Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формата на Земята

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Формата на Земята

Значи Дубай е нещо като портал между долната и горната плоска земя. Преди е бил Сингапур, но асансьорите са остарели и е логично да го сменят, вместо да ги ремонтират.
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Разбира се. На кого му се вози на вехти асансьори?

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
        Трябваше да схванеш, че авторът на тези поредици е трол(не влагам отрицателен смисъл в думата), който се забавлява с човешките реакции, да кажем, подобно на човека, който набеди Спилбърг за убиец на динозаври и пожъна купчина възмутени "природолюбители"

https://www.google.bg/search?ie=UTF-...LRMUGxolzIOvM:
        Добре де, аз съм последния човек, който ще повярва в писаници хвърлени в пространството, дори в господ вярвам, колкото в неговия детски аналог - дядо коледа! Просто смятах, че във форума ще има някой запознат по някой от фактите, който се изтъкват в този филм. Като например, някой да посочи източник за експедициите по обиколката на Антарктида. Пошли, философски обяснения и аз мога да си дам. Ето за полетите се коментират икономически съображения, обаче къде е логиката да тръгна от Варна за София и да мина през Атина. Друго, какво може да е обяснението за визуалния контакт, на разстояния, при който, теоретично е невъзможен. Говорих с мой приятел, навигатор по тия най-големите контейнеровози и той не може да ми даде никакво логично обяснение. Нека постовете, които не са свързани с някакъв отговор или обяснение се пренесат в теми за политика примерно.
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Не знам дали земята е кръгла... Но...
          Един летен ден на Северното ни черноморие. Влязохме в една скална ниша над брега над морето... От нишата, през една скален отвор, подобен на арка, се виждаше широк хоризонт към морето. Пича, който ме заведе, каза: Погледни хоризонта и ми кажи какво виждаш... Погледнах... Видях нещо, но не обърнах внимание. Отговорих: Нищо не виждам. А той: Погледни, погледни пак... Вгледах се по-внимателно, без да бързам... На тъмния фон на скалната арка много добре се очертаваше линията на хоризонта, между морето и водата, която бе... ДЪГА...
          От тогава се убедих, че Земята не е плоска... Сигурно и хиляди години преди мене някой го е забелязал...
          Поздрави!
          Публикувайте отговор

Коментар

Аз докато не я видя цялата в пълния си размер, мога да приема за някакво доказателство факт, който обяснява нещо. Примера ти е чудесен!

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
              ... факт...
              Колега, струва ми се, че употребяваш доста фриволно горната дума. Манипулациите от клипа нямат нищо общо с факти.
              Факт е, че земята е приблизително кръгла. Другото са "алтернативни факти".
              Как очакваш някой да оборва с фактология твърдения, които най-меко казано са измишльотини. Целта на подобни клипчета е да събират кликове, не да просвещават. Нека не забравяме това.

Коментар

Ето един директен полет Австралия- Южна Африка, без да "обикаля" през Дубай:
                https://www.flightradar24.com/data/f...sa281/#dd0201f
                M57D30T1
                W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  Ето един директен полет Австралия- Южна Африка, без да "обикаля" през Дубай:
                  https://www.flightradar24.com/data/f...sa281/#dd0201f
                  Ето един ФАКТ, оборващ едно от "доказателствата" в клипчето!!! Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                    Колега, струва ми се, че употребяваш доста фриволно горната дума. Манипулациите от клипа нямат нищо общо с факти.
                    Факт е, че земята е приблизително кръгла. Другото са "алтернативни факти".
                    Как очакваш някой да оборва с фактология твърдения, които най-меко казано са измишльотини. Целта на подобни клипчета е да събират кликове, не да просвещават. Нека не забравяме това.
                    Ако нямаш какво смислено да изкажеш, пиши в тема за сериалите на бтв и нова някъде!

Коментар

Добре де, аз съм последния човек, който ще повярва в писаници хвърлени в пространството, дори в господ вярвам, колкото в неговия детски аналог - дядо коледа! Просто смятах, че във форума ще има някой запознат по някой от фактите, който се изтъкват в този филм. Като например, някой да посочи източник за експедициите по обиколката на Антарктида. Пошли, философски обяснения и аз мога да си дам. Ето за полетите се коментират икономически съображения, обаче къде е логиката да тръгна от Варна за София и да мина през Атина. Друго, какво може да е обяснението за визуалния контакт, на разстояния, при който, теоретично е невъзможен. Говорих с мой приятел, навигатор по тия най-големите контейнеровози и той не може да ми даде никакво логично обяснение. Нека постовете, които не са свързани с някакъв отговор или обяснение се пренесат в теми за политика примерно.
                      Има бая хора дето пътувайки София-Хамбург са минавали през Истанбул, същата причина е и за полети Австралия- Южна Африка през Дубай.

