Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?

Направо се кефя, че не съм софиянец и никога няма да бъда, нито пък ще отида да живея там...

Коментар

Четях и се хванах за главата.Колегата Селянджър сънува някакви 300 000 кореняци софианци.Искам да ви кажа че в навечерието на провъзгласяването на София за столица на България,след освобождението,е наброявала 28 000-души.това са кореняците софианци,в тях влизат турци,цигани ,евреи идр.

Коментар

Напълно безпредметен спор: добри граждани - лоши селяни.
        Има просто невъзпитани и нахални и възпитани (семейно, природно) селяни и граждани.

Големият град е предпоставка за получаване на по-добри обноски и възпитание. Когато това не се получи - значи катастрофа за обществото.

А, тъй като празнословието не е ефективно, освен за писане на дисертации, и форуми, аз пробвам да действам:

В Бургас на светофар пред мен от кола на градска полиция отварят прозореца и изхвърлят съдържанието на пепелника. Надувам клаксона, правя кадри и тръгвам след тях. Спряха пред районната общинска служба. Отидох и им се карам за случилото се.
        -Ей, голяма работа!

Изпратих снимка от случката на светофара до Кмета на града. След седмица ме уведомиха, че служителите са понижени в длъжност. Препис от заповедите...

И вкъщи ме корят за моята донкихотщина. Аз се задоволявам и с малките резултати.

Коментар

Аиде стига де . Стига с това делене . Които и от където и да е роден ,като си е простак и няма минимално въспитание , какво да го правиш . СОФИЯНЦИ - ПРОВИНЦИЯ . А сега . Това да хвърляш в ряката . А язовир Въча , че не е само тои . То пак СОФИЯНЦИ онези 28000 кореняците . Че бая боклук изхвърлят . ИСТИНАТА Е САМОСЪЗНАНИЕ И ДОМАШНО ВЪЗПИТАНИЕ.

Коментар

Що не прочетете,какво Ви написа Volk в двата си поста.Ама и мисля,че колегата kolonal започва да събира материал за нова творба и сега чете усилено.
            Всичко зависи от материала в между ушното пространство и записа върху пистите,който го има си го има.Това от къде си няма ама нищо общо с манталитета и поведението,всичко е до възпитание.
            И по тоя повод един виц:
            Две блондинки си говорят:
            -Муцка ти имаш ли,п..и въшки?
            -Да ,защо питаш ,муцка ?
            -Ами, как ги лекуваш?
            -Ма,защо да ги лекувам муцка,те моите са си здрави.
            Всеки от нас се има за сравнително умен,възпитан и т.н човек,и всеки има отклонения в една или друга посока.Лошото е ,когато отклонението стане правило или просто не му се обръща внимание.
            А за София има и голямо значение ,анонимността.Но това е не само за там ,а и за всякъде ,както и за морето ,така и за курортите в планината.Мърси,кой те познава ,много важно.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
              Аз се мисля за Софянец. Не кореняк - бабите и дядовците ми са се събрали тук някъде преди 80 години. Но ако ще търсим корена по този начин, то кореняците са не 300 000, а по-скоро 30 000.
              Колкото до културата на човека, не мисля че живота тук предразполага към висши помисли и чувства. Живеем в мърсотия, по-лошото е че се настанява полека и в душите ни. Външната и изява е просто огледало на вътрешния ни мир, така мисля аз. Нито е важно къде е расло, нито къде е пасло - Прасето от малко си е свиня. В моята кола пепелника е винаги прилично пълен, защото НЕ МОГА да го изхвъря на улицата или в гората, а подредените една в друга чашки за кафе рядко са по-малко от 10. По същата причина. А мърльовци познавам доволно много - не ме интересува от къде им е корена. За мен думата "селянин" означава човек живеещ на село и асоциацията с нещо тъпо и недодялано е най-малко нелепа! Няма селяни и граждани - има Човеци и Хора......в различни разновидности.
              извини ме че те добавям , и затова светът е красив , евала колега
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Направо се кефя, че не съм софиянец и никога няма да бъда, нито пък ще отида да живея там...

