Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване в несигурни времена - призив за взаимопомощ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Я да видим сега.
    Живея в село, което е на около 300 м.н.в. На 30 километра от голям областен град.Не е в Балкана, ама пък има скали , защото е в каньон на една река. В селото. зимата сме между 30 и 50 човека. Сега когато избухна "епидемията" рязко се покачиха комшиите на 230. Деца , за съжаление нямам, но пък имам доста приятелки на и около твоята възраст. Запознанството от мен , за останалото трябва да сам да се потрудиш. Реката е на 100 метра от къщата ми.Кръвна група няма от посочената . Стая свободна с легло има.
    Да речем че дойдеш и заживееш с нас .
    Можеш ли да опишеш ежедневието . Как точно си представяш съжителството.
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

    A1+

    Коментар


    • Winterwolf
      Winterwolf коментира
      Редактиране на коментар
      Това което си написал е сериозно включване по темата! Колкото до въпроса ти - При мен бъдещето е доста неясно. За "какво" знам. Всичко което не се върши по градовете. Като започнем с цепене на дърва, зимата даже може и сушене... Косене, овошки, градина, лозе?... Леки ремонтни и строителни дейности... Укрепване постройки и поддръжка, напр. керемиди... Всичко... Аз не мога да кажа какво точно, на село се върши всичко което градските чеда никога не са захващали. Въпрос на половинчасов разговор е да се наредят основни приоритети и да се изясни вътрешния ред и какво се очаква от мен. Но далеч не става дума за обичайните дейности в мирно време, а ще излязат и много чудни и мъчни неща, които не сме очаквали... Като да палим свещи и газени лампи, понеже ток... ахъ, няма да има! Само знам, че няма да е лесно и както беше казал един "Не е важно какво ще има на масата, а кой седи на столовете." Търся щастието си. Не "къща, жена и работа.. всичко накуп", както се пошегува по-долу един съфорумец. Верно, че хумора на некои хора им идва отръки де, хаха!

  • #17
    Аз па незнам защо се сещам за една тема от преди много години, не можах да я намеря. Та там се подвизаваше една новорегистрирана мацка, която си търсеше компания за разходки в Родопите, демек някой да я вози, да ѝ прави компания, да я таковата, нали.. Оказа се, обаче, че момичето случайно или не, практикува една древна професия ..Иначе интереса беше голям, а Кольо се беше затръгвал Даже беше писала, че я страх от смоци, понеже пред една пещера видяла един 4 метра
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

    Коментар


    • sonda
      sonda коментира
      Редактиране на коментар
      E ясно де Коле, не съм разбрал сигурно ...Иначе темата е врло интересна, но не я намирам, много я помнят, та биха я намерили

    • Вива ViRuS4eto
      Вива ViRuS4eto коментира
      Редактиране на коментар
      Те я: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B5%D1%80%D0%B8

    • Вива ViRuS4eto
      Вива ViRuS4eto коментира
      Редактиране на коментар
      Хубави времена бяха

  • #18
    До автора на темата :
    Защо задължително търсиш да живееш при някой ?!
    Ако бях на твоето място отдавна щях да съм хванал пътя на някъде. Градове, села, държави бол, та не виждам какво те спира !?
    Пример : Намираш си квартира някоя таванска или нещо подобно в Търново, Смолян (обичаш планина), после намираш работа каквато дойде за първо време и лека полека ще се наредят нещата.
    Успех все пак, ако не е някоя шитня темата...

    ​​​​
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

    Коментар


    • siem
      siem коментира
      Редактиране на коментар
      Па те и сега се търсят кадрови войници. Ще го вземат...вероятно, па като послужи и за някоя мисийка може да се Ореди.

    • cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Е, у казармата може да няма достатъчто "уважително отношение" според нечии разбирания.

    • Winterwolf
      Winterwolf коментира
      Редактиране на коментар
      Прав си, но аз имам известни съображения. Първо, че оцеляването ще бъде единствено в добре организирана общност, поне 4-5 човека или повече, както е семейството - основна градивна единица на обеществото. Пък и не съм в напреднала възраст и ставам за зет. Та, освен че искам да помогна на себе си, това говори че не съм саможив и имам волята да помогна на още хора, освен да мисля само за себе си, защото имам доста опит и съм информиран. А и отшелничеството, както и другите варианти - квартира, както каза, това няма да е трайно и най-вероятно ще се наложи да мисля друг вариант впоследствие, защото не е окончателно решение.

