Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прогонване на змии от дома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Прогонване на змии от дома

Тук май сте изчерпали всички възможни майтапи по змиепрогонителния проблем, та затова ще добавя нещо сериозно. За съжаление не знам дали е и вярно.

Някога съм чувал от дядо ми, че на село - за да държат змиите далеч от къщата, а и даже от двора, периодично са горили сяра.

Това е преди Втората световна война, когато в тогавашните "железарски магазини" са продавали сяра специално с това предназначение.

Вероятно отдавна щях да съм забравил това, но покрай този разказ съм запомнил как са казвали популярно на сярата в нашия край - теф.

За съжаление не знам никакви подробности за "дядовата рецепта" и - пак повтарям - нито съм я пробвал, нито имам представа дали наистина върши работа, а ако да - как и защо.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Благодаря ти Ванка, много полезно.
      Имам обаче още няколко въпроса.
      Дали ще им е добре да живеят в двор, все пак не са на свобода, не искам да тормозя животинчетат?
      Ще живеят ли съвсем нормално, за да имат малки?
      Какви евентуални проблеми могат да създадат, ако са само на двора, копаят ли дупки, ще ми съсипят ли тревата?
      С какво ще се хранят ако няма кой да ги храни, т.е винаги ли ще разчитат на храна от човек?
      Дратхар-а ще ги тормози ли? а ако те него не се притеснявам?

П.П. Отказвам се от костенурките!
      С тарльовците нямаш проблем.Хапват си всякаква гад,пълзяща летяща,плод и каквото друго им падне.Аз първият си таралеж го взех когато живеех в панелка и се видях в чудо как да се справя с хлебарките.Унищожи гиизтреби ги до кракЧетири години си живяхме в мир и любов заедно.По-горе ти казах да им направиш кътче в далечен ъгъл на двора и ще си се размножават успешно ако им е комфортно.Кучето да си решава проблемитене го грижи.Не копаят дупки-свиват си за зимата гнезда,а и да копнат ямка тя ще е там под храста където си се крият.Не съсипват тревата.Ще ги захраниш в началото после само за кеф.Зимата не е проблем-спят,но не е лошо ако няма овошки на двора да им оставиш една купчинка плодове преди снегът.Ябълки обичат много,и круши става но от по-твърдите.
      Последно редактирано от Peppy; 25-01-09, 20:33. Причина: оправяне на цитата
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Искам даааа, а аз ще почерпя
        Всяка вечер пътувам и сега като се запролети те излизат на пътищата Колкото искаш толкова ама ти ше ги проверяваш кой е мъжки кой женскиЗнаеш ли как бодатА за паразитите е верно пълни са .Проблема се решава с Анти бълхар от всеки зоомагазин как е свит на кълбо пръскаш яко .Два три дена и няма проблеми
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

ако си взема другият месец два таралежа и да си ги карам на караваната в балкана до ловят змии нужно лие да им слагам кашон сас слами и т.н които да им служи за каштичка или те сами ште се оправяр??

Коментар

П.П. Отказвам се от костенурките!
            Доколкото знам са защитен вид.....В гората, където работя има и змии, и костенурки, и таралежи. Като изпролети и плъзнат, мога да ти наловя всякаква гад, ама как да ти ги пратя до София ? И костенурките имат бълхи и кърлежи като таралежите. Май пренасят доста страшни болести, бях донесъл някога на децата уж да си играят, жена ми замалко да ме изгони, та се наложи да си ги носа в гората обратно. При нас проблема със змиите е, че понякога влизат в канцелариите и се навират даже в кубинките, та преди да ги обуем се налага да ги изтръскваме, но се свиква. Иначе са незлобливи гадинки, всичката гад бяга от човека, явно сме некви много страшни изроди в техните очи.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
              Няма два вида таралежи в България не говорете щуротии та другите да повтарят.Всички таралежи в България са от един вид.Има книги четете да не ви се смеят.
              Извинения ,че не съм чел книги за таралежите ! Сериозно !
              Всичко което пиша го знам от опит и от стари хора, които ме научиха как да разпознавам кучешкия вид от свинския. Който смята че е грешно което съм писал - има интернет . Сега и аз ще се поровя !

Между другото - в доста неща ме убеждават книгите , ама аз съм си изпатил и стари хора ме научиха - "това което го пише в книгите , не расте по нивите " .
              Та затова каквото чета - го проверявам !
              Дори да е само един вид ( а , те са два) пак , каквото съм писал си остава вярно ! Но ще се провери ! Задължително !

