Абе не сте ли гледали снимките на Чинела и Жоро Хаджиев? Шапка им свалям.

                    • #15
                      Първоначално публикуван от Winterwolf Преглед на мнение
                      *** Предполагам, има чели книгата на Джеймс Уесли, Ролс - "Как да оцелеем след края на света такъв, какъвто го познаваме" и другата му книга, романът "Патриоти". Е, положението ми е сходно с това на Дъг Карлтън. ("Мъжът който дойде пеша")

                      Аз съм на 28 години,

                      Пишете също и на лично, ако смятате че има някакво сходство и може да ми имате доверие. Аз ви имам, след като пиша това тук.
                      Хайде сега на обратно.
                      Представи си, че ти четеш това написано от друг. Евентуално си някакъв вид съмишленик.Мислиш ли, че е достатъчно за каквото и да било?

                      П.П. Нарочно съкратих цитата за да не разтяга темата.
                      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X