а стига бе идваш да живееш тук почваш да твърдиш че си кореняк софиянец и викаш на другите селяндури и се чувстваш велик

Тишооо Тишооо, я по добре си стои на село нещасниците стигнаха до там да пишат табели и да правят реклами за селяните , стова одговарям и на уважаемия от мен колега zzlatev това ме провокира Злати а не е моя презумция, е извинявам се но аз съм на страната на СЕЛЯНИТЕ в този случаи
                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Хей хора! Вижте кой Ви е пуснал фитила.
                  Нещо за мен ли!!!

А ето прясна случка от днес: Возим се с един от тия, за които ви говорех в началото на темата. Пред нас кара кола с регистрация ВТ. Моя човек коментира бавното му тръгване на светофара, недаването на мигач на завоя с думите: "Глей го гостенина" и..........си хвърли фаса през прозореца.

Темата доста загрубя, но се радвам, че горе-долу се запазва добрия тон.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                    Нещо за мен ли!!!

А ето прясна случка от днес: Возим се с един от тия, за които ви говорех в началото на темата. Пред нас кара кола с регистрация ВТ. Моя човек коментира бавното му тръгване на светофара, недаването на мигач на завоя с думите: "Глей го гостенина" и..........си хвърли фаса през прозореца.

Темата доста загрубя, но се радвам, че горе-долу се запазва добрия тон.
                    А ти какво му каза? Показа ли му къде ти е пепелника?

Коментар

Така, направих си труда да изчета всичките страници писания по тази тема. Искам и аз да ви кажа нещо:
                      Според мен не е Софиянец този, който е роден в София. Проверете от къде са родителите ви, и после ми кажете от къде сте вие?
                      Аз съм четвърто поколение Софиянец, но в момента по стечение на обстоятелствата в личната ми карта пише СЕЛЯНИН!
                      Да, много се радвам, за което. Ядосвам се на чиновниците "Софиянци" дето са ми издали документа за самоличност. Моето село е Младост-4, по-точно В.З. "Камбаните".
                      Сега ще ви кажа как стоят нещата в наше село:
                      Излизам от вкъщи, и виждам чувал боклуци на улицата. Взимам го и го изхвърлям с моя боклук. Защото целият квартал има контейнери за смет в началото САМО и всички си носим боклука до там.
                      Радвам се на това, че не съм единственият, който прави това. Виждал съм и комшии да го правят. Виждат боклук на улицата. Спират и го взимат в колата, на излизане от квартала го изхвърлят.
                      Но като във всяко сели и в нашето си имаме луди, този боклук по улицата идва именно от тези луди.
                      Водопровода в наше село е частен. Дойдоха двама зъболекари от северозападна България, построиха две къщи на място за половин, и осъзнаха, че нямат вода. Докато строяха направиха цялата улица в строителни отпадъци, няколко пъти ги предупреждавахме да си почистят. Но без ефект, дори и от общината им съставиха акт, отново без ефект. Но когато разбраха, че ще си носят водата с канчета. Защото няма да им дадем да се вържат за нашата тръба, нещата се промениха. Изчистиха всичко, и общо взето се култивираха.
                      Радостен съм, че сме успели да променим двама ГРАЖДАНИ от северозападна България, да станат СЕЛЯНИ в София.
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади да не са некои мои комшии от Монтана като казваш северозапада там сме такива простаци щото и там имам къща и съм живял

Коментар

Водя се софиянец.. ама със зъби и нокти драпам да отида на село.
                          Защо ли ??????

Коментар

Ха така де. Малко, помалко и ще се научат.
                            Дано не е необходимо време, като за Английска ливада.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Ха така де. Малко, помалко и ще се научат.
                              Дано не е необходимо време, като за Английска ливада.
                              Е аз пък нарочно няма да се уча , ти смяташли че има какво да ме научиш , извиняваи ама продалжаваш да нескромничиш , мога да ти гарантирам че от тук спорещите няма кого да предаваш твоята култура ,
                              колега наистина не провокираи краини исказвания в останалите

Коментар

Селяни,граждани...а за мен са просто хора които обичат да им е чисто и желаят да се съобразяват с другите около тях.Но има и други,те са примитиви които не желаят и отказват да се съобразяват с всички околко тях,и смятат(?)че другите са им длъжни.В градовете както и във селата се забелязват и двата вида,за съжаление втория преобладава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X