Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Формула 1

... никой не е "винаги безспорен, абсолютен, перфектен"... дори Сена не беше... Но постиженията на Шуми са... "чудовищни" - 7 титли, 5 поредни и т.н.
    Едва ли някой-някога ще може да ги достигне...
    По-скоро в сегашната ситуация стана интересно кой-как се представя, когато има или няма "най-добрата" кола...
    Ясно е, че Мерцовете все още са най-добрите коли, но какво ще се случи... ако отново загубят и то писти като Спа и Монца, които съвсем не са "техни"...
    Новите в Мексико, Русия или Щатите не са ми толкова интересни...
    Но след Унгария - дали заради смърта на Бианки - най-вече пилотите показаха, че могат да се върнат към "корените" на Формулата...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      системно си противоречиш
      Мнението е резултат от повърхностен поглед върху написаното. Никога не е само бяло или черно.

Давай на български:
      Всичко писано от мен трябва да звучи: Очаква се Фетел да надмине рекорда на Шумахер. Демек, най-малко осем титли!
      Това е казвал и Бърни. Въпреки че времето е друго, няма да се учудя ако се случи.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        ....Всичко писано от мен трябва да звучи: Очаква се Фетел да надмине рекорда на Шумахер. Демек, най-малко осем титли!
        Това е казвал и Бърни. Въпреки че времето е друго, няма да се учудя ако се случи....
        Абе знам ли ?!
        Ето какво казва един фен на Фетел :

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
        ...Едва ли някой-някога ще може да ги достигне...
        PS. Всъщност, понеже спомена Бърни : времето е друго , но Той все още е тук .
        Така че и аз не бих се учудил ако се случи . Условието е чичко Бърни да издържи на поста
        поне още 5 години , за да може Фетел да натрупа нови 4 титли във Ферари. (тази година я отписвам ,щото ако не стане някакъв сакатлък , титлата ше си е у Мерцедес)
        Последно редактирано от Vlado_Ts; 02-08-15, 08:37.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

"Сега пилотите са твърде мързеливи. Нямат усещане. Ако видят, че температурата е твърде висока, успокояваст темпото. Поглеждат си гумите - намаляват скоростта, поглеждат си спирачките - намаляват скоростта. Ако всичко това се махне, ще трябва сами да усещат. Просто състезателите и отборите имат твърде много информация. Хубаво е да я имат в тренировките, но не и в състезанията - там трябва да са сами. Тогава ще започнат да излизат напред и истински талантливите пилоти", заяви Монтоя.

Ама колко е вярна всяка една дума на Монтоя,а?

Ако това се направи класирането при пилотите изобщо няма да изглежда по тоя начин и рязко ще намалеят феновете на Хамилтън и на некои други!И колко са прави че с увеличаването на тази информация(телеметрия и разни други) върви и намаляването на интереса към Формулата!
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Ето я и Българската следа!

23-г. момиче от град Белица стана инженер във Формула 1

23-годишната Цветелина Мавродиева от гр. Белица сбъдна най-голямата си мечта и стана инженер във Формула 1. Преди два месеца младата дама завършила с пълно отличие „Аеронавтика и астронавтика“ в един от най-престижните университети в Англия - Саутхемптън. От там тя излиза с диплом за инженер-дизайнер на летателни средства до стратосферата и над стратосферата. Кандидатства за работа в екипа на „Ред Бул” и съвсем неочаквано за нея след две изключително тежки интервюта е одобрена и става част от екипа на Формула 1.
            „За мен Формула 1 беше върхът, който исках да достигна. Тя е моята голяма сбъдната мечта. Смятам, че тя е най-конкурентната индустрия. Харесва ми всичко - заводът, атмосферата. Формула 1 ми дава вдъхновение, работата е много трудна, но аз работя с най-добрите в света. За мен е чест да ходя на работа, да съм част от отбор с такова минало по аеродинамика, защото „Ред Бул” са били четири пъти световни шампиони.
            Имам честта да работя с най-великия инженер във Формула 1 - Ейдриън Нюи. Контактувам с хора, които преди съм виждала само по телевизията - като Кристиан Хорнер, който е шеф на екипа на „Ред Бул” във Формула 1, и много други.
            Много битки трябваше да спечеля, за да стигна дотук, и съм щастлива, че успях, че победих. Искам да кажа на всички момичета и момчета в България, че всичко е възможно, няма недостижими неща. Мечтите се сбъдват“, каза за „Струма“ Цветелина Мавродиева.
            Нейните родители също са инженери. Бащата Георги Мавродиев е завършил МЕИ, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Собственик е на магазин за моторни триони, ремонт и поддръжка. Майка й Красимира също е машинен инженер, работи в Бюрото по труда в Разлог.
            Р.П.(RFF) 0898677590
            Пътна помощ
            ДЕНОНОЩНО

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
              Ама колко е вярна всяка една дума на Монтоя,а?
              Мда, на крива ракета и космоса и пречи. Той той за да усети нещата току подпреше нечия кола, да се информира колко е здрава.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Мда, на крива ракета и космоса и пречи. Той той за да усети нещата току подпреше нечия кола, да се информира колко е здрава.
                За друго ставаше въпрос ама както и да е!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Петров - RFF Преглед на мнение
                  Ето я и Българската следа!