  • #19
    Абе, кво са прайте, че никога не сте били на 25-30 години, бе? Я си спомнете! Когато всичко ви беше ясно, животът нямаше с какво да ви изненада, бяхте подготвени за всякаква критична ситуация (само да ми дойде такава, ще им покажа аз на какво съм способен) ама такава не идва, мамка му. Когато можехте да правите всичко, каквото си поискате, ама не знаехте какво искате. Когато Джон Уиндъм и Рей Бредбъри се бореха със сталкера Брус Уилис в главата ви, хормоните все още си вършеха работата и можехте с една ръка да бутнете Винету от коня.Не помните ли колко е гадно да няма на кого да покажеш колко готин пич си?
    И, ето сега, човекът се показва в целия си блясък и с част от възможностите си (сигурен съм, че има и други добродетели) в т.нар. "най- мъжки форум", а някакви заядливи чичковци го подиграват.
    Я, стегнете се малко!
    Съжалявам, че щерката е далече, ама имам една къща насело (50 км. от Пловдив) за която веднага му давам ключовете. Има ток и вода, хладилник, фризер... 5 легла. Колко чисто и подредено е, зависи от обитателя. Очаквам оферта от автора на темата колко кинта на месец ще ми струва да живее там, да ми коси тревата, да постегне портата и дувара (материалите от мен) да обере смокинята, асмата и ореха... ей такива дреболии. Договорът е безсрочен- колкото издържи.
    А, да! Отоплението е с печки на дърва. Дървата са от мен и с огромен кеф бих ги и нацепил, стига обитателят да няма нищо против.
    Има и мъничък елемент на екшън- къщата я разбиваха няколко пъти. Не че взеха нещо, ама поразии ми направиха. Пушки и патлаци не мога да дам, но една хубава и чепата сопа мога да одялкам.
    Последно редактирано от Тропчо; 13-09-20, 16:08. Причина: А, да!
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

    Коментар


    • извън пътя
      извън пътя коментира
      Редактиране на коментар
      има ли интернет доставчик в това село?

    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятно има, но трябва да съм луд, за да си прекарам интернет или да си сложа телевизор там.

    • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Ааааа какво значи свръхквалифициран?
      Аз нямам висше. Вече и краката не са ми в ред съвсе ( надявам се временно) . Посоката обаче не е мойта . Виж ако беше към Родопите ... одма приемах офертата
      Живи здрави !!!

  • #20
    Ще отговоря на всички досега коментирали. Но първо бих искал да добавя нещо по отношение на уиндуориър. Стана ми криво, че така го засекох по-рано, защото не тая лоши чувства, а може би това е проличало. Знам ли... Аз не съм конфликтен, освен ако няма сериозна причина и както казах, отрекох се от омразата, не само защото вреди на мен, а и на всички останали. Пошегувах се с това, че бих върнал омразата, беше ирония. Цялата работа с омразата е много криво разбрана и от двата лагера - и от тези които мразят, а също и от противниците им, които драпат насила да заличават омразата, която е напълно естествена и има причина да се проявява. Но въпроса е друг, че не е редно да се дава зелена светлина на негативни чувства, от едни разумни и мислещи хора. Аз се борих дълги години да премахна доброволно и самостоятелно тази омраза. Темата ми е до болка позната. Този процес е естествен също както самата омраза, която винаги е нужно да се подтиска, за да не се стига до несправедливи конфликти. Мразят тези, които имат повод, но те нямат повод да задържат това у себе си, ами би следвало да я премахнат доброволно, защото не им е нужна и потребна. Уиндуориър едва ли разбира изцяло това което аз съм разбрал, защото не е минал по моя път и това което аз проумях за омразата. Това е ценен опит за мен. Но той е хванал другата пътека, с пълното отричане на омразата, без да я е опитал. Всички сме хора със свой нрав и убеждения, но във вените ни тече кръв, която ни обединява и ни прави народ. Аз не съм националист. Аз съм преди всичко българин и като такъв, следва да проявявам разума си и да давам ход на разсъдъка си, да отсъждам според това кое е правдиво. Това са лични разсъждения, с които не задължавам никого, а само споделям с вас. Темата е доста дълбоко философска. Знам какво движи настроенията напред, а това са главно възгледите, различно формирани според чувството за правда и представата за обществен ред. Доста дълбока политическа тема отворих и мястото й не е тук в този форум и тази тема, но мисля че е редно да внеса малко яснота, по отношение на предния си коментар, защото излезе леко остър спрямо уиндуориър, а аз не го смятам за опонент, затова. Полит- идеите са създадени за да разделят хората, които имат много повече общо помежду си, отколкото когато биват въвличани в политическо формиране техните житейски убеждения. А живота е много повече от "борба на идеи"... Живота е училище, а не парламент.

