Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
    Водя се софиянец.. ама със зъби и нокти драпам да отида на село.
    Защо ли ??????
    Ми........отиди.....аз го направих още 1990 година......отидох да живея във Варна ......и досега съм си там.

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      Е аз пък нарочно няма да се уча , ти смяташли че има какво да ме научиш , извиняваи ама продалжаваш да нескромничиш , мога да ти гарантирам че от тук спорещите няма кого да предаваш твоята култура ,
      колега наистина не провокираи краини исказвания в останалите
      Съжалявам, отговарях на Влади333. А за ученето - никой не се е родил научен. Въпроса е какъв искаш да станеш.
      Някои вече са си отговорили.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Съжалявам, отговарях на Влади333. А за ученето - никой не се е родил научен. Въпроса е какъв искаш да станеш.
        Някои вече са си отговорили.
        аз искам да стана ЧОВЕК КОИТО ДА НЕ КАЗВАМ НА ДРУГИТЕ ЧЕ СА СЕЛЯНДУРИ , просто защитавам други са Човеци като теб без никаква разлика , а не да пишат някакви олигофрени табели и рекламни пана да убиждат другите

веш пост едно и пост четри http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48573

и ми одговори не се ли срамуваш от подобни олигофрени , афторите със сигурност са кореняци софиянци , според мен де
        Последно редактирано от Юли; 28-12-08, 21:54.
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Мнение на zzlatev
          ....
          Искам да Ви обърна внимание на един друг проблем, който напоследък ми се набива на очи. Както е по-закон, всеки от нас плаща данъци. Моят град София се издържа от тях. Мой добри приятели, двойка, живеят на квартира и работят в София. Той е от Видин, тя от Смолян, залюбили са се в Пловдив. Но автомобила им е регистриран в София и плащат данъци тук!!! Живеят, работят, забавляват се в София и внасят своя скромен дял в касичката на града. Но като се огледам по улиците, виждам перничани, дупничани, плевенчани, благоевградчани и др., които живеят тук, но си карат колите от там, плащат в пъти по-ниските данъци там, в родните си места. Сладко е в големия град, ама защо да съм съпричастен с проблемите му, аз не съм оттук и съм за малко. Ето това поведение и мислене ме обижда и дразни. Работа има, всички са добре дошли, но нека да се чустват и живеят като софиянци, а не като временно приходящи. Щото тогава и след поколения ще си останат такива и оттам после изкуствено създавани проблеми от типа софиянци-провинциалисти. Големия град е космополитно място и дребнавите провинциални отношения и меслене имат нужда от промяна, за да се почуства човек наистина на мястото си, а не като на гости.
          Ей това по горе съм го написал преди месеци в една друга тема и на 100% заставам за думите си.
          Ето това изказване мен ме дразни и обижда.
          Моля,да не се обиждаме - от 4,5 години живеем в София, колата ни е с Монтанска регистрация и няма да я сменим ,не заради данъците или застраховките(скоро разбрах че и това имало значение за тях), а по съвсем различна причина. Нямам спомен да съм се държала все едно съм "на гости" до ден днешен. Както се изрази колега -пепелника в колата винаги е пълен и във вратите нон стоп има чашки от кафе ,и то не една и две-докато спра близо до контейнер или имам време да отида до такъв за да ги изхвърля. Това каква е регистрацията на колата не мисля че рефлектира върху отношението към града или селото в което живееш. То си е до възпитание най-вече. Можеш да заставаш на 200% зад твоето си мнение но не можеш да поставяш всички под един знаменател. Както се казва-има хора и хора.
          Последно редактирано от Тихомир; 29-12-08, 07:56.
          Aut inveniam viam, aut faciam.