Коментар

дали няма да ми надушат яденето в караваната ми и да искат да влизат ватре докато сам там през почивните дни-што да ловат змии като в караваната мирише на паржоли или са достатачно културни да не нападат на стопанина им жилиштето??

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  Всичко което пиша го знам от опит и от стари хора, които ме научиха как да разпознавам кучешкия вид от свинския. Който смята че е грешно което съм писал - има интернет . Сега и аз ще се поровя !

Между другото - в доста неща ме убеждават книгите , ама аз съм си изпатил и стари хора ме научиха - "това което го пише в книгите , не расте по нивите " .
                  Дори да е само един вид ( а , те са два) пак , каквото съм писал си остава вярно ! Но ще се провери ! Задължително !
                  На кучешки и свински се делят язовците.

Коментар

Колега не бих разчитал на култура от страна на животинки. Каквото надушат - ще си го вземат. А и няма да са първите. Оставиш ли "надушваема" храна в караваната - ако може до нея да се добере таралеж, ще е последен на опашката след десетки други гадини, като почнеш с насекомите. По-горе ти писах, оставиш ли достъпна храна - и змиите ще са ти последна грижа.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Майтапа настрана, ама на мен наистина ми трябват няколко таралежа, както и сухоземни костенурки. Наистина не знам от къде да взема, искам да ги пусна на вилата. Не се притеснявам, че ще избягат, защото няма откъде. Кажете верно необходимо ли е да се храни такова диво животно и как? къде да ги търся после по двора? какво ядат? от ръка взимат ли? кучето, което се мота по двора, ще ги плаши ли? трябва ли да им подсигуря някакво укритие, защото естествено няма, двора е чист и редовно се коси, надали ще намерят къде да се скрият?
                      А, и още нещо, костенурки и таралежи могат ли да живеят на едно място?

п.п. питам съвсем сериозно, та който знае, нека даде съвет....
                      Аз отново се включвам ,за допълнение на отговор .
                      Аз имам Курцхар- види ли таралеж - не признава команди и по люти заповеди ! Така го купих , с тоя недостатък от Италия . Явно там така е обучен . После как се чистят бодлите от венците на кучето - се досещаш !
                      За костенурките - водни ли те интересуват или сухоземни ?
                      И двата вида обичат да се препичат върху камъни ! Ако на сухите им приготвиш купчина с камъни - те другаде няма са живеят , освен под камъните . Това знам , това споделям .
                      За мокрите е ясно - водоем със камъни над водата и дънер .

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Колега не бих разчитал на култура от страна на животинки. Каквото надушат - ще си го вземат. А и няма да са първите. Оставиш ли "надушваема" храна в караваната - ако може до нея да се добере таралеж, ще е последен на опашката след десетки други гадини, като почнеш с насекомите. По-горе ти писах, оставиш ли достъпна храна - и змиите ще са ти последна грижа.
                        Съгласен съм на 100 процента. Нормално е, в реалния свят изхранването е основна грижа. Имаше една максима "глада е по силен от тока" и се оказва доста вярна. Животинките не са виновни, когато намерят лесна плячка си я вземат. То май и при хората е така във всяко едно отношение. Но решението на проблема с таралежи май е най правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          На кучешки и свински се делят язовците.
                          Ти поне прочети и не се излагайтребваше да ти го пратя на лични.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                            Ти поне прочети и не се излагайтребваше да ти го пратя на лични.
                            Радостното е , че много от нас са запознати с Таралежите .
                            Дори да съм сгрешил с видовете - не го задълбочавайте .
                            И аз прочетох в Уикипедия , но като снимам през лятото двата вида - тогава ще подновим познанията си ! Засега - както пише " в БГ има само единия вид- Белогръдия .

Коментар

Книгите не лъжат за разлика от старите ора.Но ти ако откриеш нов вид млекопитаещо насекомоядно в БГ има си Нобелови награди и всьо .Чети братко книгите за това са написани чети преди да говориш аз нема да говорим
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

За костенурките - водни ли те интересуват или сухоземни ?
                                И двата вида обичат да се препичат върху камъни ! Ако на сухите им приготвиш купчина с камъни - те другаде няма са живеят , освен под камъните . Това знам , това споделям .
                                За мокрите е ясно - водоем със камъни над водата и дънер .
                                Писал съм
                                ....както и сухоземни костенурки.....
                                Но щом ще правят бели се отказвам от тях. Чакам stariat да налови таралежи и ги пускам, пък дали са мъжки или женски, ще ги гледаме заедно с него при почерпката
                                LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X