    ПП. Сигурно с тази моя подробност, ще ви отегча или ще ме помислите за "многознайко", "дървен философ" или нещо от тоя род. Хаха!
    Последно редактирано от Winterwolf; 13-09-20, 17:38.

    Коментар


    • #21
      Пуашим се.
      Всеки трети е шести

      Коментар


      • #22
        Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
        Пуашим се.
        И така трябва в несигурните времена.

        ... ама може да си сипеш нèколко малки антистресови.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

        Коментар


        • #23
          Философия и политика са в друг раздел. Какво можеш и си готов да вършиш и какво всъщност търсиш?
          Животът е харизан кон според мен...

          Теди

          Коментар


          • Джоу (x3mrjoe)
            Джоу (x3mrjoe) коментира
            Редактиране на коментар
            Така е, аз и сега неам акъл за това което си изредил, а съм ти батко.

            Колко си по-тъп - толку ти е по-лесно !
            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 13-09-20, 21:39.

          • KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            Мдааа - меньше знаеш - крепче спиш.

          • DaGa
            DaGa коментира
            Редактиране на коментар
            siem - 3 години майчинство ? Я сподели как става този номер, че повече от 2 не знам да има. Отделно с тези пари 300-400лв. ми е чудно как при майчинство и само ти работещ си успявал и кола да поддържаш, че и семейство с малко дете

        • #24
          Мартинчо, прозрачен си като найлоново пликче, мама.

          Иначе гледам се приспособяваш - изрязал си от повествованието частта заради която ти дръпнах шалтера в другия форум. И вече враждата не е с баща ти а с чичо ти, и то с опасност за живота ти.

          Та споко, в този форум не съм модератор
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

          Коментар


          • cnc82
            cnc82 коментира
            Редактиране на коментар
            Сега търси или не търси жена не можах да разбера...?

          • s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Към cnc82: К'во ти пука?

          • Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            Къф е тоя- другия форум, че ми стана интересно? Може и на ЛС.

        • #25
          Ще продължа да давам материал за вътрешно-форумен хумор Нямам против да ми се смеят, стига да не е подигравателно. Смехът е здраве, а и не се засягам от това.

          Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение

          Хайде сега на обратно.
          Представи си, че ти четеш това написано от друг. Евентуално си някакъв вид съмишленик.Мислиш ли, че е достатъчно за каквото и да било?

          П.П. Нарочно съкратих цитата за да не разтяга темата.
          Прав си, колега. Съвсем не е достатъчно и разбирам какво ми казваш, но повярвай ми, принуден съм да спазвам режим на подводница колкото е възможно. Не би било възможно в мрежата нещо такова, а анонимността е измамно чувство, но това не пречи да се постарая де. Накратко - има хора около мен и по-далеч от мен... познати завистници и неприятели, така че предпочитам да не разкривам подробности за мен. Все пак хора от кол и от въже имат достъп до бърз интернет... "Един за да крепне - друг требва да слабее." - полк. Дрангов го е казал. Явно хората са насъбрали много злоба и се чудят къде да я канализират. И преди 100 години е било така (цитата), само че тогава не е имало толкова изразени вътрешни дразги, ами междунационални. Сърби, гърци... (говоря за навремето) Просто времената са други, сега средата за тези методики е "микро", а не "макро".
          Колкото до мен - мога да кажа, че няма нищо необичайно. Средностатистически българин от средната класа. Но не съм среднист, висшист съм Голема работа... Не съм осъждан, никога не съм взимал наркотици и никога не съм залитал у левата лента. И чалгар не съм. Левскар съм, умерен, но не се инт. от футбол от доста време Това май са най-важните неща които описват един мъж Особено за нашите геогр. ширини, хехе!
          Сега ще излезе, че се "предлагам" или че се моля на някого да ме опитоми, хаха! Съвсем не е така. В началото написах "взаимопомощ", даже мислех да пиша колаборация, но реших че не е правилният термин. Наистина 2 глави са повече от 1. Както и 4 ръце са повече от 2. (Числата са условни) Просто е, даже го имаме за държавен девиз: "Съединението прави силата". Особено за времената които идват... Реших да не ви отегчавам с високопарен и книжовен език, затова пиша по-народно, за да не ме взeмате за мезе. А и форума все пак не е Българската Академия на Науките, нали? Много се превъзнесох в началото, но съм читав иначе.