Коментар

П,П , на този спор има решение , Б,Борисов вече споменава на няколко места в интервюта , значи първо ще пусне всички общински земи на свободна продажба за строителство по държавни разценки , оказа се че има толкова земи че могат да се направят още две Софии, и във същото време изнася цялата държавна администрация , парламент, министерства, естествено национални медии , телевизии а защо не и висшите учреждения със студентки град и без това има проблеми , това са думи на Боико Борисов , иска да направи административен град между София и Пловдив , което е супер идея така ще се решът много проблеми с движението и други спорове
            ми ето има решение на въпроса , сигурен съм че Злати ще поткрепи подобна идея
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

аз искам да стана ЧОВЕК КОИТО ДА НЕ КАЗВАМ НА ДРУГИТЕ ЧЕ СА СЕЛЯНДУРИ , просто защитавам други са Човеци като теб без никаква разлика , а не да пишат някакви олигофрени табели и рекламни пана да убиждат другите

веш пост едно и пост четри http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48573

и ми одговори не се ли срамуваш от подобни олигофрени , афторите със сигурност са кореняци софиянци , според мен де
              Подкрепям те с две ръце!
              Но имам някои забележки: Първо за правописа! Не говори добре за този който го е написал.
              А за другата тема: видях я, и какво? Простотия- тя не ходи по говедата, простотията ходи сред хората!
              Който е комплексар - да и отговаря.Аз не съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Подкрепям те с две ръце!
                Но имам някои забележки: Първо за правописа! Не говори добре за този който го е написал.
                А за другата тема: видях я, и какво? Простотия- тя не ходи по говедата, простотията ходи сред хората!
                Който е комплексар - да и отговаря.Аз не съм.
                нали разбра че не пиша всички тези неща по моя презумция, само си представих на входа на всяко населено място в БГ подобни натписи касаещ софиянци, пък и недаиси боже чакащи със камани в раце

нека да сме Човеци а да не се напъваме да се доказваме в каквато и да е насока

Коментар

Ако това ще сложи край на темата "ДА всички са СЕЛЯНИ!"
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Nana Преглед на мнение
                    Ето това изказване мен ме дразни и обижда.
                    Моля,да не се обиждаме - от 4,5 години живеем в София, колата ни е с Монтанска регистрация и няма да я сменим ,не заради данъците или застраховките(скоро разбрах че и това имало значение за тях), а по съвсем различна причина. Нямам спомен да съм се държала все едно съм "на гости" до ден днешен. Както се изрази колега -пепелника в колата винаги е пълен и във вратите нон стоп има чашки от кафе ,и то не една и две-докато спра близо до контейнер или имам време да отида до такъв за да ги изхвърля. Това каква е регистрацията на колата не мисля че рефлектира върху отношението към града или селото в което живееш. То си е до възпитание най-вече. Можеш да заставаш на 200% зад твоето си мнение но не можеш да поставяш всички под един знаменател. Както се казва-има хора и хора.
                    Мерси за отговора. Явно нещо не сте разбрали смисъла на мнението ми. То не касае въпроса къде и как си изхвърляте боклука, а къде и как си плащате данъците и какъв е приноса Ви за града, в който живеете. Сега данъка за Вашия автомобил, колкото и да е малък, помага на бюджета на Монтана. Двете лопати асфалт, които покрива, ще запълнят някоя монтанска, а не софийска дупка. Ще платят част от заплатата на някой, дето чисти монтанските, а не софийските улици. Не знам, а не ми е и работа, защо карате монтанска кола в София, но не сте коректна към града, в който живеете и работите и това е факт, който и Вие признавате. Преди да се сърдите, че някой Ви се кара, че си изхвърляте боклука, моля, прочетете още веднъж горния ми пост. За това и дума не става и поста ми е по скоро малко встрани от темата.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати презумцията на всяка кола не е ли да се движи , и трябва ли всеки път да я пререгистрирвам като ходя до друго място за мен това не е правилно и смяташ ли че останалата част от БГ е по добре обещетена по отношение на финасиране от колкото София