Коментар

Ако нямаш какво смислено да изкажеш, пиши в тема за сериалите на бтв и нова някъде!
                        Айде по-леко, моля! Едно е да си забавно невеж, друго е да си агресивно невеж...
                        Първо си уточни какво значи факт - цък и цък
                        После си уточно какво е научна истина (или факт) - цък

Чак след това може да се дискутира дали някое от твърденията (цък) във филмчето отговарят на тези дефиниции.

Имаш теория, че земята е плоска. За да стане факт трябва да бъде доказана (нееднократно) с експериментални средства. Примерно хващаш самолета и летиш до края на света. Правиш снимки на ръба, вземаш проби от веществото, от което преобладаващо се състои въпросния ръб, правиш измервания и т.н. С така събраните данни подкрепяш вече математически и астрономически изградената си теза, защо Земята не би могла да е сфера, а е плоска (диск ли е, квадрат, тригълник или някаква друга форма?). Публикуваш новаторския си труд и изчакваш определен период от време за да може научната общност да го подложи на тест. Независими екипи от учени трябва да повторят твоите експерименти, да проверят сметките ти, да излетят и те до ръба, да снимат, да мерят и т.н. След това те публикуват техните трудове, които са или в подкрепа на твоята теза (много вероятно) или пък я оборват... Така че, ще ти се наложи да почакаш. Не може да стане от днес за утре

Това е метода една теория да се провери научно. Иначе ако не ти се чака ще трябва да се довериш на това: цък

ПП: Сега ми хрумна, че има и по-лесен и евтин начин - балон с хелий и GoPro или нещо китайско, че е по-евтино... цък Но винаги има шанс рептилите да хакнат камерата докато е в полет и да сменят кадрите на плоската земя с глупавата си сфера...

Коментар

Дотук добре (дето не "се хващаш" на всичко подхвърлено). Следва да се пробваш, да го осмислиш, след което да престанеш да му обръщаш внимание - така ще я докараш докъм току-що да ти предстои постъпване в гимназия (коло си годишен впрочем?).
                          Колкото до източник за експедициите в Антарктида. Не възнамерявам точно сега да се впусна в проучване по въпроса, но много ясно си спомням как преди около 35-40 години, без никакъв проблем попаднах на и прочетох корабните дневници от експедицията на Белингсхаузен и Лазарев (това е експедицията, която окончателно и непосредствено открива Антарктида). Не мога да цитирам заглавието (не се казва Корабни дневници, въпреки че по същество това представлява), поради споменатите изминали години, но с положителност може да я откриеш, чрез търсене по същите Белигсхаузен и Лебедев.

ПП
                          Понеже и тук неколкократно се спомена Джордано Бруно.
                          Че земята е кръгла, има хипотези отпреди поне 3500-3000 години, това окончателно е доказано преди окоо 2500. Това, за което Джордано Бруно е изгорен (и понеже е "осбено атрактивно" - толкова популярен), е споделянето на коперниковата идея за хелиоцентризма и развитието и до идеята за безкрайната вселена (т. е. - и слънцето не и е център).
                          Последно редактирано от davc; 22-06-17, 11:07.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                            Айде по-леко, моля! Едно е да си забавно невеж, друго е да си агресивно невеж...
                            Първо си уточни какво значи факт - цък и цък
                            После си уточно какво е научна истина (или факт) - цък

Чак след това може да се дискутира дали някое от твърденията (цък) във филмчето отговарят на тези дефиниции.

Имаш теория, че земята е плоска.
                            ...
                            Всичко опира до това че привържениците на една теория имат задачата да я защитят, а не останалите да я "оборват".

Коментар

Значи, прави впечатление следното: във Варна е по-плоска от на други места.

Това потвърждава теорията ми за кемтрейлса.
                              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Дааа... Можело е и по-кратко да се каже от моите ирончини писаници

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X