До: Всички ли софиянци са селяни (разбирай манталитет, а не местожителство)?
Ми аз не ги разделям на прости и софиянци, а на прости и културни. Критерият ми е кристално ясен: ако си хвърляш боклука в кофата за смет си културен, ако го хвърляш в рЯката или през прозореца - прост. Без значение от къде си или къде живееш. А възпитанието, което е необходимо за това, не е работа на Господ, а на родителите.
Първоначално публикуван от Юли
Преглед на мнение
... Много по-рядко в големите градове като Варна, Русе и Пловдив. А специално за София - тук отдавна хората са свикнали с пришелците и ако някой казва на друг "селянин или Селяндур" - то този някой обикновено е от потомък (или самия той е ) на някой от тези малки градчета или новоизмъкнал се от някое село. 
...... Преди 15-тина години правех кабелни мрежи в сърцето на София-Лозенец, където тогава почти нямаше пришълци. Ами никъде другаде не съм попадал на такива гнусни и неподдържани жилища. За сведение 3 години преди това съм правил кабеларки в Бургас, а след Лозенец - в Студентски град и съм влизал в хиляди апартаменти. Та извода ми е, че няма значение кой къде е роден-възпитанието в семейството е важно. Колкото до пазенето на чистота на обществените места, положението е същото. И на запад има мърлячи, но там има и камерки по стрехите и глобите са соленички, а събираемостта им е 100%
Коментар