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Мерси за отговора. Явно нещо не сте разбрали смисъла на мнението ми. То не касае въпроса къде и как си изхвърляте боклука, а къде и как си плащате данъците и какъв е приноса Ви за града, в който живеете. Сега данъка за Вашия автомобил, колкото и да е малък, помага на бюджета на Монтана. Двете лопати асфалт, които покрива, ще запълнят някоя монтанска, а не софийска дупка. Ще платят част от заплатата на някой, дето чисти монтанските, а не софийските улици.
                        А какво ще кажеш за хилядите лизингови коли в страната със софийска регистрация? И моята включително е такава, а не живея в София. Ей, все някой ви е крив май на вас.
                        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Злати презумцията на всяка кола не е ли да се движи , и трябва ли всеки път да я пререгистрирвам като ходя до друго място за мен това не е правилно и смяташ ли че останалата част от БГ е по добре обещетена по отношение на финасиране от колкото София
                          Юли, говорим за принципи, а не за времени пътувания или картки престои в друг град. Колежката казва, че 4,5 години живее тук. Не е дошла за 2 месеца лятото. И София, и Монтана си финансират общинския бюджет от данъци и държавна събсидия. Първото е основно перо в приходната част. Та затова има значение нейните скромти 30 до 50 лева годишно къде отиват. Изкарва си хляба тук, но дава скромна лепта там. Ето това е проблема, не дребните левчета, а принципа. Щото като нея в София са стотици хиляди. И като сметнеш, се оказва, че милиони отиват в Монтана, Перник, Дупница и т.н., а тия, дето ги внасят, пълнят софийските улици, трошат си колите в софийските дупки, ползват всички комунални услуги, заплащани от Софийската община и прочие. Затова има т.нар курортна такса по морето, тя е нещо като временен данък. Докато си там на почивка, плащаш, а парите местната община ги използва да чисти и поддържа града през лятото.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                            А какво ще кажете за хилядите лизингови коли в страната със софийска регистрация? И моята включително е такава, а не живея в София. Ей, все някой Ви е крив май на вас.
                            Никой не ни е крив на "нас" и не аз започнах тая тема. Най-добре я прочетете отначало, преди да съдите кой крив и кой прав. За лизинга сте прав, но това за съжаление го решават компаниите, които продават колите. А не собствениците, както е в случая на Нана.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                              За лизинга сте прав, но това за съжаление го решават компаниите, които продават колите. А не собствениците, както е в случая на Нана.
                              Всъщност, за чие "съжаление" става дума? Кой съжалява? Очевидно не съжалявате Вие, тъй като моя данък ще закърпи някоя дупка във Вашия град.
                              А още по тази тема - аз лично имах избор да избера местен номер, но изрично поисках софийски такъв, защото не искам в редките дни, когато съм по работа в София, да получавам красиви надписи с пирон по колата, защото съм "провинциалист". Това само по себе си няма нужда от коментар.
                              Последно редактирано от Tihomir(imageo); 29-12-08, 11:12.
                              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                                Всъщност, за чие "съжаление" става дума? Кой съжалява? Очевидно не съжалявате Вие, тъй като моя данък ще закърпи някоя дупка във Вашия град.
                                А още по тази тема - аз лично имах избор да избера местен номер, но изрично поисках софийски такъв, защото не искам в редните дни, когато съм по работа в София, да получавам красиви надписи с пирон по колата, защото съм "провинциалист". Това само по себе си няма нужда от коментар.
                                След като избора е бил Ваш, всичко казано дотук губи смисъл. А с пирони драскат наред, когато паркираш неправилно и пречиш на хората да минават. Какъв е номера на колата няма значение.
                                За да изясним още веднъж темата, лизинга е избор на собственика, никой не го принуждава да купува колата си по този начин. И не всички лизингови компании са в София. Практически в по-големите градове спокйно си взимаш кола на лизинг със местен номер, особено ако я купуваш от местния и официален дилър. Така че, моля, не ми изтъквайте този довод, ако сте истински жител на Монтана например, не е проблем колата да е с местен номер. Това и сам го потвърдихте. Повече няма какво да дискутираме тая тема. Отново Ви съветвам, прочетете всичко отначало, щото задълбахме в грешна посока.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X