          Коментар


          • #26
            Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            Мартинчо, прозрачен си като найлоново пликче, мама.

            Иначе гледам се приспособяваш - изрязал си от повествованието частта заради която ти дръпнах шалтера в другия форум. И вече враждата не е с баща ти а с чичо ти, и то с опасност за живота ти.

            Та споко, в този форум не съм модератор
            Ама ти наистина не разбираш от добро отношение. Първо! че преди малко ти направих реверанс да ти се обяснявам като госпо'ица, нали че съм използвал остър тон, а ти вместо да си вземеш някаква бележка, че нямам нищо лично против тебе, взе да ровиш в другия форум... И какво изрови?! Да не мислиш, че там съм писал точни подробности?! ​ Хаха! Не бих разкривал публично самоличност или подробности... Променил съм единствено подробностите, защото не са от съществено значение, но не излизай с номера да ме дискредитираш, заради личните си антипатии към мен. Само името ми е моето, личното. И не ми викай Мартинчо, по-добре първо се представи ти кой си, а не да ми вадиш опорки че уж аз съм измамника. Злобата не е добър съветник, това ще ти кажа. Имам си съображения какво да пиша и какво не. В другия форум не съм излъгал за нищо съществено. Сега пак ме караш да се обяснявам... нищо де, то хора като теб за това са се родили, за да става трудно на останалите, щото иначе няма да е интересно! Каквото и да извадиш или да кажеш, мога да го оборя, или да обясня, защото аз НЕ служа на лъжата и не съм измамник или манипулатор, а и нямам никакви подмолни и користни цели.

            ***Моля Админ да се намеси и да реши този спор, понеже отношението на windwarrior е тенденциозно срещу мен и го приемам лично. Чиста проба решаване на виртуални конфликти и то пренесени от друг форум! Това не е достойно, най-малкото, да не говорим че не е редно чисто човешки да изкарва някакви мними и манипулативни "компромати"... с цел да ме уязви. Аз мисля че съм прав в случая.

            Коментар


            • caribi
              caribi коментира
              Редактиране на коментар
              В другия форум не съм излъгал за нищо съществено - само по-малко слъгвам

          • #27
            Първоначално публикуван от Winterwolf Преглед на мнение
            ***Моля Админ...
            Приятелю, какво призоваваш. Подобни "радини вълнения", тук са прекипяли с хиляди.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • Winterwolf
              Winterwolf коментира
              Редактиране на коментар
              Това ми хареса.

          • #28
            Кажи, че си ай ти специалист и почвам да ти викам Терзиев.
            Признай си, да се не мъча!

            Коментар


            • Ясен
              Ясен коментира
              Редактиране на коментар
              Не с лошо!

            • Никола
              Никола коментира
              Редактиране на коментар
              1234567890

          • #29
            Мартинчо, чупи гипса 'е майка. Както казах - в този форум не съм модератор. За твой късмет ​​​​​​

            Както виждаш тук полюциите ти вече имат потенциал за трета страница, докато в предишния ти опит не можа да прехвърлиш даже и една. Оцени добротата на домакините, спри тежките наркотици и се наслаждавай на жуота, майна. Все пак на 28 си, таман ти е време да откриеш прелестите на секса. С жени.

            ПС. Компроматите срещу себе си лично си ги изплякал в публичен форум.

            ППС. Хехе...
            Последно редактирано от windwarrior; 13-09-20, 23:36.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

            Коментар


            • Джоу (x3mrjoe)
              Джоу (x3mrjoe) коментира
              Редактиране на коментар
              Остаряваш, остаряваш ! Секса със жени е архаизъм за нафталините от миналият век !

            • Ясен
              Ясен коментира
              Редактиране на коментар
              Сексът с жени има голям злотворен потенциал. Жените почват да ти ходят по акъла даже и той да не е много. Другите резултати отделно.

              Поради това не е хубаво да се препоръчва наред.

              Вятъре, ако имаш сериозни аргументи че темата е за спама - на лично. Аз имам свои ама засега яваш-яваш. Още не е за затваряне.

          • #30
            Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            ... И вече враждата не е с баща ти а с чичо ти, и то с опасност за живота ти.
            ...
            Ами динамични са човешките отношения бе, Жорка !
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X