Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Струва ми се от трите болида по-горе само Ферари е с пулрод. Значи гърбицата не е свързана с предното окачване, а си е аеродинамичен елемент.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Какво докарват, бре?! Глей какъв е заоблен...
      На фасон и на цвет...
      ...и на заобляне
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Ей, спамъри... Кво си чешете езиците?! Сега, кат дойде чичко Нюи и ша ги издуха сичките, барабар, с гърбици, пулродове и "даунфорси"... И като сложат малкия рус симпатяга и сипят от лимонадата, кво стана, айдееее... И фераристите ще си прегризят някой от крайниците в отчаяние, а тевтонците, с мъглата от Албиона и сребърните стрели ще изпаднат в мирова скръб. С други думи, както отбелязват все духовити хора, най-доброто доказателство, че има интелигентен живот в далечния космос, е фактът, че не е дошъл тук.
        Но казано по-сериозно "В науката има само физика. Всичко останало е колекциониране на марки".
        А казано още по-сериозно по темата за представянето на болидите: "Голямото увеличаване на стойноста при съмнително увеличаване на достойнствата на изпълнението може да бъде толерирано само при състезателните болиди и жените."
        Но хвала за компетентноста и търпението на ТигърЛовеца - бая ровене и четене ми спестява...
        Последно редактирано от ivied; 04-02-12, 02:27.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Очаквам с нетърпение болида на Нюи...

http://www.youtube.com/watch?v=OTRkfRnpZZs&feature=g-all-u&context=G22e05a7FAAAAAAAAAAA
          Последно редактирано от disko04; 06-02-12, 14:53.
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
            Май само Маковете ще са "красавци"
            Това ще е или много добре за тях или.......мноооого зле

Коментар

Видях Ред бул-а веднага след представянето. Не ме учудва. Вероятно Нюи е работил повече по задницата. Ако не е измислил някаква реална аеродинамична функция на гърбавия нос, което също няма да ме учуди.
              Макларън вероятно очакват да наваксат аеродинамично притискане от "снегорина", както го наричат под муцуната.
              На Ред бул-а не видях подобна стъргалка, но пък нещо друго което ме изумява, и не мога да му разбера функцията.
              Изглежда, сякаш е някакво надлъжно "перде", което в горната си част е закачено на кила, а отдолу се мандахерца в булба, който е направен като тава!
              Рано е още да се прецени. Трябват доста и подробни снимки, както на Макларъна в блога на Скарбъро.
              Колкото до визията, мисля че си е начин на интерпретация на правилата.
              То още от утре ще започне да си личи.

Ето говедото на Нюи с въпросния "елемент"Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13269.jpg
Прегледи:1
Размер:85.5 КБ
ID:5345578
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Видях Ред бул-а веднага след представянето. Не ме учудва. Вероятно Нюи е работил повече по задницата. Ако не е измислил някаква реална аеродинамична функция на гърбавия нос, което също няма да ме учуди.
                Макларън вероятно очакват да наваксат аеродинамично притискане от "снегорина", както го наричат под муцуната.
                На Ред бул-а не видях подобна стъргалка, но пък нещо друго което ме изумява, и не мога да му разбера функцията.
                Изглежда, сякаш е някакво надлъжно "перде", което в горната си част е закачено на кила, а отдолу се мандахерца в булба, който е направен като тава!
                Рано е още да се прецени. Трябват доста и подробни снимки, както на Макларъна в блога на Скарбъро.
                Колкото до визията, мисля че си е начин на интерпретация на правилата.
                То още от утре ще започне да си личи.

Ето говедото на Нюи с въпросния "елемент"[ATTACH=CONFIG]415966[/ATTACH]
                Какво да ти кажа, мисля че на тези представяния трябва да се гледа по лежерно.Сега се лъжат и надлъгват.Маковете ти направили фалшива задница /http://formula1.sportal.bg/news.php?id=13886/, нищо чудно и предницата да им е менте.Аз мисля че Нюи направи най-големият фурор заради обдухването с газове миналите години за което той се гласеше отдавна.В другите отбори не работят бунаци и например тези гърбави носове не смятам че той е този които трябва да покаже такъв болид че да кажем-аа то май има смисъл от тях.Сега Мерцовете се кумят, от кой какво да видят и на каде да поемат май.....Обаче на мен като цяло ми е много интересно, и никога не ми е било по интересно.

Коментар

Явно Нюи е преминал от обдухван дифузьор на обдухван кокпит. Това в рамките на шегата, разбира се.
                  На мен винаги са ми били интересни техническите аспекти. Липсва ми списанието AutoSprint, което си купувах всеки вторник в Италия, в продължение на поне 9 години.
                  В него инж. Джорджо Пиола най-подробно описваше всяка малка подробност и всяка малка промяна (нововъведение) в болидите в технически план, с подробни схеми и цветни графики. Не само аеродинамика, а и окачване, скорости, мотор, всичко. Нещо подобно на гореспоменатия блог.
                  И това, не само при представянето, а в продължение на целия сезон и за всички болиди.
                  Освен това, гореспоменатото списание следеше всички категории в автомобилния спорт и всички шампионати.
                  Най-голям дял имаше Ф1, но и GP2, GP2 Asia, F2, F3, F3000 Formula Renault, Indycar, IRL, WRC, DTM, WTC, GT2, LeMans, karting, Италианските джуниър формули...

Коментар

Да, прав си.Много хубаво би било да има такова списание с поглед от вътре на нещата.Не съм си купувал Ф1 Рейсинг което рекламират незнам там как е.Ще взема да го купя сега.

Коментар

За най-запалените фенове, ето линк с времената на живо:
                      http://www.williamsf1.com/test-timings
                      Досега, след около половин час, Кими е с най-добро време.
                      Не че това значи нещо, де...

Коментар

Ето ти още един "хорър" както ти казваш.По точно два.
                        http://clubs1.bg/news/williams-pokaz...na-heres-21625
                        http://clubs1.bg/news/i-str7-na-toro...na-heres-21623

Коментар

Да. За Торо Россо се говорят хубави неща.

Коментар

Скиваш ли какво става, Кими най-добър..... и Рендетата най-бързи
                            А и това е интересно за твоите хора е
                            http://clubs1.bg/news/maklaran-mozhe...yat-nosa-21635

Коментар

Кой е най добър се вижда в реално състезание, а не в предварителни тестове.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мда. Интересно е. Има и друго интересно обаче. Дори и да преработят носа, най-много да го повдигнат в предната част, която е сменяема. Зад нея, цялата предница е в блок и това би означавало да преправят цялата кола със окачване и т.н.
                                Не мисля, че това ще се случи. Дори да преправят сменяемия нос, пак няма да има чупка.
                                Всичко това са спекулации. Колата си има потенциал.
                                Лотуса наистина прави добро впечатление, защото постигна най-добро време още с първото излизане на пистата. Явно Кими не е забравил много.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X