23-г. момиче от град Белица стана инженер във Формула 1

23-годишната Цветелина Мавродиева от гр. Белица сбъдна най-голямата си мечта и стана инженер във Формула 1. Преди два месеца младата дама завършила с пълно отличие „Аеронавтика и астронавтика“ в един от най-престижните университети в Англия - Саутхемптън. От там тя излиза с диплом за инженер-дизайнер на летателни средства до стратосферата и над стратосферата. Кандидатства за работа в екипа на „Ред Бул” и съвсем неочаквано за нея след две изключително тежки интервюта е одобрена и става част от екипа на Формула 1.
                  „За мен Формула 1 беше върхът, който исках да достигна. Тя е моята голяма сбъдната мечта. Смятам, че тя е най-конкурентната индустрия. Харесва ми всичко - заводът, атмосферата. Формула 1 ми дава вдъхновение, работата е много трудна, но аз работя с най-добрите в света. За мен е чест да ходя на работа, да съм част от отбор с такова минало по аеродинамика, защото „Ред Бул” са били четири пъти световни шампиони.
                  Имам честта да работя с най-великия инженер във Формула 1 - Ейдриън Нюи. Контактувам с хора, които преди съм виждала само по телевизията - като Кристиан Хорнер, който е шеф на екипа на „Ред Бул” във Формула 1, и много други.
                  Много битки трябваше да спечеля, за да стигна дотук, и съм щастлива, че успях, че победих. Искам да кажа на всички момичета и момчета в България, че всичко е възможно, няма недостижими неща. Мечтите се сбъдват“, каза за „Струма“ Цветелина Мавродиева.
                  Нейните родители също са инженери. Бащата Георги Мавродиев е завършил МЕИ, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Собственик е на магазин за моторни триони, ремонт и поддръжка. Майка й Красимира също е машинен инженер, работи в Бюрото по труда в Разлог.
                  Браво на момичето, може да е новият Нюи.... Да е жива и здрава и много успехи!

П.П.Това са нужните на България хора....
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                    За друго ставаше въпрос ама както и да е!
                    За кое друго? Почти изцяло пилотско състезание се прави с еднакви коли. Има и такива. F1 е екипно състезание и винаги е било. Проблемите са другаде, не в информацията, с която разполагат отборите.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      За кое друго? Почти изцяло пилотско състезание се прави с еднакви коли. Има и такива. F1 е екипно състезание и винаги е било. Проблемите са другаде, не в информацията, с която разполагат отборите.
                      Ама ти наистина ли?

Нее,аз се отказвам!
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50

Коментар

Дните, в които състезателните инженери казват на пилотите си как да управляват болидите от Формула 1, са преброени. От началото на 2016 г. влизат редица забрани относно комуникацията на бокса с пилотите. В това число е даването на информация за деградацията на гумите и горивния разход. Позволените от правилата фрази, които могат да използват инженерите, се отнасят за проблеми в колата, промени във времето, наличието на счупени елементи на пистата, както и трафик. Пилотите ще могат да получават информация за секторното си време, както и детайли за времето на конкурентите, както и предполагаемата им стратегия в избора на гуми.

Още от ГП на Белгия този уикенд ще има промяна в стартовата процедура и пилотите няма да имат право да променят настройките на съединителя след напускането на бокса. От 2016 г. ще се използва само една планка за съединителя, а не както е в момента с две. Година по-късно съединителите ще бъдат стандартизирани. "

Коментар

1 44 Lewis Hamilton HAM Mercedes 1:48.908 1:48.024 1:47.197 16
                          2 6 Nico Rosberg ROS Mercedes 1:48.923 1:47.955 1:47.655 17
                          3 77 Valtteri Bottas BOT Williams 1:49.026 1:49.044 1:48.537 19
                          4 8 Romain Grosjean GRO Lotus 1:49.353 1:48.981 1:48.561 17
                          5 11 Sergio Perez PER Force India 1:49.006 1:48.792 1:48.599 16
                          6 3 Daniel Ricciardo RIC Red Bull Racing 1:49.664 1:49.042 1:48.639 17
                          7 19 Felipe Massa MAS Williams 1:49.688 1:48.806 1:48.685 15
                          8 13 Pastor Maldonado MAL Lotus 1:49.568 1:48.956 1:48.754 17
                          9 5 Sebastian Vettel VET Ferrari 1:49.264 1:48.761 1:48.825 17
                          10 55 Carlos Sainz SAI Toro Rosso 1:49.109 1:49.065 1:49.771 12
                          11 27 Nico Hulkenberg HUL Force India 1:49.499 1:49.121 12
                          12 26 Daniil Kvyat KVY Red Bull Racing 1:49.469 1:49.228 11
                          13 9 Marcus Ericsson ERI Sauber 1:49.523 1:49.586 12
                          14 7 Kimi Räikkönen RAI Ferrari 1:49.288 8
                          15 33 Max Verstappen VES Toro Rosso 1:49.831 10
                          16 12 Felipe Nasr NAS Sauber 1:49.952 6
                          17 22 Jenson Button BUT McLaren 1:50.978 6
                          18 14 Fernando Alonso ALO McLaren 1:51.420 6
                          19 28 Will Stevens STE Marussia 1:52.948 6
                          20 98 Roberto Merhi MER Marussia 1:53.099 7

Таман похвалих Макларън и глей какво става!
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Е,то състезанието все още не се е състояло!
                            Иво (таксито) Андреев
                            0988 91 80 50

Коментар

К'ъв Макларън бе братче, тия от Ферари съсипаха Кими!
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Стана тя к'вато стана! Имаме си нов славянски/донско-казашки нешлифован диамант във Формулата - Дани Квиат. Наздраве!
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X